Άδωνις Γεωργιάδης: Έτσι οργανώσαμε τη μεταφορά 54 ατόμων από το Κολυμβητήριο Μελισσίων όταν χτύπησε το 112

Άδωνις Γεωργιάδης: Έτσι οργανώσαμε τη μεταφορά 54 ατόμων από το Κολυμβητήριο Μελισσίων όταν χτύπησε το 112

Προληπτικές εξετάσεις, φάρμακα και φιλοξενία σε ξενοδοχείο οργάνωσε το υπουργείο Υγείας στο κολυμβητήριο Μελισσίων όπου είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι που έπρεπε να φύγουν από τα σπίτια τους

adonis_georgiadis__1_
Τις ενέργειες στις οποίες προέβη το υπουργείο Υγείας, για την απομάκρυνση κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί στο Κολυμβητήριο Μελισσίων όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, εξήγησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Χ.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι μόλις έλαβαν την ενημέρωση, έστειλαν Κινητή Ομάδα Υγείας, που έκανε προληπτικές εξετάσεις στους συγκεντρωμένους, κατέγραψε τα φάρμακα που χρειάζονταν, καθώς αρκετοί τα είχαν αφήσει σπίτι τους.

«Επίσης καταγράψαμε πόσοι θα χρειάζονταν νοσηλεία, για να τους βρούμε κρεβάτι σε νοσοκομείο και πόσοι όχι, για να τους φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το Κολυμβητήριο Μελισσίων μαζί με την κα Αγαπηδάκη και ανακοινώσαμε στους συγκεντρωμένους ότι είμαστε έτοιμοι να τους μεταφέρουμε σε ξενοδοχεία αναλόγως της κατάστασης τους. Πράγματι στις 23:00 μεταφέραμε 54 άτομα από το Κολυμβητήριο Μελισσίων και το ΤΥΠΕΤ Βριλησσίων σε ξενοδοχεία με λεωφορείο σε συνεργασία με τον Δήμο και την Πολιτική Προστασία. Κυρίως ηλικιωμένοι και ευάλωτα άτομα, πχ ΑΜΕΑ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ενώ οι ενέργειες του υπουργείου, λόγω και της ημέρας, έγιναν εντελώς αθόρυβα, είδε ότι όταν είχαν όλα οργανωθεί, στον χώρο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να μοιράσει είδη πρώτης ανάγκης.

Κλείσιμο
Μάλιστα, σχολίασε και την υπόσχεση του κ. Κασσελάκη για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο με δικά του οχήματα, κάνοντας λόγο για επικοινωνία, αφού όπως έμαθε έκανε «για δύο άτομα της επιλογής του, ενώ δεν χρειαζόταν, αφού όλα τα είχαμε οργανώσει από πριν και για όλους χωρίς διακρίσεις».




Αναλυτικά ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο Χ:


Όταν χθες η Πολιτική Προστασία εξέδωσε το 112, για την περιοχή της Πεντέλης και των Μελισσίων, πληροφορηθήκαμε στο Υπουργείο Υγείας ότι στο Κολυμβητήριο Μελισσίων είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι, που έπρεπε να φύγουν από τις κατοικίες τους. Αμέσως με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Αγαπηδάκη αποφασίσαμε να στείλουμε Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) εκεί. Η ομάδα μας έκανε προληπτικές εξετάσεις σε όσους ήταν εκεί, κατέγραψε τα φάρμακα που χρειάζονταν καθώς αρκετοί τα είχαν αφήσει σπίτι τους και τους τα παρείχαμε. Επίσης καταγράψαμε πόσοι θα χρειάζονταν νοσηλεία, για να τους βρούμε κρεβάτι σε νοσοκομείο και πόσοι όχι, για να τους φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το Κολυμβητήριο Μελισσίων μαζί με την κα Αγαπηδάκη και ανακοινώσαμε στους συγκεντρωμένους ότι είμαστε έτοιμοι να τους μεταφέρουμε σε ξενοδοχεία αναλόγως της κατάστασης τους. Πράγματι στις 23:00 μεταφέραμε 54 άτομα από το Κολυμβητήριο Μελισσίων και το ΤΥΠΕΤ Βριλησσίων σε ξενοδοχεία με λεωφορείο σε συνεργασία με τον Δήμο και την Πολιτική Προστασία. Κυρίως ηλικιωμένοι και ευάλωτα άτομα, πχ ΑΜΕΑ.

Όλα αυτά εντελώς αθόρυβα, χωρίς ούτε μία φωτό, διότι θεωρήσαμε ότι η χθεσινή ημέρα δεν προσφερόταν για τέτοιου τύπου ενέργειες. Με έκπληξη βλέπω ότι αφού τα είχαμε οργανώσει όλα, επισκέφθηκε τον χώρο για να μοιράσει είδη πρώτης ανάγκης…, ο @skasselakis

... Επίσης τους υποσχέθηκε την μεταφορά τους σε ξενοδοχεία με δικά του οχήματα: «…Σε μια ανθρώπινη στιγμή ο κ. Κασσελάκης ενημέρωσε δύο κατοίκους της περιοχής ότι θα τους διαθέσει όχημα προκειμένου να μεταβούν στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσουν, όταν τον ευχαρίστησαν εκείνος απάντησε: τα αυτοκίνητα μας ανήκουν στον ελληνικό λαό, άρα και σε εσάς, δε χρειάζεται ευχαριστώ είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε….»….πράγμα που έκανε μαθαίνω για δύο άτομα της επιλογής του, ενώ δεν χρειαζόταν, αφού όλα τα είχαμε οργανώσει από πριν για όλους χωρίς διακρίσεις. Όλα για την επικοινωνία και όχι για την ουσία, πραγματικά κρίμα!




Ειδήσεις σήμερα:

Τραμπ και Μασκ τα είπαν σαν φιλαράκια: Η σύγκριση μεταναστών με ζόμπι, το «πραξικόπημα» και το σχόλιο για την εμφάνιση της Κάμαλα

«Έγιναν όλα στάχτη» - Απελπισία στην Πεντέλη μετά τη μεγάλη φωτιά - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η άτυχη γυναίκα στο Πάτημα Χαλανδρίου έμεινε στη δουλειά της για να συμπληρώσει μεροκάματα και την πρόλαβε η φωτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης