Φλωρίδης: «Ιστορική στιγμή για τη Δικαιοσύνη» η ορκωμοσία των 426 δικαστικών αστυνομικών

Φλωρίδης: «Ιστορική στιγμή για τη Δικαιοσύνη» η ορκωμοσία των 426 δικαστικών αστυνομικών

Οι δικαστικοί αστυνομικοί θα αναλάβουν καθήκοντά την 31η Ιουλίου 2024 καλύπτοντας τις ανάγκες των κατά τόπους Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών της χώρας

floridis
«Ιστορική στιγμή για τη Δικαιοσύνη» χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης το νέο θεσμό της Δικαστικής Αστυνομίας, κατά τελετή ορκωμοσίας αποφοίτησης των 426 νέων αρχιφυλάκων και φρουρών της Δικαστικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Οι δικαστικοί αστυνομικοί θα αναλάβουν καθήκοντά την 31η Ιουλίου 2024 καλύπτοντας τις ανάγκες των κατά τόπους Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών της χώρας.

Ειδικότερα, «ιστορική στιγμή για τη Δικαιοσύνη» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης το νέο θεσμό της Δικαστικής Αστυνομίας, καθώς «θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της απονομής της» και συνέχισε: «Αργήσαμε 188 χρόνια να συστήσουμε το Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας που για πρώτη φορά αποφασίστηκε το 1836 με Διάταγμα του βασιλιά Όθωνα».

Ο κ. Φλωρίδης κατά τα χαιρετισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους (υπουργείο Δικαιοσύνης και ΕΛ.ΑΣ.) που συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα ο σχετικός διαγωνισμός.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην πρακτική εξάσκηση που έκαναν όλα τα στελέχη του Σώματος στις Εισαγγελίες της χώρας, μετά την τρίμηνη εκπαίδευσή τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, γεγονός που φανερώνει την ετοιμότητα, τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια που διακρίνει τους άνδρες και τις γυναίκες που θα υπηρετήσουν στο νέο Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας».

«Οι άμεσα προϊστάμενοί σας, οι εισαγγελείς θα βρουν σε όλους εσάς πολύτιμους συνεργάτες και βοηθούς στο έργο τους», υπογράμμισε ο κ. Φλωρίδης απευθυνόμενος στα νέα στελέχη, τονίζοντας πως μέχρι το τέλος του έτους θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη και του πολιτικού προσωπικού που θα στελεχώσει το νέο Σώμα.

Δηλώσεις Φλωρίδη

Σε δηλώσεις του μετά την επίδοση των πιστοποιητικών φοίτησης στους αποφοιτήσαντες, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η πολιτεία αποφάσισε να συστήσει αυτό το Σώμα που έχει να προσφέρει σημαντικό έργο στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, στο έργο των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών.

«Η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο των Ελλήνων απέναντι στις όποιες αυθαιρεσίες της εκτελεστικής εξουσίας, τις υπερβολές της νομοθετικής εξουσίας και τις παράνομες συμπεριφορές κάποιων συμπολιτών μας. Και καλείται να διαδραματίσει αυτόν τον εγγυητικό ρόλο ότι η κοινωνία μπορεί να ζει ειρηνικά», τόνισε ο κ. Φλωρίδης και συνέχισε:

«Τον τελευταίο καιρό κάνουμε πολύ μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη, οι οποίες αποσκοπούν στο να βρίσκουν οι Έλληνες τη δικαστική προστασία στον σωστό χρόνο και με την απαιτούμενη ποιότητα. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας τα πράγματα θα έχουν αλλάξει σημαντικά προς όφελος των Ελλήνων πολτών και της κοινωνίας μας. Η σύσταση του Σώματος της Δικαστικής Αστυνομίας συντελεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην τελετή, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη και ο γενικός επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ιωάννης Συμεωνίδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εντός ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης μετά το bullying - Όλο το παρασκήνιο

Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές από τις Πανελλαδικές - Δείτε αναλυτικούς πίνακες

Έστησαν καρτέρι σε 53χρονο στην Θεσσαλονίκη και φώναζαν το όνομα της πρώην συζύγου του με την οποία είναι στα δικαστήρια - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης