Κεχαγιά για επιστροφή Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα»

Κεχαγιά για επιστροφή Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα»

«Δεν έχει υπάρξει κάποιο αίτημα για την επιτροπή δεοντολογίας επίσημο» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το σενάριο επιστροφής Πολάκη στην ΚΟ του κόμματος

kexagia
Για το θέμα της διαγραφής του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τοποθετήθηκε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ακούω και εγώ αυτές τις πληροφορίες, αν θέλετε τα σενάρια» τόνισε η κυρία Κεχαγιά, υπενθυμίζοντας πως «ο κύριος Πολάκης απομακρύνθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μερικές ημέρες πριν, την προηγούμενη Πέμπτη». «Το να ακούγονται αυτές οι πληροφορίες και αυτά τα σενάρια δεν μπορώ να κατανοήσω από που προέρχονται» εξήγησε η ίδια, συμπληρώνοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», δηλαδή επιστροφής του κυρίου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Επιπλέον, «ο κ. Πολάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για λόγους αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και όσα είδαμε να τεκταίνονται μέσα σου χώρους μιας επιτροπής του Κοινοβουλίου», όπως σημείωσε.

«Δεν έχω δει κάποιο κείμενο» από τους «87»

«Να σας θυμίσω ότι η ΚΟΕΣ είναι αυτομάτως η Κεντρική Επιτροπή» υπογράμμισε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντώντας στις αιτιάσεις του κοινού άρθρου των 5 στελεχών της ΚΕ, που τάχθηκαν υπέρ του Παύλου Πολάκη, ενώ για τις διαρροές από μεριάς των «87» που πρόσκεινται στον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα επισήμανε πως «από εκεί και πέρα ακούω και εγώ αυτές τις διαρροές περί «μισών» (διαγραφών). Δεν έχω δει κάποιο κείμενο. Αν υπάρχει κείμενο να μου το δείξετε, για να το σχολιάσω» δήλωσε ακόμη η κυρία Κεχαγιά.

Παράλληλα, σε ερώτηση για τις τοποθετήσεις του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου και της Αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασίλη, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής του κ. Πολάκη στο πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι να μην αναπαράγεται η εσωστρέφεια στο κόμμα μας» παρατήρησε η κυρία Κεχαγιά, προσθέτοντας ότι «υπήρξε μια απόφαση για τον βουλευτή Παύλο Πολάκη», ενώ «δεν έχει υπάρξει κάποιο αίτημα για την επιτροπή δεοντολογίας επίσημο».

Κληθείσα να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΝΔ αναφορικά με το θέμα Πολάκη, «η ΝΔ και η κυβέρνηση καλό θα είναι να ασχοληθούν με τα του οίκου τους» δήλωσε η κυρία Κεχαγιά, περιγράφοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να δείχνουμε και εμείς την απαιτούμενη σοβαρότητα και την ενδεδειγμένη σοβαρότητα» απέναντι στην κοινωνία. Στην ίδια κατεύθυνση, η κυβέρνηση «ας ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας, η οποία παραπαίει», όπως είπε, διαπιστώνοντας από πλευράς της πως «υπάρχουν πάρα πολλά κενά στο Κράτος Δικαίου», τη στιγμή που οι «αλλεπάλληλες και συνεχιζόμενες αποκαλύψεις» στο ζήτημα των υποκλοπών «φανερώνουν την αντιδημοκρατική εκτροπή», δήλωσε.

«Όλα είναι προτάσεις και ιδέες»

Ερωτηθείσα για την πρόταση εφαρμογής τριών κοινοβουλευτικών θητειών για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο περιορισμός περιλαμβάνεται στο Καταστατικό που έχει ψηφιστεί από τον Απρίλιο του 2022 περιέγραψε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας ότι «η άποψη που έχει καταθέσει ο Πρόεδρος είναι αν θα πρέπει εφαρμοστεί αυτός ο περιορισμός». «Από εκεί και πέρα όλα είναι προτάσεις και ιδέες. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο» υποστήριξε η κυρία Κεχαγιά, εξηγώντας για το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών πως μέχρι τις 17 Αυγούστου θα συνεχιστεί η δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων και 7-8 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Και από εκεί και πέρα εφόσον περάσουν και ψηφιστούν ή υπάρχουν τροποποιήσεις και αλλαγές, ακολουθεί το Καταστατικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Κλείσιμο
Ως προς τις επιπλέον εισφορές από τους βουλευτές, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής γραμματείας, «έχει αποφασιστεί η αύξηση της συμμετοχής βουλευτών σε σχέση με την βουλευτική ρους αποζημίωση». «Έγινε μια μικρή συζήτηση εντός της ΚΟ», όπως γνωστοποίησε, «αν και δεν έχει υπάρξει κάποια κατάληξη ως προς το επιπλέον ποσό» που θα ζητηθεί, καθώς σήμερα από τους βουλευτές καταβάλλονται 1.000 ευρώ μηνιαία, ενώ το προηγούμενο διάστημα καταβάλλονταν 2.000 ευρώ.

Με το Καταστατικό συνέδριο στον ορίζοντα, «μέχρι τότε θα δούμε εάν και ο πρόεδρος συγκεκριμενοποιήσει κάποιες προτάσεις» διευκρίνισε η κυρία Κεχαγιά, σημειώνοντας για τα όσα διατύπωσε ο κ. Κασσελάκης στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πως «ήταν ιδέες, τροφή για διάλογο».

Επιπρόσθετα, «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά αμάχων» στα υψίπεδα του Γκολάν τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εγκαλώντας ΟΗΕ, ΕΕ και διεθνείς δρώντες να εγκαταλείψουν την στάση των παρατηρητών.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας στην ψυχική υγεία

Για το νομοσχέδιο ψυχικής υγείας, η κυρία Κεχαγιά έκανε λόγο για «νομοσχέδιο -έκτρωμα» που προστίθεται στο σχέδιο απορρύθμισης του ΕΣΥ, με «μεροληψία του ιδιωτικού τομέα» στην ψυχική υγεία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο στέκεται αντίθετος και θα υποβάλλει ένσταση αντισυνταγματικότητας» γνωστοποίησε η κυρία Κεχαγιά, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «αναγκάστηκε να κάνει πίσω αναφορικά με την ΚΥΑ της επίταξης των ιδιωτών γιατρών», αν και στο υπό επεξεργασία νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση που «δίνει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα για επίταξη» των ιδιωτών γιατρών, όπως είπε, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «απολύτως υποκριτική» τη χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΕΣΥ. «Έχουν περάσει 3 ολόκληρα εικοσιτετράωρα» και η κυβέρνηση «σωπαίνει εκκωφαντικά σε σχέση με σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων» δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αποδίδοντας «πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύστημα Μαξίμου». «Είναι πασιφανές ότι για τις παρακολουθήσεις» σύμφωνα με την κυρία Κεχαγιά πως «λειτουργούσε ενιαίο κέντρο με σημείο αναφοράς το μέγαρο Μαξίμου» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση «θα λογοδοτήσει για την αντιδημοκρατική εκτροπή».

Απαντήσεις για την Κάσο

Τέλος, «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση και να διαψεύσει» ότι ζήτησε άδεια από την Άγκυρα για την πόντιση καλωδίου στην Κάσο, υπογράμμισε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παρατηρώντας πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «πριν λίγη ώρα έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και αναμένουμε απαντήσεις», όπως δήλωσε. Ως προς την απάντηση μέσω πηγών του υπουργείου εθνικής Άμυνας «δεν αρκεί» και «δεν συνιστά ξεκάθαρη απάντηση για το εάν η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε άδεια για την πόντιση καλωδίων στην Κάσο», σημείωσε η κυρία Κεχαγιά. Ακόμη, ζήτησε «εξηγήσεις για την αιφνιδιαστική ρύθμιση Φλωρίδη» για το Πόθεν Έσχες, κάνοντας λόγο για «συγχωροχάρτι στα εγκλήματα διαφθοράς».


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ξάνθη: Μια 15χρονη και ένας 53χρονος σκοτώθηκαν σε τροχαίο - Ακόμα 3 τραυματίες

Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα με απόφαση της κυβέρνησης - Πάνω από 9.000 ζώα θανατώνονται λόγω της πανώλης


Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώνουν τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης