Παυσανίας Παπαγεωργίου για πισίνα Κασσελάκη: Καμία εκσκαφή δεν έγινε, δεν είναι κακό να θέλει κανείς να κάνει ποδόλουτρο

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑτος ισχυρίστηκε ότι δεν έγινε καμία εκσκαφή για την πισίνα στο σπίτι του προέδρου του κόμματος

Λυμένο θεωρεί το ζήτημα της πισίνας στο εξοχικό σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανίας Παπαγεωργίου, λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμία εκσκαφή και ότι κακώς δημιουργήθηκε τόσο μεγάλο ζήτημα μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη που έκανε το  Πρώτο ΘΕΜΑ.

Παραδεχόμενος ότι δεν γνωρίζει το θέμα, ο κ. Παπαγεωργίου είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι από την απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε εκσκαφή και ως εκ τούτου πισίνα, σημειώνοντας ότι το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά «για να μπορέσει να κάνει ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα.

«Δεν το γνωρίζω. Και εγώ παίρνω τα λόγια τα οποία βρέθηκαν στην απάντηση και είπαν ότι δεν υπήρξε καμία εκσκαφή. Για να γίνει μία πισίνα χρειάζεται μία εκσκαφή. Άρα, θεωρώ κι εγώ ότι αυτό το ζήτημα είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει λυθεί, έχει εξηγηθεί. Έχει τις ακόλουθες άδειες από την πολεοδομία και αφορά την προσέγγιση την οποία γίνεται σε ένα νησί το οποίο πάντοτε είχε ειδικούς κανόνες και ειδικούς κανονισμούς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα ας το βάλουμε στο μέγεθος το οποίο του αρμόζει. Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά, είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1 και 20, για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όταν ειδικά δίνεται η απάντηση μέσα σε ένα 24ωρο. Δεν υπήρξε κανένα ζήτημα το οποίο δεν δόθηκε ή αποκρύφτηκε».



«Δεν είναι ζήτημα το οποίο απασχολεί το δημόσιο πολιτικό λόγο»


Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το θέμα της παράνομης και αυθαίρετης πισίνας του κ. Κασσελάκη δεν θα έπρεπε να απασχολεί τον δημόσιο λόγο, ενώ δεν έχει υπάρξει πρόστιμο εις βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γεννάται ένα θέμα το οποίο έχει να κάνει με το πώς φτάνει κάθε ζήτημα στη δημοσιότητα και στο δημόσιο λόγο και αν κάποιος τρέχει γρήγορα να δώσει δικές του προσωπικές απαντήσεις ή τις απαντήσεις οι οποίες είναι αντικειμενικές και να μπορέσει να ρίξει ακόμα περισσότερες πληροφορίες σε αυτό για το οποίο ερωτάται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο λόγος για τον οποίο ρωτάτε είναι ότι προηγήθηκε ένα δημοσίευμα στον Τύπο. Αυτό το δημοσίευμα δεν είχε να δείξει κάτι το οποίο κατηγορούνταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποιο πρόστιμο, κάποιο διοικητικό έλεγχο, κάτι για το οποίο ήθελε να ρωτήσει. Πήρε κάτι το οποίο βρήκε ως αίτημα, το συνάρτησε με κάποιες αεροφωτογραφίες και έθεσε ένα ερώτημα» είπε.

«Από τη στιγμή λοιπόν, που για τέτοιου μεγέθους ζητήματα, υπάρχει αμέσως μια απάντηση, μια προσέγγιση και μια επεξήγηση, νομίζω ότι αντί-βαίνει στο μέγεθος το οποίο ήταν εξαρχής και όχι στο μέγεθος στο οποίο μπορεί να δοθεί, για να εκμεταλλευθεί από οποιονδήποτε. Με απλά λόγια σας λέω ότι όταν ερωτάται κάποιος για ένα τέτοιο ζήτημα και απαντάει αμέσως θα περίμενα να ακούσω κάποιο άλλο ερώτημα το οποίο να ζητάει ακόμα περισσότερες πληροφορίες, αλλά δεν είναι ζήτημα το οποίο απασχολεί το δημόσιο πολιτικό λόγο», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το εάν ο Παύλος Πολάκης ενδέχεται να επιστρέψει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι δεν το γνωρίζει και πως αν υπάρξει κάποια εξέλιξη σίγουρα θα βγει αμέσως, ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, στη δημόσια κριτική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr