Κικίλιας για τη φωτιά στην Αττική: Έδειξα τα εναέρια μέσα στον Κασσελάκη όταν τον ξεναγούσα

Τον διέψευσε το Πυροσβεστικό Σώμα, οι κρίσεις δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση, τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Έδειξα τα εναέρια μέσα στον Στέφανο Κασσελάκη όταν τον ξεναγούσα, τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε σε ανάρτησή του ότι πετούσαν χθες μόνο τρία στη φωτιά της βορειοανατολικής Αττικής.

Τα 20 ενάερια επιχειρούσαν εκείνη τη στιγμή και τα υπόλοιπα, αναπληρώνονταν, έβαζαν καύσιμα, επιβραδυντικό υγρό για να σηκωθούν ξανά. Αυτά δεν χωράνε αμφισβήτησης, πρόσθεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι «οι κρίσεις δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Επιχειρησιακά, το Πυροσβεστικό Σώμα διέψευσε τον κ. Κασσελάκη που είπε ότι είδε μόνο τρία να πετάνε».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Κικίλια:



«Οι ζημιές δεν είναι ευτυχώς πολύ μεγάλες. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί η φωτιά, μετά έφυγε. Παράλληλα με τους πυροσβέστες έγιναν ζώνες για να σταματήσει. Σε λιγότερο απο 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε από την Πεντέλη» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην τραγική απώλεια της γυναίκας στο Πάτημα Χαλανδρίου είπε: «Στην περιοχή εκείνη εκδόθηκε 112, οι συνάδελφοι της γυναίκας έφυγαν, για κάποιους λόγους η ίδια δεν έφυγε».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές στην Αττική: Επιτάχυνση διαδικασιών για αποκατάσταση των πυρόπληκτων - Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Χαλκιδική: Πώς έγινε η τραγωδία σε κατασκήνωση - Δεν έβρισκαν το κοριτσάκι στην καταμέτρηση των παιδιών

Βρέθηκε το νερό που είχε κάποτε ο Άρης – Κρύβεται σε ταμιευτήρες βαθιά κάτω από τη επιφάνεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr