Μελτέμια στον ΣΥΡΙΖΑ με… θέα την πισίνα Κασσελάκη, πάει προς διαγραφή ο Σπίρτζης

Μελτέμια στον ΣΥΡΙΖΑ με… θέα την πισίνα Κασσελάκη, πάει προς διαγραφή ο Σπίρτζης

Να δώσει πολύ αναλυτικές εξηγήσεις για την παράνομη πισίνα στις Σπέτσες κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης - Συνεδριάζει σήμερα το Πειθαρχικό για τον πρώην υπουργό, που δήλωσε ότι «δεν θα πάει»

kasselakis_spirtzis_xr
Μόνο το… ημερολόγιο δείχνει Αύγουστο στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η εσωκομματική ένταση εξακολουθεί να σοβεί σε πολλαπλά μέτωπα, ενώ ορατές είναι πλέον και οι παρενέργειες στους κόλπους του κόμματος από την αποκάλυψη του «ΘΕΜατος» για την παράνομη και αυθαίρετη πισίνα στο εξοχικό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες.

Για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «ΘΕΜατος» τοποθετήθηκαν χθες σειρά προβεβλημένων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας εξηγήσεις από την ηγεσία του κόμματος, αλλά και την παρέμβαση των ελεγκτικών Αρχών.

Κάνουμε τόσο μεγάλο ζήτημα το «ποδόλουτρο»

Από πλευράς της Κουμουνδούρου, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου, Παυσανίας Παπαγεωργίου αν και δήλωσε άγνοια επί του θέματος, σχολίασε, ωστόσο, στο Πρώτο Πρόγραμμα πως «ας το βάλουμε στο μέγεθος το οποίο του αρμόζει. Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά, είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1 και 20, για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όταν ειδικά δίνεται η απάντηση μέσα σε ένα 24ωρο». «Δεν υπήρξε κανένα ζήτημα το οποίο δεν δόθηκε ή αποκρύφτηκε», κατέληξε.

Στον αντίποδα, ο πρώην Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε, μιλώντας στο Ertnews, πως «οι άνθρωποι που εμπλέκονται με την πολιτική δεν πρέπει να βάζουν τους συντρόφους τους και το κόμμα τους να απολογούνται για εκείνους», ενώ υπενθύμισε με νόημα ως πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ πως «από τον προοδευτικό κόσμο υπήρχαν πολλές χαρισματικές προσωπικότητες που έδωσαν την μάχη, για να μην χαθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά», μνημονεύοντας την Μελίνα Μερκούρη, τον Αντώνη Τρίτση και τον Νίκο Σηφουνάκη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d388bhyza5r5)


Στο πλαίσιο αυτό, «ο Στέφανος Κασσελάκης «πρέπει να δώσει πολύ αναλυτικές απαντήσεις» τόνισε ο κ. Σπίρτζης, προσθέτοντας πως θα πρέπει να απαντήσει «σήμερα (χθες)», ενώ κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να έχει διαπράξει παράβαση, ο πρώην υπουργός Υποδομών απάντησε πως ο κ. Κασσελάκης πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη» και να επανορθώσει «σήμερα και όχι αύριο».

«Νομίζω πως δεν αξίζει στην πολιτική συγκυρία να ασχολούμαστε με ζητήματα, που είναι δευτερεύοντα σε σχέση με την πραγματική επικαιρότητα ενόψει του σκανδάλου των υποκολοπων, του δευτέρου σκανδάλου της συγκάλυψης και του τρίτου σκανδάλου της συγκάλυψης της συγκάλυψης» υποστήριξε με την σειρά του ο πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης. Την ίδια στιγμή, όμως, «θα ακούσω τις αιτιάσεις του (Κασσελάκη), νομίζω απάντησε μέσω των social media ότι προϋπήρχε αυτή η κατασκευή εκεί πέρα, επομένως δεν είναι κάτι καινούριο... Αυτό θα φανεί» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης. Και πρόσθεσε: «εγώ αυτό ακούω (σ.σ. ανακαίνιση της υπάρχουσας δομής), θα φανεί (αν προϋπήρχε). Αν υπάρχει παρανομία, θα φανεί τις επόμενες ημέρες και, προφανώς, θα υπάρξουν κυρώσεις, που προβλέπει ο νόμος», κατέληξε.

«Περιμένω από την ελληνική Πολιτεία, το συντεταγμένο Κράτος, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία, σεβόμενος κάθε δημοσιογραφική θέση - έρευνα, όσο και αν μπορεί να διέπεται από καχυποψία στρατευμένης ή στοχευμένης επίθεσης, να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις τις οποίες ούτε εμείς, ούτε το Πρώτο Θέμα, είμαστε σε θέση να δώσουμε. Σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν συντεταγμένες διοικητικές δομές, οι οποίες θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε θα σχολιάσω ότι θέλετε. Αν εσείς έχετε μια απάντηση από την πολεοδομία ή τις αρμόδιες αρχές, με χαρά να την ακούσω» υποστήριξε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης για την πισίνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αντεπίθεση η Λινού και η… «φρουρά Τσίπρα»

Πέρα από την παροχή εξηγήσεων και διευκρινήσεων αναφορικά με την πισίνα του κ. Κασσελάκη, στα χαρακώματα εξακολουθούν να βρίσκονται ο Παύλος Πολάκης και η «φρουρά Τσίπρα», με φόντο την αντίδραση της Βουλευτή, Αθηνάς Λινού κατά τη συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής, μετά την επίθεση του κ. Πολάκη σε επιστημονική συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Απαντώντας χθες σε όσα τις καταμαρτυρεί ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής Χανίων, η κυρία Λινού ανέφερε πως η κοινωφελής δράση της κατά της παιδικής φτώχειας είχε αποτέλεσμα το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» να προσφέρει «18.700.000 γεύματα σε 198.600 παιδιά, σε 9 περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα», όπως γνωστοποίησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καταλήγοντας πως «συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να απαιτεί υψηλότερο επίπεδο από τους εκπροσώπους του».

Η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού στα κοινωνικά δίκτυα δε φρέναρε, ωστόσο, στις αιτιάσεις εναντίον της από τον Παύλο Πολάκη, μολονότι την ανάρτησή της αναπαρήγαγαν στα κοινωνικά δίκτυα κορυφαία στελέχη του κόμματος με ευθεία αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπως οι: Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Θύμιος Γεωργόπουλος κά. Στο πλαίσιο αυτό, η αυτούσια αναπαραγωγή της ανάρτησης της κυρίας Λινού από την «φρουρά Τσίπρα» έστειλε ένα ατόφιο μήνυμα στον Παύλο Πολάκη και όχι μόνο, ο οποίος με τη σειρά του επέμεινε στους ισχυρισμούς του, ζητώντας «απαντήσεις» από την συνάδελφό του.

Στο Πειθαρχικό ο Σπίρτζης

Σε αυτό το κλίμα, συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με θέμα την καταγγελία 70 μελών του κόμματος κατά του Χρήστου Σπίρτζη. Το «θέμα Σπίρτζη» είχε ήδη τεθεί στην συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας του πειθαρχικού οργάνου, ενώ ο πρώην Υπουργός γνωστοποίησε χθες πως δεν θα παρευρεθεί σήμερα, αλλά σε χρόνο που θα κρίνει ο ίδιος, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Σπίρτζης, δεν φοβάται τη διαγραφή του, λέγοντας πως «αν αρχίσουμε τις διαγραφές, συμβάλλουμε στον περαιτέρω κατακερματισμό του προοδευτικού κόσμου». Για το λόγο αυτό, «κακώς διεγράφη, γιατί αυτά τα ζητήματα και αυτές οι αντιλήψεις αντιμετωπίζονται πολιτικά» σχολίασε για τον Παύλο Πολάκη, ενώ «ξέρετε γιατί δε φοβάμαι καμία διαγραφή; Γιατί εγώ μεγάλωσα σε κόμματα του προοδευτικού κόσμου που δεν φοβηθήκαμε ποτέ να καταγράψουμε τις απόψεις μας».

«Δεν πιάνουν αυτά τα πράγματα» συνέχισε ο κύριος Σπίρτζης, λέγοντας ακόμη πως «σε κόμματα όπως είναι τα προοδευτικά κόμματα της χώρας μας, αυτές οι τακτικές είναι μόνο για να απασχολούν τις ειδησεογραφικές στήλες». «Δεν έχω χρόνο αυτήν την περίοδο. Δουλεύω και ασχολούμαι με τις υποκλοπές, με κάτι που δεν ασχολείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως όφειλε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχει ούτε κάποιο χρονικό περιθώριο ούτε από τον Κανονισμό, ούτε από το Καταστατικό μας, περιέγραψε ο κύριος Σπίρτζης αναφορικά με την συνεδρίαση του πειθαρχικού σε περίοδο διακοπών, προσθέτοντας ακόμη πως «εγώ δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο Πρόεδρος του κόμματός μας δεν είναι εδώ καν».

«Πολύ μεγάλη μου τιμή» η διαγραφή

«Αν διαγραφώ για τους λόγους που είναι η καταγγελία, γιατί είπα και λέω την άποψή μου δημόσια, θα είναι πολύ μεγάλη μου τιμή» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, ενώ στο ενδεχόμενο μεταγραφής του στο ΠΑΣΟΚ, «το θέμα δεν είναι να φεύγουν κάποια στελέχη και να πηγαίνουν από το ένα κόμμα στο άλλο. Νομίζω ότι εδώ που είμαστε σήμερα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε αυτό το πράγμα», δήλωσε.

Εκτός από τις συντροφικές «εκκαθαρίσεις», γενικότερες αλλαγές επίκεινται στο οργανόγραμμα της Κουμουνδούρου με ορίζοντα το Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος στις αρχές Οκτωβρίου, αν και τα πρώτα σύννεφα φαίνεται να έχουν ήδη μαζευτεί πάνω από τον Πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο. Αφορμή η προτελευταία -και επεισοδιακή- συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), όταν αρχικά ο κ. Φάμελλος και μετέπειτα η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσαν τον προβληματισμό τους αναφορικά με την σύμπτωση του Καταστατικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στις 4-6 Οκτώβρη.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να «φωτογράφισε» ως αιτία της εκρηκτικής αντίδρασής του, λέγοντας τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη «σε όποιον δεν αρέσει», να φύγει, την παρέμβαση του κ. Φάμελλου, μολονότι ο τελευταίος υπήρξε η βασική αιτία επικράτησης της πρότασης της ηγεσίας στο τελευταίο Συνέδριο, ώστε να μην αναμετρηθούν στις κάλπες ο Στέφανος Κασσελάκης και η Όλγα Γεροβασίλη. Ωστόσο, το θερμότατο χειροκρότημα από το σώμα του Συνεδρίου, η απουσία δικαστικών περιπετειών και εσωκομματικών συγκρούσεων για τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό και πρωτίστως οι μετριοπαθείς παρεμβάσεις του στην Ολομέλεια, φαίνεται να έχουν βαρύνει την ατμόσφαιρα εναντίον του στο ηγετικό περιβάλλον της Κουμουνδούρου.

Ήδη, το γεγονός ότι το ζήτημα της σύμπλευσης της αντιπολίτευσης στο θέμα των υποκλοπών στη Βουλή χειρίστηκε τις τελευταίες ημέρες το Γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και όχι ο Πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος για τις σχετικές συνεννοήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς αναγνώστηκε ως μια ακόμη ένδειξη της απόστασης που χωρίζει τους κ. Κασσελάκη και Φάμελλο, φαντάζοντας μάλλον αγεφύρωτη. Σε αυτήν την προοπτική, η αντικατάστασή του προϋποθέτει την ανάδειξη στελέχους με αρκετή κοινοβουλευτική και πολιτική εμπειρία, αλλά και μέσα από τη δεξαμενή των βουλευτών που έχουν υποστηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στην πορεία του προς την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Με αυτά τα δεδομένα, στα πρόσωπα που «παίζουν» για τη διαδοχή του Σωκράτη Φάμελλου, ως «σταθερές αξίες» στο «Κασσελακικό» στρατόπεδο λογίζονται οι Νίκος Παππάς και Ρένα Δούρου, ενώ προνομιακή συνομιλήτρια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραμένει η Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, ιδίως μετά τη διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Παύλου Πολάκη. Ήδη, η ηγετική της εμφάνιση κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, καθώς η κυρία Τζάκρη υπήρξε εισηγήτρια από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και η διάχυση της τοποθέτησής της δια του επικοινωνιακού μηχανισμού της Κουμουνδούρου έφεραν πιο κοντά τα σενάρια που τη θέλουν να λαμβάνει την σκυτάλη από τον Σωκράτη Φάμελλο, σε περίπτωση αντικατάστασής του.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καραλής πέταξε στα 5,90μ. για το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι: Ο ρατσισμός, η κατάθλιψη με έκαναν αυτό που είμαι τώρα

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα

Η ώρα του Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης