Επίθεση Κασσελάκη σε Γεροβασίλη και «87», γέφυρες με τον Πολάκη: «Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής» η διαγραφή

Επίθεση Κασσελάκη σε Γεροβασίλη και «87», γέφυρες με τον Πολάκη: «Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής» η διαγραφή

«Ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος λόγω συμπεριφοράς που δεν αρμόζει στο κοινοβούλιο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Kasselakis_Polakis1
Μετωπική με την Αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και τα στελέχη των «87» που ζητούν να παραπεμφθεί ο Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τη διαγραφή του και από το κόμμα, επιχειρεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ρίχνοντας ταυτόχρονα γέφυρες προς την πλευρά του ανεξάρτητου βουλευτή, Παύλου Πολάκη και των χιλιάδων υποστηρικτών του.

Αναλυτικά όλη η ανάρτηση


«Επειδή βλέπω διαρροές για “μισές” και “ολόκληρες” διαγραφές, επαναλαμβάνω: Ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής.

Συμπεριφοράς, μέσα σε ένα Κοινοβούλιο που έχει ξεφτιλιστεί από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μας πλασάρει αστική ευγένεια όσο συγκαλύπτει εγκλήματα και κρύβει σκάνδαλα. Που μας κουνά το δάκτυλο όσο κρατά Βουλευτή κάποιον που δεν μπορεί ούτε καν να με αναγνωρίσει ως άνδρα – και με αυτόν τον τρόπο πληγώνει χιλιάδες συμπολίτες μας.

Κι όσο επίσης κρατά Βουλευτή κάποιον που δηλώνει ότι “το θηλυκό είναι για να τίκτει” – και με αυτόν τον τρόπο απαξιώνει τους μισούς πολίτες της χώρας μας. Και αυτούς τους κρατά ο Πρωθυπουργός, διότι φοβάται τη δεξιά του πτέρυγα που τον ελέγχει.

Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχουν άλλοι που εσκεμμένα και καθημερινά πληγώνουν το κόμμα πολιτικά (και όχι συμπεριφορικά) για να υπηρετήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους. Όσοι κρύβονται πίσω από διαρροές, ας ασχοληθούν με εκείνους καλύτερα».

Γεροβασίλη για διαγραφή: «ολοκληρωμένη και όχι μισή»

Υπό το βάρος της μεγάλης απήχησης του Παύλου Πολάκη στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε εμμέσως τη χθεσινή συνέντευξη της κ. Γεροβασίλη στα «Παραπολιτικά», στην οποία η Αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωνε πως «σε όλη μου την πολιτική διαδρομή πορεύομαι με μια βασική αρχή και την υπηρετώ πιστά: ότι το ύφος είναι ουσία και περιεχόμενο. Η ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά ο τρόπος μας να δείχνουμε τι σχέσεις θέλουμε να έχουν οι άνθρωποι στην κοινωνία που οραματιζόμαστε». «Ο σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο δεν είναι αντίθετος με τη μαχητικότητα που απαιτεί η υπερασπιστή του δίκαιου των πολλών. Πολλές φορές μάλιστα, κάνοντας το αντίθετο, δίνεται η ευκαιρία του αντιπερισπασμού στη Νέα Δημοκρατία από τις άδικες πολιτικές που εφαρμόζει» συνέχισε η κυρία Γεροβασίλη, καταλήγοντας πως «και γι’ αυτούς τους λόγους - και το έχω πει πολλές φορές δημόσια - διαφωνούσα πάντα με τον Παύλο Πολάκη. Άρα η τελευταία εξέλιξη με βρίσκει σύμφωνη, αρκεί βέβαια να είναι ολοκληρωμένη και όχι μισή».

Σημειωτέον ότι θέμα «εκφυλισμού και γελοιοποίησης» σε περίπτωση που δεν υπάρξει διαγραφή Πολάκη έθεταν και στελέχη των «87», πηγές των οποίων μετέδιδαν πως «ο Παύλος Πολάκης δεν είναι ένα απλό μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σφακίων. Είναι μέλος των καθοδηγητικών οργάνων και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική ομάδα δε μπορεί να είναι μια απόφαση που λαμβάνεται εν βρασμώ ούτε ένας επικοινωνιακός ελιγμός για να ξεπεραστεί η πίεση της στιγμής. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να επανεξεταστεί».

«Σε κάθε περίπτωση, αν η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δε συνοδευτεί άμεσα με την απομάκρυνση του από τα ηγετικά όργανα και τη παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, θα μας καταστήσει απολύτως αναξιόπιστους στη κοινή γνώμη» εκτιμούν τα ίδια στελέχη. «Ο Πρόεδρος πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Αλλά πρέπει να αποφασίσει. Όποιος πατάει σε δυο βάρκες, συνήθως πέφτει στο νερό», κατέληξαν.

Υποχώρηση μπροστά στην αποδοχή Πολάκη

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κασσελάκης αναγάγει σήμερα σε «ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής» τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, εγκωμιάζοντας το Βουλευτή Χανίων, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι δεν πρόκειται να διαγραφεί από το κόμμα.

«Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο» αναφέρει ο κ. Κασσελάκης, την ώρα που ουκ ολίγοι Κασσελίστας, δηλαδή βουλευτές και στελέχη που τον στηρίζουν, έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Βουλευτή Χανίων.

Μετά τη Ραλλία Χρηστίδου και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που τοποθετήθηκαν και από βήματος της ΚΟ, με αναρτήσεις τους η Έλενα Ακρίτα, ο Ευρωβουλευτής, Νίκος Παππάς, η πρώην Εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη, αλλά και χιλιάδες οπαδοί του κ. Πολάκη έχουν δηλώσει ανοιχτά την συμπαράστασή τους στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό, με τον Στέφανο Κασσελάκη να παρεμβαίνει σήμερα, αναγνωρίζοντας εμμέσως την ισχυρή δυναμική του Παύλου Πολάκη εντός του ηγετικού πυρήνα. 


Ειδήσεις σήμερα:

Στροφή Τραμπ υπέρ του Bitcoin - «Θα κάνω τις ΗΠΑ πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων»


Σπανούλης: Είμαι περήφανος για τα παιδιά, είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο (βίντεο)


Η Εθνική μπάσκετ άγγιξε μια τεράστια ανατροπή, αλλά ηττήθηκε με 86-79 από τον Καναδά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης