ΣΥΡΙΖΑ: Θρίλερ με την είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή - Κλειδί η Τσαπανίδου, πληροφορίες ότι δεν παραιτείται του δικαιώματος η Λάλη

ΣΥΡΙΖΑ: Θρίλερ με την είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή - Κλειδί η Τσαπανίδου, πληροφορίες ότι δεν παραιτείται του δικαιώματος η Λάλη

Η θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου στη Βουλή μπορεί να καταληφθεί από τον Κασσελάκη, μόνο αν παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες

kasselakis-poppi-lali-arthrou
Στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι επικεντρωμένο το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από βουλευτή Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και προεξοφλημένη από μήνες, εντούτοις τάραξε την αυγουστιάτικη γαλήνη στελεχών και μελών του κόμματος.

Επικαλούμενος τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις στις ΗΠΑ ως Καθηγητής του Harvard, ο κύριος Ηλιόπουλος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, καλώντας, ωστόσο, τους συνυποψήφιούς του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να ανοίξουν το δρόμο για την πλήρωση της κενής θέσης από τον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Ηλιόπουλος, «ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη» αποστροφή η οποία, όμως, απευθύνεται μετωπικά στους επιλαχόντες για τη θέση.

Και αυτό, γιατί η θέση του κυρίου Ηλιόπουλου στη Βουλή μπορεί να καταληφθεί από τον κύριο Κασσελάκη, μόνο αν παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες, δηλαδή οι:

- Πόπη Τσαπανίδου

- Μιχάλης Καλογήρου

- Τζένη Λειβαδάρου

- Ζωρζέτα Λάλη

Με δεδομένο ότι η Πόπη Τσαπανίδου διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου επί Τσίπρα και ο Μιχάλης Καλογήρου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα και αμφότεροι στενοί συνεργάτες του, ποικίλα σενάρια έχουν δει το φως τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το χρόνο παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου μεταξύ στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σιγή ιχθύος από την Τσαπανίδου

Το βέβαιο, πάντως, είναι πως καταλύτης στο εσωκομματικό σκηνικό θα αποδειχθεί η απόφαση της πρώτης επιλαχούσας, όπως επιβεβαίωσαν και κύκλοι της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή της γνωστής δημοσιογράφου, Πόπης Τσαπανίδου, καθώς αυτή θα κληθεί πρώτη να τοποθετηθεί αναφορικά με το εάν αποδέχεται ή όχι τη θέση, στις 28 Αυγούστου.

Σε περίπτωση που η κυρία Τσαπανίδου αποδεχθεί τη θέση και ορκιστεί βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, τότε ο κ. Κασσελάκης χάνει κάθε πιθανότητα να εισέλθει στη Βουλή και ολοκληρώνεται στις 28 Αυγούστου, δηλαδή με το άνοιγμα του Κοινοβουλίου και την ορκωμοσία της η όλη διαδικασία.

Σε περίπτωση, όμως που τόσο η κυρία Τσαπανίδου όσο και οι υπόλοιποι επιλαχόντες μέχρι την όγδοη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραιτηθούν του δικαιώματός τους να πληρώσουν τη θέση του κ. Ηλιόπουλου, τότε τη λύση αναμένεται να δώσει η Ζωρζέτα Λάλη, πρώην ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυρία Λάλη δεν πρόκειται να παραιτηθεί του δικαιώματός της να ορκιστεί βουλευτής, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται να πάρει θέση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Απεναντίας, τον περασμένο χειμώνα, όταν ανέκυψε εκ νέου θέμα τυχόν παραίτησης τότε του κ. Ηλιόπουλου, σε τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, η κυρία Λάλη του είχε διαμηνύσει ότι θα ορκιστεί βουλευτής, αν παραιτηθούν όλοι οι προηγούμενοι επιλαχόντες. Κατά πληροφορίες, στην ίδια θέση εμμένει και τώρα, ενώ βρίσκεται κοντά στα στελέχη της Νέας Αριστεράς, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ζητώντας να παραιτηθούν οι επιλαχόντες, ώστε να καταλάβει τη βουλευτική έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, ενώ «ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα ότι η πράξη της παραίτησής του δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες του στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτείται υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη» υπογράμμισε στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή της προς τον Όθωνα Ηλιόπουλο η Κουμουνδούρου, αν και ισχνή φαντάζει η πιθανότητα εκπλήρωσης της παραπάνω ευχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Σπάρτη: Αρνείται τον βιασμό της 9χρονης κόρης του, παραδέχεται ασέλγεια ο 40χρονος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Λύγισε» η Τζένγκο μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της στον τελικό του ακοντισμού - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Οι «μαύροι Έλληνες» της Ξάνθης και οι «Αφροέλληνες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης