Φωτιά στην Αττική: Σύσκεψη Μητσοτάκη την Τρίτη στην Πεντέλη για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών

Φωτιά στην Αττική: Σύσκεψη Μητσοτάκη την Τρίτη στην Πεντέλη για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων στην περιοχή ενώ στη σύσκεψη θα μετέχει η Περιφέρεια Αττικής και δήμαρχοι - «Η πολιτεία θα κινηθεί τάχιστα για να αποζημιώσει τους πυρόπληκτους» τόνισε χθες

mitsotakis_pp
Στην Πεντέλη θα μεταβεί το απόγευμα της Τρίτης 20 Αυγούστου 2024 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών, καθώς θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων σχετικά με τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης που έχει δρομολογήσει η πολιτεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη σύσκεψη θα συμμετέχουν:

-Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
-Υπουργός Εσωτερικών
Κλείσιμο
-Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
-Υφυπουργός Κριτικής Αρωγής
-Υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ
-Περιφέρεια Αττικής
-Δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων και όλων των άλλων δήμων που επλήγησαν.

Με δήλωσή του για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «η Πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα» ώστε να αποζημιώσει όσους επλήγησαν από τη φωτιά. 

Τρέχουν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις και τα μέτρα στήριξης

Η κυβέρνηση τρέχει τις διαδικασίες  τις διαδικασίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την κρατική αρωγή μέχρι τις 21 Αυγούστου, μέσω της οποίας θα υλοποιηθούν τα 14 μέτρα στήριξης των πυροπλήκτων.

Παράλληλα από την Τρίτη τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν στο πεδίο και πραγματοποίησαν ελέγχους και αυτοψίες σε κτιριακές υποδομές σε περιοχές της βόρειας και ανατολικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκαν τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ – υπό την καθοδήγηση της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής – με περισσότερους από 60 μηχανικούς και πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε οκτώ Δήμους της Αττικής, έχοντας ήδη καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα, οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ έλαβαν χώρα σε πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους, καθώς οι επισκέψεις και οι αυτοψίες εδράζονται στην καθοδήγηση και ενημέρωση από τα στελέχη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.



Ειδήσεις σήμερα:

Η ιατροδικαστική εξέταση ανατρέπει τα δεδομένα για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου μετά τις εικόνες με το ΙΧ που έμεινε στον αέρα στο λιμάνι της Άνδρου

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν πόλη-κλειδί σε ρωσικό έδαφος - «Βρείτε τα» λέει ο στενός σύμμαχος του Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης