Στις 17.30 στην Πεντέλη υπό τον πρωθυπουργό η σύσκεψη για τις καμένες εκτάσεις στην Αττική

Με τη συμμετοχή κλιμακίου συναρμόδιων Υπουργών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις 17.30 στην Πεντέλη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη σχετικά με τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, με τη συμμετοχή κλιμακίου συναρμόδιων Υπουργών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός για την Κρατική Αρωγή Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, γενικοί γραμματείς όπως ο Θύμιος Μπακογιάννης και ο Βαγγέλης Γκουντούφας από το Περιβάλλοντος, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και οι δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων, Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Ραφήνας - Πικερμίου. Από το Μαξίμου το παρών θα δώσουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων και Ενημέρωσης, Γιώργος Ευθυμίου.

Σε πρώτο πλάνο, θα γίνει παρουσίαση των καμμένων εκτάσεων, των καθαρισμένων και των ακαθάριστων οικοπέδων, των ευρημάτων από αυτοψίες σε καμμένα κτίρια, δηλαδή θα γίνει ένας απολογισμός της συντελεσθείσας καταστροφής. Παράλληλα, θα υπάρξει μια εκτενής συζήτηση για τα μέτρα κρατικής αρωγής και τις δράσεις περιβαλλοντικής αποκατάστασης, με στόχο από τη συζήτηση να προκύψει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα είναι δεσμευτικό για όλους τους εμπλεκόμενους.

Επίσης, θα γίνει συζήτηση με την περιφέρεια, τους δημάρχους και εθελοντικές οργανώσεις για μέτρα περαιτέρω προστασίας των ζωνών γειτνίασης του δάσους με κατοικημένες περιοχές, με δεδομένο ότι αρκετές από τις πληγείσες περιοχές είναι πρακτικά εντός του δάσους.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Μπροστά στα μάτια της μάνας και του αδελφού του σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ

Τήλος: Συγκίνησε ο λιμενικός που διέσωσε το 50ημερών βρέφος - Το προσφυγόπουλο έπινε γάλα με θαλασσινό νερό για τρεις μέρες

Τζο Μπάιντεν: Με δάκρυα στα μάτια στο συνέδριο των Δημοκρατικών - «Έκανα λάθη, στηρίξτε Χάρις, ο Τραμπ είναι loser»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr