ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βουλευτές υπερασπίστηκαν τον Πολάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα, ποιοι άσκησαν κριτική στον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βουλευτές υπερασπίστηκαν τον Πολάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα, ποιοι άσκησαν κριτική στον Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτολογία του έκανε μόνο μια έμμεση αναφορά στον βουλευτή Χανίων πριν να επανέλθει με τοποθέτηση «αγάπης»

ko-syriza
To bullying και η διαγραφή του Παύλου Πολάκη δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε λίγη ώρα μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Στέφανο Κασσελάκη στην πρωτολογία του να κάνει μόνο μια έμμεση αναφορά στην υπόθεση αυτή αλλά στο κλείσιμο της συνεδρίασης να κάνει μια τοποθέτηση «αγάπης» για τον βουλευτή Χανίων.

Φαίνεται, ωστόσο, πως η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να μην δώσει -στην πρωτολογία του - περισσότερη έκταση στο γεγονός πως δεν ικανοποίησε αρκετούς βουλευτές με πρώτη την Αναπληρώτρια Συντονίστρια της ΚΟ, Ραλλία Χρηστίδου, που εμφανώς συγκινημένη τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του κ. Πολάκη. Θα περίμενε να ακούσει κανείς μια λέξη στις ομιλίες των προέδρων για τη διαγραφή Πολάκη, φέρεται να σχολίασε η κ. Χρηστίδου, για να προσθέσει πως δεν είναι comme il faut ο Πολάκης, αλλά τι είπε πιο λάθος από τα προηγούμενα που έχει πει και δεν διεγράφη. Αλλά και η Βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου φέρεται να εξέφρασε τον προβληματισμό της, καθώς η ίδια θα έχει πρόβλημα που θα γυρίσει στην περιφέρειά της, μετά τη διαγραφή Πολάκη, λόγω της απήχησης του Βουλευτή Χανίων. Στην στάση της ΝΔ φέρεται να στάθηκε και ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, εγκαλώντας την κυβερνητική παράταξη ότι πολλές φορές κι αυτοί ανάβουν το φυτίλι.

Το χειροκρότημα, πάντως, των περισσότερων βουλευτών απέσπασε ο Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική για μια δέσμη ζητημάτων, αρχής γενομένης από την προεκλογική περίοδο, καθώς φέρεται να χαρακτήρισε τον εκλογικό πήχη αυθαίρετα ψηλό και πτυσσόμενο στην συνέχεια, τονίζοντας το έλλειμμα αξιοπιστίας. Ο κ. Κεδίκογλου στάθηκε και στην ανάρτηση του κ. Κασσελάκη από τις ΗΠΑ, αλλά και στην απαξίωση των βουλευτών του κόμματος, αφού αιφνιδιάζονται για τις αποφάσεις της ηγεσίας. Ο ίδιος επισήμανε ότι η ιστορία με τα μαύρα ταμεία έκανε εκ του αποτελέσματος κακό, ενώ διερωτήθηκε για το πως προέκυψε ότι δεν θα πάει ο κ.Κασσελάκης να μιλήσει στη ΔΕΘ.

Επικριτικός απέναντι στην αποδόμηση του κυβερνητικού παρελθόντος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμφανίστηκε και ο πρώην Υπουργός, Νίκος Παππάς, ζητώντας, κατά πληροφορίες, να αποφεύγονται δημόσια αρνητικές αναφορές στο παρελθόν του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά του Γιάννη Δραγασάκη. Την ίδια ανακοίνωση φέρεται να αποδοκίμασε ως απαράδεκτη και η Έλενα Ακρίτα, η οποία ζήτησε να δουλέψουν όλοι συλλογικά, καθώς το κόμμα εμφανίζεται διαλυμένο. Η ίδια εμφανίστηκε θετική στην περαιτέρω εισφορά των βουλευτών στο κόμμα με όρους λογοδοσίας, ενώ δε φεύγει κανείς, φέρεται να σχολίασε, με φόντο όσα ειπώθηκαν στην τελευταία ΚΟΕΣ. Κριτική κατά του Παύλου Πολάκη διατύπωσε και ο Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος φέρεται να υπογράμμισε ότι χρειάζεται πάντα μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκράτηση.

Κλείσιμο
Απούσας της Όλγας Γεροβασίλη, το βάρος της τοποθέτησης εκ μέρους των «87» σήκωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία φέρεται να επισήμανε πως έγιναν τα πάντα προκειμένου να μη συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφερόμενη σε αναρτήσεις, προγραφές και στοχοποιήσεις, εσωτερικούς εχθρούς και διχασμούς, ενώ για τον Παύλο Πολάκη υπενθύμισε πως αν είχε καταδικαστεί η συμπεριφορά του στην Πολιτική Γραμματεία, όπως είχαν προτείνει οι «8», τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει εδώ.

Αποφεύγοντας κάθε αναφορά στη διαγραφή του κ. Πολάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στα οικονομικά του κόμματος, προαναγγέλλοντας ειδική συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο, ενώ φειδωλοί στα λόγια τους υπήρξαν αρκετοί εκ των Κασσελίστας, αποφεύγοντας να σχολιάσουν τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Το δείπνο του Μακρόν στον Λούβρο για τους ηγέτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Το μενού έκπληξη, οι παρόντες και οι απόντες

Στην αντεπίθεση η τρανς κορη του Μασκ μετά την επίθεση του στη woke κουλτούρα: Τα έβγαλε όλα από το μυαλό του, δεν ήταν ποτέ δίπλα μου

Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές από τις Πανελλαδικές - Ποιες πλησίασαν πιο κοντά στα 20.000 μόρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης