Την άμεση απομάκρυνση Πολάκη από τα ηγετικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ομάδα των «87» - Κάνουν λόγο για κίνδυνο εκφυλισμού και γελοιοποίησης 

Την άμεση απομάκρυνση Πολάκη από τα ηγετικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ομάδα των «87» - Κάνουν λόγο για κίνδυνο εκφυλισμού και γελοιοποίησης 

Τι είπαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Syriza
Να πάρει δύσκολες αποφάσεις” καλούν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη στελέχη της μειοψηφίας στον απόηχο της χθεσινής διαγραφής του Παύλου Πολάκη, προειδοποιώντας πως «μεγαλύτερος κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ από δω και στο εξής ο εκφυλισμός και η γελοιοποίηση».

Όπως τονίζουν, «ο Παύλος Πολακης δεν είναι ένα απλό μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σφακίων. Είναι μέλος των καθοδηγητικών οργάνων και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική ομάδα δε μπορεί να είναι μια απόφαση που λαμβάνεται εν βρασμώ ούτε ένας επικοινωνιακός ελιγμός για να ξεπεραστεί η πίεση της στιγμής. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να επανεξεταστεί».

«Σε κάθε περίπτωση, αν η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δε συνοδευτεί άμεσα με την απομάκρυνση του από τα ηγετικά όργανα και τη παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος,θα μας καταστήσει απολύτως αναξιόπιστους στη κοινή γνώμη» εκτιμούν τα ίδια στελέχη. «Ο Πρόεδρος πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Αλλά πρέπει να αποφασίσει. Όποιος πατάει σε δυο βάρκες, συνήθως πέφτει στο νερό», καταλήγουν.

Εν τω μεταξύ, συνεδρίασε σήμερα η γραμματεία της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ασχολήθηκε με αμιγώς διαδικαστικά ζητήματα, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Ως εκ τούτου η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου διαδικτυακά στις αρχές της εβδομάδας, για να καθορίσει τις αρμοδιότητες των μελών της και την κατανομή τους στις επιμέρους υπόεπιτροπές, κατά τις ίδιες πηγές.

Κλείσιμο
Επιπλέον, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα εγκρίνει τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές και θα ορίσει την Επιτροπή Πολιτικής Απόφασης του Συνεδρίου θα συνεδριάσει όπως επιβεβαίωσε η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, το συνέδριο θα διεξαχθεί το διάστημα 3-6 Οκτωβρίου, κατέληξαν οι ίδιες πηγές.


Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εντός ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης μετά το bullying - Όλο το παρασκήνιο

Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές από τις Πανελλαδικές - Δείτε αναλυτικούς πίνακες

Έστησαν καρτέρι σε 53χρονο στην Θεσσαλονίκη και φώναζαν το όνομα της πρώην συζύγου του με την οποία είναι στα δικαστήρια - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης