Στελέχη ΝΔ για Πολάκη: Πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον να μπαίνει σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί

Στελέχη ΝΔ για Πολάκη: Πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον να μπαίνει σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί

Μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης μπήκε στην Ολμέλεια και ζήτησε τον λόγο

nd_grafeia2
Δηκτικό ήταν το σχόλιο της ΝΔ για την παρουσία του Παύλου Πολάκη πριν την έναρξη της συνεδρίασης τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία είχε μόλις διαγραφεί.

Ειδικότερα στελέχη της ΝΔ ανέφεραν πως πρώτη φορά «βλέπουμε κάποιον να μπαίνει σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί. Ίσως το γεγονός ότι ο Κασσελάκης δεν είπε λέξη για αυτό στην ομιλία του να επιβεβαιώνει γιατί έγινε έτσι». 

Μετά την ανακοίνωση από το προεδρείο τής αποπομπής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης μπήκε στην Ολμέλεια και ζήτησε τον λόγο - δεν του δόθηκε - προκειμένου να υποστηρίξει ότι του επιβλήθηκε ποινή που δεν έχει βάση. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής είχε καταδικάσει απερίφραστα την συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων, επιβάλλοντάς του περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης κατά το ήμισυ.

Απαντώντας στον κ. Τασούλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος συμφώνησε με τα λεγόμενά του, δηλώνοντας μαλιστα ότι «ντρέπεται» για την συμπεριφορά του βουλευτή.


Το χρονικό της υπόθεσης

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στο επεισόδιο που σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, λαμβάνοντας τον λόγο επιτέθηκε απρόκλητα στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο βουλευτής σε έντονο ύφος ειπε: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου».

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων είπε απευθυνόμενος προς την συνεργάτιδα του υπουργού: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη υπερασπίστηκαν όσοι ήταν στην αίθουσα - μάλιστα, ο κ. Βαρτζόπουλος του φώναζε ότι η γυναίκα έχει πρόβλημα υγείας, αλλά αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού η οποία μάλιστα σοκαρισμένη από την επίθεση του συναδέλφου της έβαλε τα κλάματα, όπως και η συνεργάτις του κ. Γεωργιάδη. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», δήλωσε η κ. Λινού.

Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν – Δείτε χάρτη με τα ονόματα ανά χώρα

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την Κάσο, επιμένει ο Φιντάν για το τουρκολυβικό μνημόνιο


Έφτασαν τα 18 τα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα - 8.000 ζώα θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν τις επόμενες μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης