Μαρινάκης σε Κασσελάκη: Ο πρωθυπουργός δεν είναι influencer, θα πάει με ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης στα καμένα

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση της Κουμουνδούρου


Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί ό κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις πληγείσες από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική περιοχές την Τρίτη - και όχι άμεσα. Η ανακοίνωση του έχει ωβς εξής: 


Αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, σε μία από τις δεκάδες ανακοινώσεις/αναρτήσεις που έχει εκδόσει σε λίγα 24ωρα, γιατί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές την προσεχή Τρίτη με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι λογικό να αναρωτιέται κάτι τέτοιο ένας πολιτικός αρχηγός που αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία ή βίντεο και εν γένει τον ρόλο του ως περιφερόμενου influencer.

Πάμε τώρα στην ουσία που αφορά και τους πολίτες: για να έχει νόημα μια τόσο σημαντική συνάντηση, πρέπει πρώτα να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες καταγραφές ζημιών (άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που κατέστη εφικτό 20 συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής αποτελούμενα από πάνω από 60 μηχανικούς ξεκίνησαν τις αυτοψίες), οι αναγκαίες συσκέψεις εκτίμησης του κόστους αποκατάστασης και γενικά κάθε προπαρασκευαστική ενέργεια για να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης, τόσο των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στις περιουσίες των πολιτών, πάνω στο οποίο θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων για τους πολίτες.

Συνεπώς, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τον τόπο και τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να είχαμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα κατέθετε συγκεκριμένες και κυρίως κοστολογημένες προτάσεις, αντί να έχει έναν αρχηγό που κάνει αναρτήσεις όπως αναπνέει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν ψάξει κανείς το τελευταίο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, δεν θα βρει ούτε μισή πρόταση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανκοίνωση: 

Και τοξικός και αδιάβαστος: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κι ενώ καπνίζουν ακόμα τα αποκαΐδια από την πυρκαγιά στην Πεντέλη, επανήλθε στις γνωστές επιθέσεις του κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του προέδρου του. Ο Παύλος Μαρινάκης, εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης ανίκανων και αδιάφορων για τους «λίγους» πληγέντες από την πυρκαγιά, νομίζει πως με τις τοξικές προσβολές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λέγοντας νέτα σκέτα ψέματα θα μπορέσει να κρύψει τις ευθύνες των «αρίστων» που αποδεικνύονται διαρκώς ολίγιστοι.

Του συνιστούμε πάντως, πριν εκδώσει άλλη ανακοίνωση με fake news να κοιτάξει τον 3ο στόχο της διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις ευρωεκλογές (να και το link: https://www.isyriza.gr/statement_syriza_ps_120424) που αναφέρεται ρητά στην κλιματική αλλαγή και τη δίκαιη πράσινη μετάβαση. Του θυμίζουμε ότι το κόμμα του, η ΝΔ, δεν είχε καν ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Κυρίως όμως, ο κ. Μαρινάκης ας μελετήσει, στον πίνακα που επισυνάπτουμε, τις δαπάνες για μίσθωση εναέριων μέσων ανά έτος τα τελευταία χρόνια και τις καμένες εκτάσεις επίσης ανά χρονιά. Και ας απαντήσει:

- Πώς είναι δυνατόν να έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία πενταετία οι δαπάνες για μίσθωση εναέριων μέσων και να έχουν ταυτόχρονα τριπλασιαστεί οι εκτάσεις που αφέθηκαν να καούν;

- Πώς γίνεται να ξοδεύουν αλόγιστα δημόσια χρήματα δήθεν για πυροπροστασία και την ίδια στιγμή ούτε αρκετά εναέρια να πετούν ούτε πυροσβέστες να προσλαμβάνονται;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και σπαταλά τα λεφτά του ελληνικού λαού, και αφήνει δάση και περιουσίες να καίγονται. Όσο για την επικοινωνιακή φιέστα που ετοιμάζουν για την ερχόμενη Τρίτη στην Πεντέλη, ας γνωρίζουν ότι οι πολίτες έχουν βαρεθεί να τους βλέπουν να εκστομίζουν βαρύγδουπες εξαγγελίες πάνω από καμένα, πλημμυρισμένα ή συντρίμμια, για να μην κάνουν μετά απολύτως τίποτα.

Η ανάρτηση Κασσελάκη


Eίχε προηγηθεί ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ο κ. Κασσελάκης ζητούσε από τον πρωθυπουργό να επισκεφθούν μαζί τις πληγείσερς περιοχές προκειμένου να του δείξει, όπως ανέφερε, την έκταση των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Δείτε την ανάρτηση: 



Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σε κατοικημένες περιοχές η μεγάλη φωτιά στο Κορδελιό της Σμύρνης, δείτε βίντεο

Γαύδος: Αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση του νερού, θα γίνουν διακοπές υδροδότησης

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το φωτογραφικό άλμπουμ του από τις διακοπές στους Παξούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr