Κυβερνητικές πηγές για Κασσελάκη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών: Περιφερόμενος influencer σε κατήφορo χυδαιότητας

Κυβερνητικές πηγές για Κασσελάκη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών: Περιφερόμενος influencer σε κατήφορo χυδαιότητας

Στα χονδροειδή ψέματά του έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις, τονίζουν σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

kasselakis
Απάντηση στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δίνουν κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζοντάς τον «περιφερόμενο influencer» κάνοντας λόγο για «κατήφορο χυδαιότητας».

Ειδικότερα, όπως τονίζουν: «Για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις. Κάθε χρόνο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώνουμε το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής».

Και προσθέτουν: «Γι΄ αυτό άλλωστε έχουμε αυξήσει όσο ποτέ άλλοτε τον αριθμό των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ενώ η προσπάθειά μας συνεχίζεται βάσει ολοκληρωμένων πολιτικών για ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας. Ένα είναι σίγουρο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer που φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος λασπολογώντας τους ότι «τα παίρνουν» επειδή δεν του αρέσουν αυτά που αναφέρουν. Σε αυτό τον κατήφορο χυδαιότητας θα τον αφήσουμε μόνο του».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Νωρίτερα, κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει απορροφήσει μόνο το 1% από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Για την Πολιτική Προστασία και την Kλιματική Κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα πάνω από 550 εκατ. ευρώ. Πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%. Έχουμε την κυβέρνηση του 1%! 1% αποτελεσματικότητα. Σε 5 χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

Ακολούθως υποστήριξε: «Όμως ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα» και παρέθεσε βίντεο με τις αιτιάσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων για τις δυσκολίες της κατάσβεσης που αναφέρονται «σε φαινόμενο καμινάδας», «οπισθοδρομούσα πυρκαγιά»,«χαοτικές κηλιδώσεις», «φαινόμενο πυρονέφους», «πυρκαγιές wui», «μέγκα πυρκαγιά». Καταλήγοντας ρωτά: «ποια από τις δικαιολογίες αυτές προσβάλλει περισσότερο την αξιοπρέπειά μας;».


Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές πηγές

Ο ελληνικός λαός δικαιούται πλήρη ενημέρωση για τις πυρκαγιές τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές για τον Στέφανος Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του σημειώνει: 

«Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο Β. Κικίλιας είναι ακόμη υπουργός, όταν στη βάση του δικού του σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, μια δασική πυρκαγιά έλαβε τεράστιες διστάσεις και έπληξε αστικές περιοχές μέσα στην Αττική.

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έχει δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τις πραγματικές αιτίες της καταστροφής. Όλο λόγια και ύφος και από συγκεκριμένα στοιχεία τίποτα.

Αντί για επίσημες απαντήσεις, επιστρατεύτηκαν τώρα και «κυβερνητικές πηγές» για να προσδώσουν στην πολιτική αντιπαράθεση τοξικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, υποτιμητικές εκφράσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Μια λογική «αρένας» για τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης, όταν ο ελληνικός λαός δικαιούται πλήρη ενημέρωση.

Μακάρι με την ίδια ζέση και αποτελεσματικότητα να απέτρεπε την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Ίσως να είχαν σωθεί πολλά σπίτια και περιουσίες».


Ειδήσεις σήμερα:

Φόρος εισοδήματος: Για πρώτη φορά οι επαγγελματίες πληρώνουν περισσότερα από τους μισθωτούς!

Καιρός: Αλλάζει απότομα με βροχές και καταιγίδες - Πού έπεσε χαλάζι, άναψαν φωτιές από τους κεραυνούς (βίντεο)

Αλέν Ντελόν: Άγγελος ή διάβολος; Τα παιδικά τραύματα και οι σχέσεις με τις γυναίκες και τα παιδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης