Αυτοψία Μητσοτάκη στα καμένα της Πεντέλης, σε εξέλιξη η σύσκεψη στο δημαρχείο

Αυτοψία Μητσοτάκη στα καμένα της Πεντέλης, σε εξέλιξη η σύσκεψη στο δημαρχείο

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου - Λυκείου Νέας Πεντέλης, την Ιερά Μονή Πεντέλης και το Αστεροσκοπείο 

mitsotakis-penteli5
Πριν τη σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου - Λυκείου Νέας Πεντέλης, το οποίο υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, όπου τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου και ο διευθυντης του σχολείου.

Ο εκπρόσωπος της ΓΕΚ - Τέρνα που έχει αναλάβει ιδία δαπάνη την αποκατάσταση, τους παρουσίασε το σχέδιο και το πλάνο ανακατασκευής του γυμναστηρίου. Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μηνες. Οι όποιες άλλες ζημιές έχουν υποστεί τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πεντέλης θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος απο τη δήμαρχο, επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Πεντέλης όπου τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος, ενώ έξω από τη Μόνη, μαζί με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια συνομίλησε με τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές πυροσβέστες που βρίσκονται εκεί. Τέλος, με τη δήμαρχο μετέβη και στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όπου ο πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Καθ. Μανώλης Πλειώνης, ο αντιπρόεδρος Δρ. Σπύρος Βασιλάκος και ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Υποστήριξης Ερευνών Δρ. Θανάσης Μαρούσης τον υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου. Ο κ. Πλειώνης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αντιπυρικά μέτρα που έχει λάβει το Αστεροσκοπείο, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να μην πληγούν οι εγκαταστάσεις του.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Πεντέλη ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 5.30 το απόγευμα και αφορά τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, με τη συμμετοχή κλιμακίου συναρμόδιων Υπουργών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

siskepsi-pedeli__3_
siskepsi-pedeli__4_
siskepsi-pedeli__5_
Κλείσιμο


Στη σύσκεψη, συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός για την Κρατική Αρωγή Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, γενικοί γραμματείς όπως ο Θύμιος Μπακογιάννης και ο Βαγγέλης Γκουντούφας από το Περιβάλλοντος, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και οι δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων, Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Ραφήνας - Πικερμίου. Από το Μαξίμου το παρών θα δώσουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων και Ενημέρωσης, Γιώργος Ευθυμίου.

penteli-siskepsi1


Σε πρώτο πλάνο, θα γίνει παρουσίαση των καμμένων εκτάσεων, των καθαρισμένων και των ακαθάριστων οικοπέδων, των ευρημάτων από αυτοψίες σε καμμένα κτίρια, δηλαδή θα γίνει ένας απολογισμός της συντελεσθείσας καταστροφής. Παράλληλα, θα υπάρξει μια εκτενής συζήτηση για τα μέτρα κρατικής αρωγής και τις δράσεις περιβαλλοντικής αποκατάστασης, με στόχο από τη συζήτηση να προκύψει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα είναι δεσμευτικό για όλους τους εμπλεκόμενους.

Επίσης, θα γίνει συζήτηση με την περιφέρεια, τους δημάρχους και εθελοντικές οργανώσεις για μέτρα περαιτέρω προστασίας των ζωνών γειτνίασης του δάσους με κατοικημένες περιοχές, με δεδομένο ότι αρκετές από τις πληγείσες περιοχές είναι πρακτικά εντός του δάσους.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες του δήμου από το υπουργείο Εσωτερικών για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Παλέρμο: Νεκρός σε τροχαίο και ο συνέταιρος του μεγιστάνα Μάικ Λιντς λίγες ώρες πριν το ναυάγιο

Κορινθία: Άλλες τρεις συλλήψεις για τη θρασύτατη ληστεία σε σπίτι τουριστών - Ανάμεσά τους δύο ανήλικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης