Μαρινάκης για πισίνα Κασσελάκη: Υπάρχει μια άδεια από το 1978 για βόθρο και επί τη βάση αυτής έγινε πισίνα

Μαρινάκης για πισίνα Κασσελάκη: Υπάρχει μια άδεια από το 1978 για βόθρο και επί τη βάση αυτής έγινε πισίνα

Όπως εξήγησε, «το θέμα αυτό δεν το ανέσυρε η κυβέρνηση αλλά η αντιπολίτευση με ανακοίνωση που έβγαλε»

piscine-m
Για το θέμα της πισίνας του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ, μίλησε- μεταξύ άλλων- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι υπάρχει μια άδεια για σηπτική δεξαμενή από το 1978, η οποία ξαφνικά έγινε πισίνα. «Δεν πρόκειται να βγάλω εγώ κανένα πόρισμα, ωστόσο επίκειται πολεοδομικός έλεγχος και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του», ανέφερε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μαρινάκης είπε αρχικά: «Υποτιμούμε τη νοημοσύνη των πολιτών γιατί ο κόσμος θέλει αυτές οι συζητήσεις όπως κάναμε για την αντιπυρική περίοδο, για την πυρκαγιά να γίνονται όλο και περισσότερες και αντίστοιχα, να γίνονται όλο και λιγότερες είτε για τον Νίκο Παππά είτε για την πισίνα του κ. Κασσελάκη. Εγώ χθες ξεκίνησα με την ερώτηση μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος γιατί έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ μια ανακοίνωση και έλεγε ''άλλαξε το αφήγμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και από αρχαιολογική παράβαση μίλησε για παρανομία, για πολεοδομική παράβαση''. Είδα λοιπόν, τις ανακοινώσεις όταν η εφημερίδα Πρώτο Θέμα έβγαλε το ζήτημα της πισίνας του κ. Κασσελάκη, μήπως έχω γράψει για αρχαιολογική παράβαση. Δύο ανακοινώσεις έβγαλα και η φράση ''αρχαιολογική παράβαση'' δεν υπήρχε».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3ld5pw1hra9)


Κλείσιμο
Και συμπλήρωσε πως «η ουσία είναι πάρα πολύ απλή» καθώς «υπάρχει μια άδεια από το 1978 για βόθρο και επί τη βάση αυτής, έγινε πισίνα. Δεν πρόκειται να βγάλει πόρισμα ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε ο πρωθυπουργός ούτε κανείς υπουργός ή βουλευτής αν αυτό είναι παρανομία. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Εκκρεμεί και πολεοδομικός έλεγχος, έχει γίνει ένας έλεγχος από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες γιατί έχει χαρακτηριστεί με συγκεκριμένη σήμανση αυτή η περιοχή και απαγορεύεται η κατασκευή πισίνας. Όλα αυτά όμως ελέγχονται και όταν θα έχουμε το επίσημο πόρισμα, τότε είναι που λέμε ότι έχουμε αμετάκλητη απόφαση. Μέχρι τώρα είχαμε μια διαρροή ότι έγινε έλεγχος και είχαν τέτοια βιασύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα αυτό δεν το ανέσυρε η κυβέρνηση, το ανέσυρε η αντιπολίτευση με ανακοίνωση που έβγαλε».

«Η πισίνα ήταν στην αρχή καλλωπισμένη δεξαμένη, έναν μήνα μετά έγινε σηπτική δεξαμενή, νομίζω ότι αντιλαμβάνονται πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μακάρι να μην ήταν στον δημόσιο διάλογο αυτό το θέμα, δεν είναι ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι ένα ζήτημα που αφορά μια ενδεχόμενη παράβαση. Μακάρι ο εκάστοτε έλεγχος, όχι μόνο στον κ. Κασσελάκη, στον οποιοδήποτε να γίνεται ένα βήμα πιο γρήγορα και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους στο κράτος ώστε αυτός που έχει πάρει άδεια για μια πισίνα, αυτός που έχει πάρει άδεια για ένα σπίτι, να μην νιώθει αδικημένος. Γιατί υπάρχει μια διάσταση της Μεταπολίτευσης ότι συνήθως την πληρώνουν οι συνεπείς και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι στο χέρι μας να το γυρίσουμε αυτό και την πληρώνουν μόνο όσοι πρέπει να την πληρώσουν όπως προβλέπει ο νόμος» κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλειστηριασμοί: Γνωστές οικογένειες και εταιρείες που μπήκαν στη νέα λίστα με τα «σφυριά»

Politico: Οι διασυνδέσεις του Μάικ Λιντς με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης που ισοπέδωσε την πόλη το 1917
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης