Παύλος Πολάκης: Το bullying που ξεχείλισε το ποτήρι - Σόου σε Βουλή και ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή του

Παύλος Πολάκης: Το bullying που ξεχείλισε το ποτήρι - Σόου σε Βουλή και ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή του

Ομόθυμη καταδίκη για το bullying που άσκησε στην συνεργάτιδα του Γεωργιάδη - Η Λινού έβαλε τα κλάματα και της ζήτησε συγγνώμη - Βαρείς χαρακτηρισμοί από Τασούλα - Ο Φάμελλος δεν τον άφησε να μιλήσει στην ΚΟ - Οι δηλώσεις Πολάκη στα κανάλια και οι αναρτήσεις του - Δείτε βίντεο

polakis-xr
Εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο Παύλος Πολάκης. Η πρωτοφανής επίθεση που εξεπέλυσε σε βάρος  της Νατάσας Πετρούλια, συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με αποτέλεσμα ο βουλευτής Χανίων που πολλές φορές στο παρελθόν είχε φλερτάρει με την διαγραφή του, να βρεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η εισήγηση Κασσελάκη προς τον Σωκράτη Φάμελλο ήταν ουσιαστικά μονόδρομος καθώς για μια ακόμη φορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν απολογούμενα για τη συμπεριφορά του. Μάλιστα η κα Αθηνά Λινού δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα στην επιτροπή ζητώντας προσωπικά συγνώμη από την συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας για την αήθη συμπεριφορά του βουλευτή.

Δείτε βίντεο από το περιστατικό:

Βουλή: Bullying του Πολάκη σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη
Μετά την συναισθηματικά φορτισμένη παρέμβαση της κας Λινού ξεκίνησε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων από τα μέλη της Επιτροπής, τα κόμματα αλλά και τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο οποίος ανακοίνωσε την επιβολή ποινής στον Παύλο Πολάκη με την περικοπή του μισθού του.

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη χυδαίο ζήτουλα της προσοχής μέσω ύβρεων τον κ. Πολάκη. Παρά τη μομφή του προέδρου της Βουλής και την αποπομπή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγη ώρα αργότερα ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε να μιλήσει στην ολομέλεια, εν τη απουσία του κ. Τασούλα, αλλά δεν του δόθηκε ο λόγος. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες προσπάθησε να τον συναντήσει και στο γραφείο του, αλλά ενημερώθηκε πως ο πρόεδρος της Βουλής απουσίαζε. 

Ο βουλευτής Χανίων εμφανίστηκε αμετανόητος και σε δηλώσεις του στο περιστήλιο της Βουλής και κάλεσε την κυρία Λινού να μην ζητά συγνώμη για λογαρασμό του και επέμεινε ότι η μομφή θα έπρεπε να είχε αποδέκτη την συνεργάτιδα του υπουργού που κοροϊδεύει τους ομιλητές. 

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2yr8iadw6d5)

Και ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πληροφορήθηκαν την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους λίγη ώρα αργότερα τον είδαν να μπαίνει στην αίθουσα της Γερουσίας όπου θα συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να παρακολουθήσει την ομιλία Κασσελάκη! Το σόου Πολάκη δεν ευοδώθηκε καθώς ο Σωκράτης Φάμελλος δεν του επέτρεψε να μιλήσει ή να συμμετάσχει. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στο επεισόδιο που σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, λαμβάνοντας τον λόγο επιτέθηκε απρόκλητα στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο βουλευτής σε έντονο ύφος ειπε: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου».

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων είπε απευθυνόμενος προς την συνεργάτιδα του υπουργού: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη υπερασπίστηκαν όσοι ήταν στην αίθουσα - μάλιστα, ο κ. Βαρτζόπουλος του φώναζε ότι η γυναίκα έχει πρόβλημα υγείας, αλλά αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού η οποία μάλιστα σοκαρισμένη από την επίθεση του συναδέλφου της έβαλε τα κλάματα, όπως και η συνεργάτις του κ. Γεωργιάδη. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», δήλωσε η κ. Λινού.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης από την πλευρά του σχολίασε ότι «δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον».

Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας επενέβη επίσης λέγοντας: «Απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄αυτόν τον τρόπο , δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή, έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα, εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές». 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πληροφορήθηκαν το συμβάν λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκεια τους, καθώς δυσφορούσαν για το γεγονός ότι για άλλη μια φορά βρίσκονται «απολογούμενοι», όπως σχολίαζαν, για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Μάλιστα, το περιστατικό μεταφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε να δει τα σχετικά βίντεο. 

Γεωργιάδης: Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει τον Πολάκη

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στο περιστατικό επισημαίνοντας πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του κ. Πολάκη.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

Δείτε την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222 επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr
της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη.

Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

Η παρέμβαση Τασούλα, η περικοπή του μισθού και η διαγραφή από τον Φάμελλο

Απεχθή, απαράδεκτη και αηδιαστική χαρακτήρισε τη συμπεριφορά Πολάκη ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος ανακοίνωσε στο Σώμα την απόφασή του να περικοπεί ο μισθός του βουλευτή μετά το πρωτοφανές επεισόδιο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε μάλιστα τον βουλευτή «χυδαίο ζήτουλα της προσοχής μέσω ύβρεων» και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε κ. Πολάκη να βυθίζει την εικόνα των βουλευτών στον βούρκο. «Ας χαρεί τον βούρκο μόνος του» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση Τασούλα στη Ολομέλεια 
Δήλωση του Κωνσταντίνου Τασούλα

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε:

«Είχαμε ακόμα ένα απεχθές απαράδεκτο και αηδιαστικό κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφορά συναδέλφου έναντι γυναίκας που έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή βουλής η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονιδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον κ. Παύλο Πολάκη. Αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και υβριστικό «μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου έχετε μόνιμο στρίψιμο του προσώπου σας» και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφοράς.

Ειλικρινά πιστέψτε με ότι όση φιλοδοξία και να περιέχει να είναι κανείς Πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης ο οποίος κατ' επανάληψη έχει εκθέσει την παράταξή του.

Δεν θα του επιτρέψω από εδώ και πέρα σε αυτόν τον χυδαίο ζήτουλα προσοχης μέσω ύβρεων να προσβάλει τις ιδιότητες όλων μας. Αυτή η κατ' επανάληψη υβριστική και ταπεινωτική για τρίτους συμπεριφορά που είναι με κόρδωμα συμπεριφοράς ανδροπρεπή παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο...

Δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε κ. Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας στον βούρκο. Ας χαρεί τον βούρκο μόνος του
Ο κανονισμός της Βουλής δεν έχει γίνει για τύπους Πολάκη…

Θα εξαντλήσω την αυστηρότητα του κανονισμού στο πρόσωπό του. έχουμε σαφώς παραβίαση του άρθρου 77 η οποία σηκώνει την απόδοση μομφής και η πιο επαχθής συνέπεια με τη δική σας άδεια, με νεότερη διάταξη, που και αυτή είναι επικής - γιατί ούτε τότε δεν φανταζόμασταν τέτοιες συμπεριφορές- τη περικοπή μισού μισθού του.

Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά να είναι βέβαιος ότι με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με τη χυδαιότητα αυτή τα οικονομικά της χώρας. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε συμπεριφορές αυτές γιατί φοβόμαστε ότι θα μας βρίσει ο Πολάκης. Ξεκινάμε τώρα, και είναι το πρώτο μέτρο, θα έχουμε και επαχθεστερα».

Φάμελλος: Σοκαριστική συμπεριφορά, δεν αντιστοιχεί στις Αρχές μας

Αμέσως μετά τον Πρόεδρο της Βουλής, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος έκανε λόγο για σοκαριστική συμπεριφορά που δεν αντιστοιχεί στις αρχές του κόμματος. 

Ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε βίντεο με την παρέμβαση Φάμελλου

Δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου

«Μπορώ να σχολιάσω το περιστατικό και ταυτόχρονα να το καταγγείλω. Εκ των προτέρων θέλω να πω ότι ενημερώθηκα εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και από τα βίντεο και από τα πρακτικά για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά. Εκφράσαμε και προς τη συνάδερφο και προς τη Βουλή  ''συγγνώμη'' όπως και την ανάγκη τήρησης δεοντολογίας και την απαράβατη ηθική και πολιτική Αρχή που μας διακρίνει όλους, πολύ δε περισσότερο τους αριστερούς πολιτικούς» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Κατ'αρχήν οφείλω θεσμικά να σας ενημερώσω ότι μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, θα λάβετε από μένα μία επιστολή σε λίγο ότι ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε και καταδίκασε τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

«Είναι μία σοκαριστική συμπεριφορά που δεν αντιστοιχεί στις δικές μας Αρχές και συνολικά στην κοινοβουλευτική διαδικασία» είπε ειδικότερα. «Το περιστατικό ήταν απαράδεκτο», τόνισε σε άλλο σημείο. 
«Κι επειδή εμείς δεν πρέπει να παρασυρόμαστε σε τέτοιες ακραίες εκφράσεις πρέπει να τηρούμε τον κανόνα δεοντολογίας γιατί είχαμε κι άλλα παρόμοια περιστατικά στο Κοινοβούλιο. Θυμάστε τη χειροδικία. Δεν κάνω συμψηφισμό, πρέπει να προστατεύσουμε όμως τη δημοκρατική λειτουργία και τη δική μας εικόνα» συμπλήρωσε.
Κουκουλόπουλος: Συντάσσομαι με τον πυρήνα των δηλώσεων Τασούλα

Το περιστατικό καταδίκασαν και οι υπόλοιποι βουλευτές των άλλων κομμάτων. Χαρακτηριστικά ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι καταδικάζει αυτή την επίθεση και επιπλέον συντάσσεται με τον πυρήνα όσων είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό εκ μέρος του κόμματος του.

Όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», προκαλούν μόνο ντροπή και θλίψη ανέφερε σε δήλωσή της η Ευαγγελία Λιακούλη Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και εισηγήτρια στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία.

«Είναι αδιανόητη η εν γένει συμπεριφορά και η προσωπική επίθεση του κ. Πολάκη σε συνεργάτιδα υπουργού και μάλιστα με αναφορά του στη φυσιογνωμία της και σε χαρακτηριστικά του προσώπου της, με κατάπτυστο τρόπο. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Πολάκη, ο οποίος δυστυχώς αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει κανένα όριο» ανέφερε η κα Λιακούλη.

«Είναι φανερό ότι είναι ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός, προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συμφωνούμε από αυτή την άποψη με τα περαιτέρω που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής», είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Καταδικάζουμε και εμείς απερίφραστα το περιστατικό. Μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό και τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν, υπάρχει ένα αισιόδοξο μήνυμα. Είναι - και συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελο, για την άμεση αντίδραση, και στην Αθηνά Γληνού, η ελπίδα ότι σε κάθε τέτοιο περιστατικό όλα κόμματα της Βουλής ενώνονται κατά της βίας και ας μείνουμε με αυτό το ευχάριστο μήνυμα ότι πάντοτε θα καταδικάζουμε», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ, Γιώργος Τσιρώνης .

«Συντασσόμαστε με τον πρόεδρο της Βουλής», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Σπαρτιατών», Θανάσης Χαλκιάς και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα και εγώ να καταδικάσω αυτό το γεγονός και όσα γεγονότα έχουν ξαναγίνει σε αυτή την αίθουσα. Θα είναι πάντα καταδικαστέα και κατακριτέα από την δική μας πλευρά, δεν αρμόζουν στον κοινοβουλευτισμό και θέλω να έχω την ελπίδα ότι θα είναι το τελευταίο γεγονός».

Νέα Αριστερά: Αήθης επίθεση - Προσέφερε χείρα βοήθειας στην κυβέρνηση

Ο σεξισμός, το μπούλινγκ, ο κακοποιητικός λόγος προσβάλλουν την Αριστερά ,το κοινοβούλιο, την ελληνική κοινωνία ήταν το σχόλιο του Γραφείου τύπου της Νέας Αριστεράς για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη.

«Ο κύριος Πολακης προσβάλλει την Αριστερά. Σήμερα στη Βουλη η συζήτηση αφορούσε την ψυχική υγεια. Στο νομοσχέδιο αυτό η Νεα Δημοκρατία κατεδαφίζει μια μεγάλη κατάκτηση της κοινωνίας μας: τις θεραπευτικές κοινότητες και την όλη λογικη της στήριξης των ψυχικά ασθενών συμπολιτών μας» ανέφεραν επίσης από τη Νέα Αριστερά και πρόσθεσαν ότι «Σε αυτό το κρίσιμο νομοσχέδιο, ο κύριος Πολακης επέλεξε να καταφύγει στο μπουλινγκ και στην αήθη επιθεση σε βάρος συνεργάτιδας του Υπουργού. Ξεπέρασε τον εαυτό του. Και την ίδια στιγμή προσέφερε χείρα βοήθειας στον κύριο Γεωργιάδη και στην κυβέρνηση».

Αμετανόητος ο Πολλάκης ζητούσε τον λόγο


Μιλώντας στις κάμερες ο κ. Πολάκης είπε πως η κυρία Λινού είναι αυτή που θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τον εαυτό της «και όχι για μένα». Σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, ο Παύλος Πολάκης είπε πως «ποινή έπρεπε να βάλει σε συνεργάτες υπουργών που κοροϊδεύουν ομιλητή, θα το ξαναέκανα».

Δείτε βίντεο, τις δηλώσεις Πολάκη:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2yr8iadw6d5)

Μιλώντας στις κάμερες, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε: «Είπα στον Γεωργιάδη ''δεν περνά ο εκβιασμός στους γιατρούς και οι επιτάξεις έχουν αποτέλεσμα αντιδράσεις και η μόνη λύση είναι να τριπλασιαστούν οι αμοιβές. Σε αυτή τη φάση υπήρχε η κυρία συνεργάτιδα που όση ώρα αναδείκνυα ''σκάνδαλο'', είχε διαρκή υποτιμητική όψη. Ήταν πολύ υποτιμητικό και εκνευριστικό. Της είπα ''μην στρίβετε τη μούρη σας, αλήθειες λέω''. Να μην ζητάει καμία συγγνώμη η Λινού για μένα αλλά για τον εαυτό της για ό,τι κάνει. Παίρνω την ευθύνη για όσα έχω κάνει. Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα, κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο αντί να πουν στην κυρία ''καθίστε όμορφα'' κοιτάνε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι».

Νωρίτερα και λίγο μετά την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Τασούλα, ο Παύλος Πολάκης μπήκε στην Ολομέλεια της Βουλής και ζητούσε επίμονα να του δοθεί ο λόγος και να τοποθετηθεί επί προσωπικού. Ο λόγος δεν του δόθηκε από τον αντιπρόεδρο κ. Λαμπρούλη. «Ζητώ τον λόγο επί προσωπικού», φώναξε ενώ όπως είπε, ενημερώθηκε την ώρα που ήταν στη μηχανή του ότι επιβλήθηκε ποινή «που δεν έχει καμία βάση». Ο κ. Λαμπρούλης στη συνέχεια ανέγνωσε την επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου που ανακοίνωσε τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πολάκης αφού είδε ότι δεν του δίνεται ο λόγος και ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χριστίνα Σταρακά, είπε ότι τον λόγο τον έχει ο ελληνικός λαός και αποχώρησε.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Πολάκης πήγε στο γραφείο του κ. Τασούλα ζητώντας να τον δει αλλά τον ενημέρωσσαν πως ο πρόεδρος της Βουλής είχε φύγει. «Ποινή έπρεπε να βάλει σε συνεργάτες υπουργών που κοροϊδεύουν όχι σε μένα» είπε σε δημοσιογράφους ο Πολάκης.

Ύστερα, προσπάθησε να μιλήσει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής Ομάδας να μην του το επιτρέπει. «Δεν είσαι μέλος της ΚΟ δεν μπορείς να συμμετέχεις στη διαδικασία» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος προς τον κ. Πολάκη. Αυτός από την πλευρά του απάντησε λέγοντας πως «ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ, κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι».

Δείτε φωτογραφίες

polak0
polakis_
polak
polakis1__1_
polaki

Η ανάρτηση Πολάκη: «Μόνον ο λαός διαγράφει» 

Λίγο αργότερα, ο βουλευτής Χανίων έκανε ανάρτηση με την οποία προειδοποιεί ότι ...δεν τον σταματά τίποτα, ενώ δηλώνει ότι η διαγραφή του ήταν «στήσιμο κανονικό». Δείτε την ανάρτηση: 

Για αυτην την τοποθετηση με διεγραψαν απο την Κοινοβουλευτικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου εβαλε ποινη μισο μισθο ο Τασουλας!! ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ! Στησιμο κανονικο! ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ! Μονο ο λαος διαγραφει!! (Ειχα ετοιμασει αυτα για το βιντεο: Η σημερινή μου παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τον Τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Τα βασικά σημεία των όσων είπα: Σχετικά με το ζήτημα της επίταξης των γιατρών: Πάρτε πίσω το άρθρο Απειλές αυτού του είδους και με το ιταμό ύφος του κ. Γεωργιάδη δεν περνάνε. Το Σ/Ν που συζητάμε έχει ξετιναχθεί από τους φορείς που μίλησαν χθες. Δεν υπήρξε ένας να πει κάτι καλό. Κάνετε μια μεγάλη διοικητική αλλαγή η οποία θα αποσαρθρώσει το χώρο και βασικά θα αναιρέσει σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να επιλέξουν την οδό της θεραπείας και της απεξάρτησης και όχι της αποκατάστασης, της μείωσης της βλάβης και της ανοχής. Στηρίξτε τα προγράμματα που έδωσαν ξανά ελπίδα σε χιλιάδες πρώην χρήστες και μην τα εξανδραποδίζετε με αυτό τον τρόπο. Σχετικά με τα κίνητα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς: Απαιτείται-και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταλήξει σε αυτό-διπλασιασμός έως τριπλασιασμός των αμοιβών του υγειονομικού δυναμικού. Κάντε τα διάφορα κίνητρα πιο μεγάλα και με χαμηλότερο συντελεστή ώστε να μην παίρνει τα μισά η εφορία. Διαφορετικά ότι και να ανακοινώνετε δεν μεταφράζετε στην πράξη σε οικονομική ενίσχυση. Και μη μας πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή σας να δοθούν αλλού και θα σας πω ένα παράδειγμα: Δεν είναι δυνατόν να δίνετε για ενεργειακή αναβάθμιση ενός ΚΥ, 600 με 800 τετραγωνικών μέτρων, 1.755.000 €. Γκρεμίστε το και με αυτά τα λεφτά σας χτίζω εγώ δυο! Για το ΚΥ Φιλιατρών μιλάω. Το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά, που ήταν 400 περίπου τετραγωνικά μέτρα, το χτίσαμε με 560.000 € μαζί με τον εξοπλισμό.

Posted by Παυλος Πολακης on Thursday, July 25, 2024

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Bullying του Πολάκη σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη, έβαλε τα κλάματα η Λινού και ζήτησε συγγνώμη - Δείτε βίντεο

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ - Πώς μπορείτε να τις δείτε

MrBeast: Συμπαρουσιάστριά του κατηγορείται ότι αποπλάνησε ένα 13χρονο αγόρι - Αηδιασμένος δηλώνει ο YouTuber
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης