ΠΑΣΟΚ - Γιαννακοπούλου σε Αποστολάκη: Δεν νιώθω μέρος καμίας κρίσης, αλλά μέρος της λύσης

«Οι εσωκομματικές εκλογές σφυρηλατούν την πολιτική ενότητα του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Στη Μιλένα Αποστολάκη η οποία δήλωσε, αποσύροντας την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι θέλει να είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης, απάντησε σήμερα η υποψήφια αρχηγός, Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Δεν νιώθω μέρος καμίας κρίσης, αντίθετα, ως υποψήφια Πρόεδρος, αισθάνομαι μέρος της λύσης», τόνισε η κυρία Γιαννακοπούλου προθέτοντας ωστόσο ότι είναι απολύτως σεβαστή η απόφαση της κυρίας Αποστολάκη να αποχωρήσει από την κούρσα. Στη συνέχεια η κυρία Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο Action 24 αναφέρθηκε σε έτερο σχόλιο της κυρίας Αποστολάκη για όσους έσπευσαν να θέσουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι: «Οι εσωκομματικές εκλογές σφυρηλατούν την πολιτική ενότητα του ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα θύμισε ότι η ίδια ήταν από τους πρώτους που έθεσαν θέμα ηγεσίας και ότι οι εσωκομματικές εκλογές μόνο καλό κάνουν στο ΠΑΣΟΚ.



Σε ερώτηση σχετικά με το αν η ίδια θα φτάσει μέχρι τέλους απάντησε πως θα φτάσει «μέχρι τέλους με δυναμισμό πρεσβεύοντας ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία». «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποκλείει δυνάμεις, θα ενώνει δυνάμεις. Η ηγετική ομάδα θα είναι ανοιχτή και δεν θα δουλεύει με κλειστές ομάδες» υπογράμμισε. Για το αν το ΠΑΣΟΚ έχει «κλειστές ομάδες» υποστήριξε πως «όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ λειτουργούσε με κλειστές ομάδες”. Για τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη σχετικά με το ότι ο ίδιος είναι δοκιμασμένος ως πρόεδρος απάντησε πως δεν κατανοεί γιατί υποτιμάται η συζήτηση, γιατί υποτιμούνται οι άλλοι υποψήφιοι με καρφώματα. «Ο ρόλος του προέδρου πρέπει πρώτα και κυρία να είναι θεσμικός και να διασφαλίζει την ενότητα», ισχυρίστηκε.

«Εγώ ήμουν στα δύσκολα το 2009, το 2012 και το 2015, ακόμα και στα πέτρινα χρόνια του ΠΑΣΟΚ γύριζα όλα τα χωριά της Μεσσηνίας για να κρατήσω το ΠΑΣΟΚ όρθιο. Δεν ήμουν σε θέσεις στις Βρυξέλλες. Ενώ από το 2019 εκλέγομαι στις λαϊκές γειτονιές της δυτικής Αθήνας» επεσήμανε. Σε ερώτηση σχετικά με το ποιο είναι το όραμά της για το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενισχυθεί. Δεν πρέπει να ωραιοποιούνται καταστάσεις. Δεν μπορεί να μην μας προβληματίζει γιατί ο κόσμος δεν μας επέλεξε στις ευρωεκλογές. Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεύτερο κόμμα, να ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά του. Πιστεύω πως χρειαζόμαστε μεγαλύτερη σαφήνεια στις θέσεις μας. Δεν πρέπει να ετεροπροσδιοριζόμαστε. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι αυτόνομο. Είναι ένα πολιτικό ζήτημα και έχει να κάνει με τις θέσεις του. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση για τις θέσεις του, να συμφωνεί και να διαφωνεί με άλλα κόμματα χωρίς να φοβάται να εκφράσει καθαρά αυτό που πρεσβεύει».

Σχετικά με το μητρώο των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Δεν μπορείς να αλλάξεις την κοινωνία αν δεν αλλάξεις τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να αλλάξεις τη χώρα αν δεν αλλάξεις το κόμμα. Πρέπει να λειτουργείς θεσμικά στο κόμμα για να λειτουργήσει θεσμικά και η χώρα. Όταν υπάρχει θετική γνωμοδότηση από τον δικηγόρο του κόμματος για να δοθεί σε όλους τους υποψήφιους του κόμματος το μητρώο, αλλά δεν δίνεται σε όλους, ενώ το έχουν ορισμένοι υποψήφιοι όπως ο Πρόεδρος και κάποιοι άλλοι υποψήφιοι, τίθενται θέματα ισονομίας. Καλώς το έχει ο πρόεδρος και καλώς το έχουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Ωστόσο, είναι θέμα ισονομίας να το έχουν όλοι. Εγώ έχω στείλει τρεις επιστολές στην ΕΔΕΚΑΠ και ακόμα περιμένω απάντηση. Περιμένω ο κ. Ανδρουλάκης που δήλωσε πως θα είναι ο εγγυητής των διαδικασιών, να διασφαλίσει την ισονομία παίρνοντας θέση επί του ζητήματος».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως αποτελέσματος δήλωσε πως θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη γραμμή όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα- κι ότι η ίδια στοχεύει με την καμπάνια της και τον αγώνα της το επόμενο δίμηνο να είναι στον δεύτερο γύρο.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Νάντια Γιαννακοπούλου θα ανεβάσει σε πλατφόρμα για δημόσια διαβούλευση τη διακήρυξη της για να δώσει χρόνο στον κόσμο να δει τι πρεσβεύει ο αγώνας της. Έτσι – λένε συνεργάτες της- θα συνδιαμορφωθεί η Διακήρυξη που περιλαμβάνει την στρατηγική της αντίληψη, τις απόψεις της για τα καυτά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας , αλλά και τις προτάσεις της για τις αναγκαίες αλλαγές για την αναδιάταξη του ΠΑΣΟΚ.


Ειδήσεις σήμερα:

Bullying από Πολάκη σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη στη Βουλή, έβαλε τα κλάματα η Λινού και ζήτησε συγγνώμη - Δείτε βίντεο

Ανατροπή στην υπόθεση στη Βοιωτία: Είπε ψέματα η 32χρονη για τον βιασμό και συνελήφθη


Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr