Πολάκης: Είμαι εδώ, θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ- Γεωργιάδης: - «Δειλός ήσασταν πάντα»

Επέμεινε ο Παύλος Πολάκης για την επίθεση σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη - «Όταν δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την ουσία, στήνεις προβοκατσιούλες»

Επέμεινε για την χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε σε μετακλητή εργαζόμενη του υπουργείου Υγείας  ο Παύλος Πολάκης δηλώνοντας παράλληλα ότι παραμένει ΣΥΡΙΖΑ, στην ολομέλεια της Βουλής.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στο κοινοβούλιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση ο κ. Πολάκης αυτοπροσδιορίστηκε ως «μαχητής της διαπλοκής» και λαοφιλής που σέβεται τις γυναίκες για να σπεύσει στην συνέχεια να δικαιολογήσει την λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε στην υπάλληλο του υπουργείου Υγείας υποστηρίζοντας ότι οι μορφασμοί της ήταν ειρηνικοί και όχι αποτέλεσμα εγκεφαλικού. Τα πυρά του βουλευτή Χανίων στράφηκαν και στην κυρία Αθηνά Λίνου για την οποία είπε ότι συγκινήθηκε υποκριτικά, στημένα και με χρονοκαθυστέρηση.

Η ομιλία Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Αδωνη Γεωργιάδη ο οποίος αποκάλεσε τον ανεξάρτητο βουλευτή «δειλό».

«Αυτός ήσασταν πάντα. Ένας δειλός. Αυτό έκρινε ο κ. Κασσελάκης και καλώς σας διέγραψε γιατί υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται για τα δικαιώματα εργαζόμενων. Αφήστε τα θέματα υγείας απ έξω. Κάνατε μπούλινγκ σε μια εργαζόμενη και δεν ζητήσατε συγγνώμη» είπε ο υπουργός Υγείας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πολάκης λαμβάνοντας τον λόγο είπε «Ομολογώ ότι σήμερα είναι ιδιαίτερη ομιλία και έχω ιδιαίτερο συναισθηματισμό γιατί μετά από 9 κοινοβουλευτικά έτη μιλώ ως ανεξάρτητος βουλευτής» για να προσθέσει στην συνέχεια: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις χιλιάδες κόσμου που δεν επέτρεψαν να περάσει αυτό που έγινε προχθές. Είναι το πραγματικό τοίχος προστασίας αυτού που εκπροσωπώ. Δηλαδή της ασυμφιλίωτης μάχης εναντίον της διαπλοκής. Αυτή η χώρα αξίζει και μπορεί καλύτερα για τα παιδία της και αυτό θα γίνει με αναδιανομή υπέρ της μισθωτής εργασίας, νεολαίας μικρομεσαίας αγροτιάς κόντρα σε 80 οικογένειες που πίνουν το αίμα των πολιτών. Αυτό το σχέδιο υπηρετώ. Αυτός ο κόσμος δεν τσίμπησε στο προχθεσινό». Συνεχίζοντας για το επεισόδιο με αρνητικό πρωταγωνιστή τον ίδιο το οποίο οδήγησε και στην αποπομπή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όταν δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την ουσία τότε στήνεις προβοκατσιούλες για το ύφος. Η κυρία σήμερα δεν είναι εδώ (σ.σ. η υπάλληλος του Υπ. Υγείας). Αυτό που έκανε δεν το έκανε πρώτη φορά. Της έχω κάνει και στο παρελθόν παρατήρηση. Το έκανε και προχθές γελώντας όταν μιλούσα για το κέντρο υγείας Φιλιατρών. Της είπα αυτό που είπα και τελείωσε το επεισόδιο και μετά πυροδοτήθηκε ξανά με κλάμα χρονοκοαθυστέρησης προφανώς στημένο και υποκριτικό». Ο κ. Πολάκης έσπευσε δε να επιτεθεί και στον Πρόεδρο της βουλής Κώστα Τασούλα . «Ο Πρόεδρος με αποκάλεσε χυδαίο ζήτουλα προσοχής. Έγω κατάγομαι από ενα τόπο που σέβεται τις γυναίκες. Μεγάλωσα με γυναίκες, δασκάλες.

Όλη μου η οικογένεια έχει πολλούς μορφωμένους η πλειοψηφία είναι με πτυχία πανεπιστημίου.

Δεν ανέχομαι από κανέναν να λέει εμένα χυδαίο ζήτουλα προσοχής. Απαιτώ από τον πρόεδρο της Βουλής μετά και την παραδοχή της κυρίας Πετρούλια ότι δεν έχει πρόβλημα υγείας - εκεί στήθηκε η προβοκάτσιας ότι εγώ επιτέθηκα σε πάσχουσα από εγκεφαλικό που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της - να ζητήσει συγγνώμη”. Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κέντρου Υγείας Φιλιατρών υποστηρίζοντας ότι η σχετική σύμβαση είναι σκανδαλώδης. “ Αποτύχατε στο να με αποδημήσετε. Είμαι και θα είμαι εδώ πιο δυνατός. Θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την φορά δεν είναι η πανδημία που τους μαντρώσατε μέσα. Τώρα ταϊζετε ένα κομμάτι 5 - 10 εργολάβων που δεν είναι πλειοψηφία» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας στην πρωτολογία Πολάκη ανέφερε αρχικά ότι “ο κ Πολάκης μας είπε ότι είναι εδώ όρθιος. Ενδιαφέρον. Μόνο που δεν έπρεπε να είναι εδώ. Θα έπρεπε να είναι στην Ευελπίδων για να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι της μήνυσης που του έχει κάνει η κα Αραμπατζή.

Ο Πολάκης μας είπε ότι αγαπάει τις γυναίκες και ότι είναι ασυμφιλίωτος μαχητής κατά της διαπλοκής. Ακούστε τώρα. Τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση η κα Αραμπατζή. Ήρθη η ασυλία του και στο πρώτο δικαστήριο δήλωσε άρρωστος, μετά ότι έχει κόβιντ ο δικηγόρος του και μετά στην 3η άλλαξε δικηγόρο και ότι ο νέος δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί” ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Πολάκης επιδιώκει και 4η αναβολή σήμερα μεταφέροντας την ομιλία του το πρωί της Τρίτης αν και ήταν προγραμματισμένη για εχθές το βράδυ .

«Οι χιλιάδες διαδικτυακοί του φίλοι δεν γνωρίζουν ότι είναι ένας δειλός που αντί να πάει στο δικαστήριο και να χτυπήσει την διαπλοκή που καταγγέλλει ζητάει επι 3 χρόνια αναβολή. Αυτός είναι ο ασυμφιλίωτος μαχητής που τιμάει υποτίθεται τις γυναίκες και την Κρήτη» ανέφερε ο υπουργός για να προσθέσει «Από εχθές ο κ. Πολάκης αξιώνει να του ζητήσουμε συγγνώμη γιατί η συνεργάτιδα μου δεν έχει πρόβλημα υγείας. Δεν κατάλαβα, η υποχρέωση μας να συμπεριφερόμαστε σε συνεργάτες με σεβασμό εξαρτάται από το αν έχουν πρόβλημα υγείας; Ο λόγος που σας διέγραψε έστω και μισό ο κ. Κασσελάκης ήταν ότι με την συμπεριφορά σας κάνατε 2 ανθρώπους να κλάψουν. Όλοι κατάλαβαν τι θα τραβούσαν αν σας είχαν εργοδότη. Σας μισούν όλοι γιατί αυτό που κάνατε στην Πετρούλια το κάνατε στους εργαζόμενούς σας. Αυτός ήσασταν πάντα. Ένας δειλός. Αυτό έκρινε ο κ. Κασσελάκης και καλώς σας διέγραψε γιατί υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Αφήστε τα θέματα υγείας απ έξω. Κάνατε μπουλινγκ σε μια εργαζόμενη και δεν ζητήσατε συγγνώμη».

Αναφορικά με την αναβάθμιση του κέντρου Υγείας Φιλιατρών απάντησε ότι έγινε μέσω ΤΑΙΠΕΔ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Λευτέρης Τσουκαλάς στον Δανίκα: «Τις εκλογές στην Αμερική θα τις κερδίσει ο πιο νέος»

Βίντεο: Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια


Ανοιχτό παράθυρο για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αφήνει η νέα βρετανική κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr