Κασσελάκης: Δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες

Κασσελάκης: Δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες

Έμμεσες οι αναφορές Κασσελάκη στον Παύλο Πολάκη - Τι είπε για τη Μεταπολίτευση και τον Ανδρέα Παπανδρέου

6280793

Στη διαγραφή του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρθηκε εμμέσως ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας υπαινιγμούς για «τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες».

Με απόσταση λεπτών από την αποπομπή του κ. Πολάκη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τα όσα επακολούθησαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για το  κόμμα μας και για τις κοινοβουλευτικές μας ομάδες. Όμως σε αυτή την συγκυρία παρότι από προδοσία μείναμε 36 έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε σαν 156. Και αυτό να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι η κοινωνία θα μας το ξεπληρώσει». «Θα μας ανταμείψει για αυτό με το μόνο νόμισμα που εμείς αναγνωρίζουμε: την ηθική δικαίωση» πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά γιατί τα επουσιώδη διαιρούν και αφαιρούν. Και εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια και το δικαίωμα να ξεχάσουμε την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό», ενώ «φωτογραφίζοντας» τον Παύλο Πολάκη, «δεν χώρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χωρίς να κατονομάζει τον άλλοτε ένθερμο υποστηρικτή του.

«Δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος»

«Υπάρχουν εκεί έξω 10.000.000 ζευγάρια μάτια που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν καθημερινά» παρατήρησε ακόμη ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας πως «και ανάμεσά μας δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος, αλλά είμαι βέβαιος, αλλιώς δεν θα ήμουν πρόεδρος σε αυτό το κόμμα,  ότι δεν υπάρχει και κανένας δόλιος».

«Ελάτε να αναδείξουμε την συλλογική μας ποιότητα. Και όχι τις ατομικές μας μικροδιαφωνίες» κάλεσε ακόμη τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Πρόεδρος του κόμματος, λέγοντας ότι «ο λαός σας εξέλεξε βουλευτές και ο λαός με εξέλεξε πρόεδρό σας. Και για κανέναν μας δεν έκανε λάθος», όπως είπε.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την Μεταπολίτευση ανέφερε ότι «μίλησε κυρίως εκ μέρους της παραταξιακής,  αλλά και οικογενειακής του παράδοσης και θα μπορούσε να αποδώσει κανείς όλες αυτές τις παραλείψεις σε έναν βολικό υποκειμενισμό».

Πρωταγωνιστής ο Ανδρέας

Επιπλέον, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρατηρώντας πως «δεν στέκομαι στην διήγηση μιας μεταπολίτευσης χωρίς τον βασικό της πρωταγωνιστή, τον Ανδρέα Παπανδρέου», ενώ «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, εμείς, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση απαιτούμε από την κυβέρνηση να παρουσιάσει επιτέλους μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αρχή, μέση και τέλος», επισήμανε ο κ. Κασσελάκης.

Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε λόγο για «κυβερνητικό αδιέξοδο», το οποίο όπως είπε, «προμηνύει την κατάρρευση του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και την ανεξέλεγκτη πτώση των θραυσμάτων στο σύνολο της κοινωνίας», ενώ ξεκαθάρισε για το κόμμα του πως εμείς «καταψηφίζουμε αυτή την σκανδαλώδη συνένωση μίας προβληματικής συνεταιριστικής τράπεζας με μία μεθοδευμένα προβληματική δημόσια τράπεζα» με φόντο τη συγχώνευση Παγκρήτιας και Attica Bank.

«Περίοδος κλιμάκωσης»

Εκτενή αναφορά έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης και στα ελληνοτουρκικά, υποστηρίζοντας ότι «παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για “ήρεμα νερά”, βλέπουμε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε μια νέα περίοδο κλιμάκωσης», τη στιγμή που «τιμώντας τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας να σας καλέσω να σταθούμε ασπίδα προστασίας της κοινωνίας ώστε η καταρρέουσα κυβέρνηση να μην εκμηδενίσει κανέναν πολίτη» περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει πως «όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ελπίδα για μια μεγάλη δημοκρατική κυβέρνηση παραμένει ζωντανή».


Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν – Δείτε χάρτη με τα ονόματα ανά χώρα

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την Κάσο, επιμένει ο Φιντάν για το τουρκολυβικό μνημόνιο


Έφτασαν τα 18 τα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα - 8.000 ζώα θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν τις επόμενες μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης