Σκληρή ανάρτηση Τσέκερη κατά του Κασσελάκη με φωτό από το «OK!»: Οι εργαζόμενοι της Αυγής δεν κάνουν διακοπές, απεργούν

Σκληρή ανάρτηση Τσέκερη κατά του Κασσελάκη με φωτό από το «OK!»: Οι εργαζόμενοι της Αυγής δεν κάνουν διακοπές, απεργούν

Ο πρώην διευθυντής της Αυγής συνόδευσε το κείμενο της ανάρτησής του με μία φωτογραφία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάιλερ Μακμπέθ από τις διακοπές τους στη Μύκονο

kassel
Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της Αυγής Άγγελος Τσέκερης.

Σε ένα post στα social media, δημοσίευσε την απόφαση της συνέλευσης εργαζομένων στην εφημερίδα «Η Αυγή», αναρτώντας παράλληλα μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, και το σκυλάκι τους από τις διακοπές τους στη Μύκονο.

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα Η ΑΥΓΗ εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την ηθικά, πολιτικά και εργασιακά απαξιωτική στάση του βασικού μετόχου, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, της διοίκησης και της διεύθυνσης της εφημερίδας που όλο το τελευταίο διάστημα και υπό καθεστώς μεθοδευμένης οικονομικής ασφυξίας, το οποίο συνόδευσε το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία, ως όφειλαν, για την επίλυση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν» αναφέρει αρχικά.

Και συνεχίζει: «Και οι εμπαιγμοί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων συνεχίζονται, την ώρα που παράνομα για ακόμα μια φορά δεν μας έχει καταβληθεί ούτε ο μισθός του Ιουλίου ούτε και το επίδομα αδείας όταν φεύγουμε με την εγκεκριμένη άδειά μας», καταλήγοντας: «Οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ δεν κάνουν διακοπές, απεργούν».

Κλείσιμο
1
2
3


Ολόκληρη η ανάρτηση:

*Απόφαση συνέλευσης εργαζομένων στην Εφημερίδα "Η Αυγή"*

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα Η ΑΥΓΗ εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την ηθικά, πολιτικά και εργασιακά απαξιωτική στάση του βασικού μετόχου, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, της διοίκησης και της διεύθυνσης της εφημερίδας που όλο το τελευταίο διάστημα και υπό καθεστώς μεθοδευμένης οικονομικής ασφυξίας, το οποίο συνόδευσε το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία, ως όφειλαν, για την επίλυση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν.


Και οι εμπαιγμοί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων συνεχίζονται, την ώρα που παράνομα για ακόμα μια φορά δεν μας έχει καταβληθεί ούτε ο μισθός του Ιουλίου ούτε και το επίδομα αδείας όταν φεύγουμε με την εγκεκριμένη άδειά μας.


Εμπαιγμός Νο1: Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βασικού μετόχου σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως περίμενε από μας, τους/τις εργαζόμενους/ες, σε συνεργασία με τη διοίκηση ένα βιώσιμο σχέδιο για την εφημερίδα μέχρι τις 30 Ιουλίου.


Για ακόμα μια φορά εμείς, οι εργαζόμενοι/ες, προκαλέσαμε τη συνάντηση με τη διοίκηση και τη διεύθυνση της εφημερίδας και του ραδιοφώνου παρουσία των 4 συνδικαλιστικών εκπροσώπων των δύο μέσων και εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και για ακόμα μια φορά επαναλάβαμε τις προτάσεις μας, τις κόκκινες γραμμές μας, ενώ ζητήσαμε εκ νέου την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Μέχρι σήμερα καμία απόκριση, καμία ενημέρωση και καμία κίνηση δεν έχει γίνει από πλευράς βασικού μετόχου, διοίκησης ή έστω διεύθυνσης, ενώ οι εργαζόμενοι/ες αναγκαζόμαστε μέσα σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης οικονομικής δυσπραγίας να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε κανονικά, βιώνοντας ένα γενικευμένο αίσθημα εργασιακού εξευτελισμού.

Εμπαιγμός Νο2: Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής της 28ης Ιουλίου απάντησε σε σχετική ερώτηση για την ΑΥΓΗ και τον ρ/σ 105,5 Στο
Κόκκινο πως έχουν καταλήξει σε ένα πλάνο βιωσιμότητας.


Μέχρι σήμερα κανένα πλάνο δεν έχει παρουσιαστεί σ’ εμάς, τους/τις εργαζόμενους/ες, ενώ τον τελευταίο καιρό δυσκολευόμαστε να έρθουμε σε επαφή με τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, αφού δεν απαντούν ούτε στα τηλεφωνήματά μας ούτε στις συνεχείς εκκλήσεις μας για συνάντηση και άμεση επίλυση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν, αδιαφορώντας για τον οικονομικό στραγγαλισμό που έχουν επιβάλει στους/στις δικούς/ές τους εργαζόμενους/ες την ώρα που υπερασπίζονται δίκαια και με πάθος άλλους εργαζόμενους.


Εμπαιγμός Νο3: Η Πολιτική Γραμματεία, που σε δύο συνεδριάσεις της στις 11 και στις 16 Ιουλίου είχε αποφασίσει και τη μείωση της χρηματοδότησης και για τα δύο μέσα, ενώ είχε αρνηθεί απαξιωτικά να δεχτεί και να ενημερώσει τους Συνδικαλιστικούς Εκπροσώπους των δύο μέσων, την ώρα που οι εργαζόμενοι/ες τόσο του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο όσο και της ΑΥΓΗΣ βρισκόμασταν επί ώρες έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου σε συνθήκες καύσωνα, αποφάσισε πως ό,τι γίνει θα γίνει με τους/τις εργαζόμενους/ες πληρωμένους/ες.


Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ομαλή μισθολογική καταβολή, ενώ σε αυτό προστέθηκε και η παράνομη άρνηση καταβολής του επιδόματος αδείας, γεγονός που ανάγκασε τους Συνδικαλιστικούς μας Εκπροσώπους να προβούν σε ονομαστική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.


Εμπαιγμός Νο4: Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε χαρακτηριστικά στις 16 Ιουλίου:


«Όπως τα περισσότερα “πολιτικά εγκλήματα”, έτσι και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ ολοκληρώνεται εν μέσω θερινής ραστώνης, προκειμένου κανείς να μην ασκήσει κριτική, κανείς να μην ασχοληθεί».

Θυμίζουμε ότι το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας της ΑΥΓΗΣ αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά μέσα στο καλοκαίρι, όπως και η οικονομική ασφυξία που μας επιβλήθηκε και συνόδευσε το κλείσιμο. Άρα συμφωνούμε πως και εδώ συντελέστηκε ένα πολιτικό έγκλημα «εν μέσω θερινής ραστώνης, προκειμένου κανείς να μην ασκήσει κριτική, κανείς να μην ασχοληθεί». Απλώς λογάριαζαν χωρίς εμάς και τους αναγνώστες μας.

Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες της ΑΥΓΗΣ,


Εμείς, οι εργαζόμενοι/ες, βιώνουμε μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και πρωτοφανούς μεθοδευμένης οικονομικής εξαθλίωσης με απώτερο σκοπό να μας αναγκάσουν σε φυγή μέσα στο καλοκαίρι, την ώρα μάλιστα που μας οφείλονται μισθοί και από παλαιότερα έτη, τους οποίους ζητάμε και ποτέ δεν λαμβάνουμε περιμένοντας ένα σχέδιο βιωσιμότητας από τον Βασικό Μέτοχο, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κεντρικά στελέχη του οποίου απολαμβάνουν επιδεικτικά τις καλοκαιρινές διακοπές τους.


Σε αυτές τις συνθήκες, παρότι επιθυμούμε και αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι η ΑΥΓΗ να κρεμιέται κανονικά στα περίπτερα, αλλά και γνωρίζοντας καλά πως κανένας αναγνώστης μας δεν θέλει η εφημερίδα Η ΑΥΓΗ να κυκλοφορεί από απλήρωτους/ες και ηθικά και οικονομικά εξευτελισμένους εργαζόμενους/ες:


1. Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 09 Αυγούστου, απαιτώντας να μας καταβληθούν ο μισθός Ιουλίου και το επίδομα αδείας, καθώς και όλα τα δεδουλευμένα μας μέχρι την Πέμπτη 08 Αυγούστου.


2. Ζητάμε από τα σωματεία μας, την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ, να επιμείνουν στο αίτημά τους για συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, την οποία μέχρι σήμερα αρνείται κατηγορηματικά, ενώ παρακολουθούμε απλήρωτοι/ες τις καλοκαιρινές διακοπές του.


3. Καλούμε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της ΑΥΓΗΣ, κάθε σωματείο, όλες τις κοινωνικές ομάδες που βάλλονται διαχρονικά, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλους τους τομείς, τους ανθρώπους του Πολιτισμού να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας και να αντισταθούν μαζί μας στη μεθοδευμένη αυτή επίθεση που δέχονται η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς και οι εργαζόμενοί της.


4. Καταγγέλλουμε τον κατ’ εξακολούθηση κακοποιητικό δημόσιο λόγο και την προβληματική στάση της διεύθυνσης του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο και στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας ενάντια στην επίσης μεθοδευμένη απόπειρα συρρίκνωσης του μοναδικού διαφορετικού αριστερού ραδιοφώνου.


Οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ δεν κάνουν διακοπές. Απεργούν.


Πώς σχολίασε ο Γεωργιάδης την ανάρτηση Τσέκερη 

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση του Άγγελου Τσέκερη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως «είμαι μαζί τους 100% στον αγώνα τους να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και το επίδομα αδείας τους. Είναι άνθρωποι και εργαζόμενοι και δεν μπορούμε να αδιαφορούμε σε τέτοια εξόφθαλμη παραβίαση των δικαιωμάτων τους».



Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Επειδή έγραψα το πρωί ότι ο @skasselakis μου ασκεί κριτική για τις επισκέψεις μου στα Νοσοκομεία ενώ ο ίδιος κάνει διακοπές αμέριμνος στη Μύκονο, έχοντας αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους του και χωρίς το επίδομα αδείας, διαβάστε την προ ολίγου ανακοίνωση των εργαζομένων στην @AvgiOnline https://facebook.com/share/CShBJAXjw1ZTDDoh/?mibextid=WC7FNe για μένα καλή κουβέντα δεν έχουν γράψει ποτέ αλλά στον αγώνα τους να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και το επίδομα αδείας τους είμαι μαζί τους 100%! Είναι άνθρωποι και εργαζόμενοι και δεν μπορούμε να αδιαφορούμε σε τέτοια εξόφθαλμη παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Ρίξαμε πυροτεχνήματα στη θάλασσα και ένα από αυτά έπεσε στο δάσος, ομολόγησε ο καπετάνιος

Πανικός σε πτήση της Korean Air από έντονες αναταράξεις, 14 τραυματίες - Δείτε φωτογραφίες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκαριστικός τραυματισμός στο χόκεϊ γυναικών - Γέμισε αίματα το πρόσωπο της Μπεργκ - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης