Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Θεόδωρος Μπεχράκης

Ο Θεόδωρος Μπεχράκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών - Αποχαιρετώ έναν πραγματικό πατριώτη και έναν καλό μου φίλο, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Μπεχράκης.

Ο Θεόδωρος Μπεχράκης διετέλεσε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, με αρμοδιότητα την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2002 και του 2006 και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στις δύο θητείες του.

Από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2006 διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τον θάνατο του Θεόδωρου Μπεχράκη

Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση τον Θεόδωρο Μπεχράκη.

Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα με καταγωγή από τη Μάνη και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το 1968 συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση και φυλακίστηκε. Το 1974, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας.

Πέραν της διαχρονικής του προσφοράς στη Νέα Δημοκρατία, επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπηρέτησε το κόμμα που τόσο αγάπησε ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, με αρμοδιότητα την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό (1990-1993).

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2002 και του 2006 και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στις δύο θητείες του.

Από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2006 διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Θεόδωρος Μπεχράκης υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας μαχητής της Παράταξης, που ξεχώρισε για το ήθος, τη συνέπεια και την αγωνιστικότητα του. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Δήλωση για τον θάνατο του Θεόδωρου Μπεχράκη έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναλυτικά όσα είπε:

Με θλίψη αποχαιρετώ τον Θεόδωρο Μπεχράκη. Έναν πραγματικό πατριώτη, ένα αφοσιωμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και έναν καλό μου φίλο. Όλη η διαδρομή του στα κοινά χαρακτηρίστηκε από θάρρος και οξυδέρκεια. Κυρίως, όμως, από ακλόνητη πίστη στις δημοκρατικές αξίες. Ο ήπιος χαρακτήρας του, η πολιτική σοφία και η βαθιά φωνή του θα λείψουν από όλους μας.

Από τους αγώνες του κατά της χούντας, για τους οποίους και φυλακίστηκε, μέχρι τη θητεία του στον Δήμο Αθηναίων υπηρέτησε πάντοτε τους πολλούς. Ενώ ανεκτίμητη υπήρξε και η προσφορά του στην παράταξή μας απ’ τη θέση του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της. Με τη στρατηγική σκέψη του και με τη βαθιά γνώση της πολιτικής πραγματικότητας έβαλε το δικό του λιθαράκι στο κομματικό μας οικοδόμημα.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους του. ‎  

Ειδήσεις σήμερα:

Ελαφρύνσεις 880 εκατ. ευρώ αναμένονται στον νέο προϋπολογισμό - Ποιοι ωφελούνται

Όταν η μητέρα Τσιτσιπά του ζήτησε τον λόγο σε συνέντευξη Τύπου επειδή είπε ότι θα ήθελε οι γονείς του να μην τον πιέζουν τόσο

Ίσως τελευταία ζαριά για την Ουκρανία η επίθεση στο Κουρσκ - Τα γερμανικά όπλα και οι εκκλήσεις βοήθειας στον Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr