Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Περιμένω απαντήσεις από την Περιφέρεια, την Πολεοδομία και την Πολιτεία για την πισίνα Κασσελάκη

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την αποκάλυψη του Πρώτου ΘΕΜΑτος, τονίζοντας πως «υπάρχουν συντεταγμένες διοικητικές δομές, οι οποίες θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει» - «Αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι» πρόσθεσε

Απαντήσεις από την Πολιτεία, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία στο θέμα της πισίνας του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, το οποίο αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ, είπε πως περιμένει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης για να τοποθετηθεί περαιτέρω, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον Αθήνα 9.84.

«Περιμένω από την ελληνική Πολιτεία, το συντεταγμένο Κράτος, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία, σεβόμενος κάθε δημοσιογραφική θέση - έρευνα, όσο και αν μπορεί να διέπεται από καχυποψία στρατευμένης ή στοχευμένης επίθεσης, να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις τις οποίες ούτε εμείς, ούτε το Πρώτο Θέμα, είμαστε σε θέση να δώσουμε. Σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν συντεταγμένες διοικητικές δομές, οι οποίες θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε θα σχολιάσω ότι θέλετε. Αν εσείς έχετε μια απάντηση απο την πολεοδομία ή τις αρμόδιες αρχές, με χαρά να την ακούσω» είπε ο κ. Γιαννούλης για την πισίνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το απόσπασμα:



«Δεν σχολιάζω τίποτα για τα εσωτερικά. Ο κόσμος περιμένει προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματά του» είπε, ερωτώμενος για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τελευταία επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Αθηνά Λινού, ενώ επανήλθε στο θέμα της αποκάλυψης του Πρώτου ΘΕΜΑτος, λέγοντας: «Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι. Βρήκε το ζήτημα αυτό και το ανέβασε στα ουράνια αυτό το θέμα το οποίο προέκυψε από ένα ρεπορτάζ, αλλά τα ρεπορτάζ για τη διαφθορά, για τα Τέμπη, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, τα θεωρεί fake news».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο κομμάτι της ακρίβειας στα ενεργειακά. «Όταν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, δεν μιλάμε για κλοπή αλλά λαθρεμπόριο. Το Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι μια νομοθετική ρύθμιση που προέκυψε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αλλά δεν είναι το ιερό άβατο, δεν είναι το ιερό τοτέμ. Αλλάζει, μπαίνουν κανόνες. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχει μια αδιαφανής σχέση κυβέρνησης και ολιγοπωλίων, πρέπει να αντιμετωπιστεί η τιμή στη λιανική. Μόνο τότε ο Έλληνας πολίτης θα καταλάβει τη διαφορά στα εισοδήματά του και θα αρχίσει να ζει σαν άνθρωπος. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση δεν φορολόγησε όσο θα έπρεπε τα υπερκέρδη των εταιρειών καυσίμων. Θυμίζω ότι η εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλάει για φορολόγηση υπερκερδών απληστίας έως και 90% και εμείς επιλέξαμε το χαμηλότερο συντελεστή, την εισφορά 33% σε υπερκέρδη διυλιστηρίων που είναι... χάδι. Είναι λογικό αυτό; Η κυβέρνηση δεν φορολόγησε όσο θα έπρεπε τα υπερκέρδη» τόνισε.

Επιπλέον, σχολιάζοντας τις πολύ υψηλές τιμές που παρατηρούνται στις τουριστικές περιοχές, είπε: «Υπάρχει μια πολύ λεπτή ισορροπία μεταξύ της σχέσης κόστους και οφέλους. Μπορεί ένας προορισμός να είναι ακριβός γιατί θα είναι αντίστοιχος με την ποιότητα υπηρεσιών, υποδομών και δυνατοτήτων που προσφέρει. Όμως, στην Ελλάδα, το στοιχείο της απληστίας είτε στον υπερπληθυσμό, είτε στην κατάχρηση της κρουαζιέρας, είτε στην ανοχή απέναντι στην αισχροκέρδεια ολιγοπωλιακών συμφερόντων, επιτρέπει να ακολουθούνται τέτοιου είδους πρακτικές. Όπου υπάρχει απληστία, αδράνεια και πολιτική ανοχή, μπορέι οι δέικτες να βελτιώνονται στα χαρτιά του υπουργείου Οικονομικών, αλλά ο δείκτης της καθημερινότητας των ανθρώπων επιδεινώνεται».

Ανάρτηση Γιαννούλη στο Χ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης μετά την ανάρτηση της συνέντευξής του στο protothema.gr με απομαγνητοφώνηση και εκτενή αναφορά στο σύνολο του περιεχομένου της, προχώρησε σε ανάρτηση στο Χ, που αναφέρει: 

«Προς @protothema ενταύθα κ @tasoskrmt
Αναπαράγωγή και διαστρέβλωση ισούται με ενοχή και δόλο. Επιβεβαιώνει δε την εκδοχή της προσωπικής στοχοποίησης του @skasselakis

Ανάγνωση και γραφή γνωρίζετε ( ελπίζω) διαφορετικά δεν θα είχατε και τόσο μα τόσο ευνοϊκές μεταχειρίσεις από την κυβέρνηση @kmitsotakis
από την εποχή που λαμβάνατε αμοντάριστα προς δημοσιεύση τα non paper . Επαναλαμβάνω ότι αν υπάρχει οτιδήποτε, αρμόδιοι να το κρίνουν είναι τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας.
Τα ίδια που σιωπούν για τις υποκλοπές, τα Τέμπη, τις χαριστικές ρυθμίσεις, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.
Μην παίζεται με την δημοκρατία και τους πολίτες διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και ακολουθώντας το δόγμα Μητσοτάκη Ακριβοί στα πίτουρα φτηνοί στο αλεύρι»

Πρώτο Θέμα: Ο κ.Γιαννούλης ας μας πει πού έγινε διαστρέβλωση

Το Πρώτο Θέμα παρέθεσε όσα είπε για το ζήτημα της πισίνας ο κ.Γιαννούλης, συνοδευόμενα από το σχετικό ηχητικό απόσπασμα και παράλληλα παρέθεσε εκτενή αποσπάσματα από το συνολικό περιεχόμενο της συνέντευξής του. Ας μας πει πού έγινε διαστρέβλωση ή αλλοίωση των όσων είπε.  Επιπλέον δημοσιεύουμε και την πλήρη συνέντευξη του βουλευτή προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι αναγνώστες από μόνοι τους, αν εμείς διαστρεβλώσαμε τα λεγόμενά του κ.Γιαννούλη σε κάποιο από τα σημεία που αναφέρεται στην πισίνα του κ. Κασσελάκη ή αλλού. Ακούστε τη συνέντευξη:




Ειδήσεις σήμερα:

Πώς σώθηκε η 32χρονη από τα χέρια του συντρόφου της στο Διδυμότειχο - «Με δέρνει, θα με σκοτώσει» είπε σε θαμώνες ταβέρνας

Η Μέση Ανατολή φλέγεται ξανά μετά τη δολοφονία Χανίγια: Ο ρόλος της Τουρκίας και οι στενοί δεσμοί της με τη Χαμάς


«Μαύρη Δευτέρα» για τις διεθνείς αγορές: Βυθίζεται η Ευρώπη, μνήμες από το κραχ του 1987 στο Τόκιο, ψυχρολουσία και στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr