Οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης: Η «Κίνηση των 5», το κύμα στα social media και οι «Πολακίστας»

Οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης: Η «Κίνηση των 5», το κύμα στα social media και οι «Πολακίστας»

Οι αναρτήσεις του βουλευτή Χανίων στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τα «γκάλοπ» εναντίον της «φρουράς Τσίπρα» φέρονται να τον προκρίνουν ως απόλυτο πρωταγωνιστή του καλοκαιριού για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

polakis-mak
Μηνύματα υποστήριξης του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη κατακλύζουν από κάθε κατεύθυνση τη δημόσια σφαίρα, με τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μην γίνεται αποδεκτή από μέρος του στελεχιακού δυναμικού και της εκλογικής βάσης του κόμματος, πέντε ημέρες μετά.

Αντίθετα, ο χρόνος μοιάζει να μετρά υπέρ του Παύλου Πολάκη, καθώς οι αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τα «γκάλοπ» εναντίον της «φρουράς Τσίπρα» φέρονται να τον προκρίνουν ως απόλυτο πρωταγωνιστή του φετινού καλοκαιριού για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεπερνώντας σε likes και τον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Χανιώτη Βουλευτή λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του άγγιξε τα 10.000 likes έναντι αυτής του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη για το θέμα Πολάκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που έφτασε στα 2.500 likes.

Σε απόλυτους αριθμούς, η απήχηση των δύο ισχυρών ανδρών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ήταν αμελητέα, εάν ο κ. Κασσελάκης δε βάσιζε την πολιτική του επικοινωνία όλους αυτούς τους μήνες στα κοινωνικά δίκτυα και αν ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δεν είχε «στρατό» ορκισμένων οπαδών, ο οποίος φαίνεται να ανησυχεί και στελέχη πέριξ της Κουμουνδούρου.

Η «Κίνηση των 5»

Ιδίως, όταν μετά τους Ευρωβουλευτές, αρκετούς βουλευτές και κομματικά στελέχη που ανήκουν στους «Κασσελίστας» και τοποθετήθηκαν τις τελευταίες ώρες υπέρ του κ. Πολάκη, προστέθηκαν χθες πέντε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που τάχθηκαν εξαρχής υπέρ της υποψηφιότητας Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος.

Κλείσιμο
Σε κοινό τους άρθρο οι Γιαπιτζής Μιχάλης, Μπεχράκης Λεωνίδας, Οικονόμου Θανάσης, Σαραντοπούλου Μαύρα και Χατζησάββας Μάρκος ζητούν να αναιρεθεί η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ο Παύλος Πολάκης όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκείνος που ξεσκέπαζε σκάνδαλα διαφθοράς στην Υγεία, τις τράπεζες και αλλού, ενώ επίσης κονταροχτυπήθηκε ανοιχτά και τεκμηριωμένα με κατεστημένα συμφέροντα».

«Πάνδημη απαίτηση»

«Η πρόσφατη απομάκρυνσή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μόνο κακούς οιωνούς επιφυλάσσει για την πορεία του κόμματος, ενώ πλέον παίρνει διαστάσεις πάνδημης απαίτησης η άμεση αναίρεσή της», όπως αναφέρουν ακόμη τα πέντε μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να συμπληρώσουν πως «οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους με την εξέλιξη αυτή, είναι οι κύκλοι υπονόμευσης του προέδρου και του όλου νέου εγχειρήματος… και βέβαια ο οργανωτικός κορμός και η κομματική γραφειοκρατία που συνεχίζει απτόητη να ασελγεί πάνω στο κομματικό σώμα!».

«Μιλάω για πρωτη φορα ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ βουλευτής στην Ολομελεια!!(και δεν μου αρεσει…)»

Την ίδια στιγμή, αναπτερωμένος από την μαζική υποστήριξη που δέχεται σε επίπεδο στελεχών, αλλά και διαδικτύου από τους υποστηρικτές του, αναμένεται να μιλήσει σήμερα στη Βουλή, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Θα μιλήσω αύριο πρωι στην Ολομέλεια της Βουλης για το νομοσχέδιο που ΔΙΑΛΥΕΙ την Ψυχικη Υγεια και την απεξαρτηση ! Θα αναφερθω σε ολα τα ζητηματα των δυο τελευταίων ημερων. Ειμαι τριτος ομιλητης στη σειρα αύριο ,αλλά μπορει να παρεμβληθουν ομιλίες κοινοβουλευτικών εκπροσωπων! Η συνεδριαση θα ξεκινησει στις 9 το πρωι!» τόνισε χαρακτηριστικά σε χθεσινή του ανάρτηση ο κ. Πολάκης, για να καταλήξει με νόημα πως «μιλάω για πρωτη φορα ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ βουλευτής στην Ολομελεια!!(και δεν μου αρεσει…)».

Τελικα θα μιλήσω αύριο πρωι στην Ολομέλεια της Βουλης για το νομοσχέδιο που ΔΙΑΛΥΕΙ την Ψυχικη Υγεια και την...

Posted by Παυλος Πολακης on Monday, July 29, 2024


Το γεγονός, πάντως, ότι στον κ. Πολάκη «δεν αρέσει» η διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος δεν φαίνεται να μεταβάλει τη στάση της Κουμουνδούρου. «Ακούω κι εγώ αυτές τις πληροφορίες ή, αν θέλετε, τα σενάρια που διακινούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Θέλω να σας θυμίσω ότι ο κ. Πολάκης απομακρύνθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μερικές ημέρες πριν, την προηγούμενη Πέμπτη, λίγες ώρες πριν συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος» εξήγησε χθες η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, καταλήγοντας πως «το να ακούγονται αυτές οι πληροφορίες και αυτά τα σενάρια, δεν μπορώ να κατανοήσω από πού προέρχονται, αν είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες ή αν κάποιοι τα διακινούν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Κλείνοντας τη συζήτηση περί άμεσης επιστροφής του κ. Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η κυρία Κεχαγιά περιέγραψε ακόμη πως «ο κ. Πολάκης διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για λόγους αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και για όσα είδαμε να τεκταίνονται μέσα στον χώρο μιας επιτροπής του Κοινοβουλίου».

Επίθεση στη «φρουρά Τσίπρα»

Την ίδια στιγμή, μετωπική επίθεση σε στελέχη που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της διαγραφής του εξαπέλυσε χθες ο Παύλος Πολάκης, δίνοντας «ραντεβού» με τους Όλγα Γεροβασίλη και Κώστα Ζαχαριάδη στο Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος, στις αρχές Οκτώβρη. Αφήνοντας αιχμές όλο αυτό το διάστημα κατά του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πολάκης καταφέρθηκε χθες εναντίον δύο μελών της «φρουράς» του, καίτοι το μήνυμα του Χανιώτη Βουλευτή είχε πολύ περισσότερους αποδέκτες, σύμφωνα με έμπειρα κομματικά στελέχη.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Πολάκης σχολίασε χθες πως ««Μετά και απο αυτο (φωτο 1), αλλα και το χθεσινο «γκαλοπ» (φωτο 4) μια ζακετουλα να παρετε εσεις οι δυο (φωτο 2-3)….θαχει κρυο τον Οκτωβρη…» απευθυνόμενος στην Αντιπρόεδρο της Βουλής και τον κ. Ζαχαριάδη με ηγετικό αέρα, μετά και την «πάνδημη» στήριξή του από τους «Κασσελίστας» και τους ψηφοφόρους τους.

Οι «Πολακίστας»

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τα ισχυρά εσωκομματικά ερείσματα του κ. Πολάκη, τον ωθούν να τοποθετείται με πλέρια αυτοπεποίθηση ακόμη και απέναντι σε συναδέλφους του εντός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς «είναι ρίσκο μεν, αποκαλυπτικό της δυναμικής δε, το να μιλάς ενώπιον του Προέδρου, αλλά ταυτόχρονα κατά της επιλογής του» σχολίαζε προβεβλημένο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση που κράτησαν ορισμένοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όταν ενώπιον του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη εκφράστηκαν κατά της νωπής απόφασής του για τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, δίνοντας υπόσταση και περιεχόμενο στον όρο «Πολακίστας».


Ειδήσεις σήμερα:

Το κόστος για «Αθήνα 2004» και «Παρίσι 2024» - Ποιος το έκανε καλύτερα;

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Νέο 112 για εκκένωση, ανάμεσα σε τρεις οικισμούς το πύρινο μέτωπο

Μελτέμι, 38άρια και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης