ΠΑΣΟΚ: Περιοδείες και παρεμβάσεις για ζητήματα της καθημερινότητας από τους υποψήφιους αρχηγούς τις επόμενες μέρες

ΠΑΣΟΚ: Περιοδείες και παρεμβάσεις για ζητήματα της καθημερινότητας από τους υποψήφιους αρχηγούς τις επόμενες μέρες

Στη Ρόδο ο Χάρης Δούκας, στη Χίο ο Ανδρουλάκης - Περιοδεία στις Κυκλάδες ξεκινά η Άννα Διαμαντοπούλου

pasok_xr

Περιοδείες και παρεμβάσεις, για τα ζητήματα της καθημερινότητας με πιο εντατικούς ρυθμούς, προγραμματίζουν οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες μέρες και μέχρι τους δύο εκλογικούς γύρους του Οκτωβρίου.

«Μπήκα σ αυτόν τον αγώνα όχι για να συνεργαστώ αλλά για να αντικαταστήσω τον κ. Μητσοτάκη και την πολιτική του», δηλώνει η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία ξεκινά περιοδεία στις Κυκλάδες, σχεδιάζοντας την παρουσίαση προτάσεων για την ανάπτυξη των νησιών. Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με συνέντευξή της στο Star άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και υποστήριξε μεταξύ των άλλων ότι: «Σήμερα βρισκόμαστε με ένα πολιτικό σύστημα σε ανισορροπία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε πλέον καθαρά και με δείκτες αλλά και στη συνείδηση των πολιτών. Στις ευρωεκλογές έγινε σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε ταχύτατη καθοδική πορεία ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε σύγχυση. Η χώρα συνειδητοποιεί το κενό και υπάρχει ανάγκη για μια νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει ανάγκη όχι απλά από ηγέτη του κόμματος αλλά από ηγεσία που θα συγκριθεί, θα αναμετρηθεί , θα νικήσει και θα αντικαταστήσει τον κύριο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας.» Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η πρώην Υπουργός και Επίτροπος τόνισε συγκεκριμένα πως μπήκε σε αυτόν τον αγώνα καταθέτοντας εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, στη κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ένα σύνολο επεξεργασιών δεκαετούς εργασίας με τα μεγαλύτερα ιδρύματα στον κόσμο, όχι για να συνεργαστεί, αλλά για να αντικαταστήσει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον κ. Μητσοτάκη και να αλλάξει πολιτική στις επόμενες εκλογές.

Ο Χάρης Δούκας κάνει περιοδεία στη Ρόδο, όπου απόψε θα μιλήσει απευθυνόμενος σε μέλη και φίλους του κόμματος σε κεντρικό σημείο της πόλης. Χθες - σε συνέχεια της επιστολής του προς τους συνυποψήφιους του, για την εκπόνηση Σχεδίου Άμεσης Διάσωσης της Αττικής- είχε συνάντηση με τον Γραμματέα του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή κ. Παναγιώτη Δημόπουλο, τον εμπειρογνώμονα Δημόσιας Διοίκησης κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη και ειδικούς επιστήμονες.

Κοινός τόπος στην συνάντηση ήταν – σύμφωνα με συνεργάτες του υποψηφίου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- η ανάγκη αλλαγής του αποτυχημένου δόγματος της κυβέρνησης στο τρίπτυχο πρόληψη-διαχείριση-δασοπυρόσβεση. Προς αυτή την κατεύθυνση έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και διατυπώθηκαν σχετικές προτάσεις. Στη σύσκεψη, όλοι συμφώνησαν να υπάρξει ανοιχτό κάλεσμα προς τους φορείς που εμπλέκονται με την προστασία των δασών, την Αυτοδιοίκηση, και βεβαίως τους ειδικούς επιστήμονες, για να συμμετέχουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, στην εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης πρότασης νόμου. Στόχος είναι, ένα νέο μοντέλο, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες δύσκολες συνθήκες, που θα προστατεύει αποτελεσματικά ανθρώπους, περιουσίες και τα οικοσυστήματα της Αττικής. «Ο Χάρης Δούκας ανανεώνει την πρόσκληση του προς όλους τους συνυποψήφιούς του, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των πολιτών να ζουν σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον και ευχαριστεί την Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Μιχάλη Κατρίνη για την άμεση ανταπόκριση τους», τονίζουν τέλος συνεργάτες του Δημάρχου Αθηναίων και υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

«Η πολιτική γραμμή μας δεν πρέπει να αλλάξει. Πρόοδος, ορθός λόγος, υπευθυνότητα. Δεν θα γυρίσει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ με εύκολους λαϊκισμούς. Δεν θα γυρίσει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ, αν δει να μπαίνουν στις συνεδριάσεις μας όσοι μόλις έχασαν τον υπουργικό θώκο στο ΠΑΣΟΚ, έγιναν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας, και τώρα θέλουν να ξαναβρούν “καρεκλίτσα”. Δεν θα μεγαλώσει έτσι το ΠΑΣΟΚ, το αντίθετο», επιμένει ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος χθες το βράδυ είχε ομιλία στη Χίο.

Ο Παύλος Γερουλάνος ολοκλήρωσε τις επαφές του στο Σικάγο και επιστρέφει στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας μέχρι χθες την παρουσία του, στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, στο Σικάγο, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παρευρέθηκε στο workshop για το μέλλον της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που διοργάνωσε το Chicago Council on Global Affairs με ομιλητές τους Susan Rice, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Ο.Η.Ε. επί προεδρίας Obama, Rajiv Shah, Πρόεδρος του ιδρύματος Rockefeller, Gina McCarthy, πρώην σύμβουλος στον Λευκό Οίκο για θέματα κλιματικής αλλαγής επί Προεδρίας Biden και Chris Van Hollen, Γερουσιαστής των Δημοκρατικών από το Maryland. Προσκεκλημένος του Γενικού Γραμματέα της Πολιτείας του Illinois, Alexi Giannoulias, ο Παύλος Γερουλάνος συμμετείχε σε διευρυμένη συνάντηση Γραμματέων Εξωτερικών Σχέσεων Δημοκρατικών Πολιτειών των Η.Π.Α..

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με δημόσια παρέμβασή του ο Μιχάλης Κατρίνης αλλά και η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του όταν δεν αλληλοσυγχαίρονται, λένε κούφια λόγια, μοιράζουν υποσχέσεις, εξαγγέλλουν σχέδια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και κάνουν προπαγάνδα πάνω στη καμένη γη. Αυτό έκανε, για μία ακόμα φορά, στη Πεντέλη ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλοντας σχέδιο για την Αττική. Όπως είχε κάνει στην Εύβοια, στην Ηλεία, στη Ρόδο», είπε ο κ. Κατρίνης μιλώντας σε πολίτες στην πόλη των Καλαβρύτων. Και συνέχισε προσθέτοντας ότι: «Η χώρα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση, μια νέα σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης ανάμεσα μας. Χρειάζεται μια Μεγάλη Παράταξη που θα απαλλάξει τη κοινωνία και τους πολίτες από την κυβέρνηση της ΝΔ». Η κυρία Γιαννακοπούλου εστίασε «στην ανασφάλεια που βιώνει η ελληνική κοινωνία», σχολιάζοντας τα εξής: “Η αίσθηση ανασφάλειας είναι γενικευμένη. Είτε έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των πυρκαγιών, είτε έχει να κάνει με το ότι πάει το παιδί σου σ’ ένα λούνα παρκ να διασκεδάσει και σκοτώνεται γιατί δεν υπάρχουν έλεγχοι, είτε γιατί έρχεται μια οικογένεια να κάνει διακοπές στη χώρα μας και μπαίνει μια συμμορία μέσα στο σπίτι της με θράσος, όπως συνέβη στην Κορινθία. Υπάρχει γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας, στο οποίο αυτή η Κυβέρνηση έχει κριθεί απολύτως μετεξεταστέα. Δεν γίνεται να αισθανόμαστε, ότι κατά τύχη ζούμε”.




Ειδήσεις σήμερα:

Λειτουργούσε συστηματικά παράνομα το λούνα παρκ στην Χαλκιδική - Είχε ληγμένες άδειες

Δείτε φωτογραφίες από την καμπίνα του αεροσκάφους της Easyjet όπου έζησαν τον τρόμο 181 επιβάτες λόγω αναταράξεων

Η άνιση μάχη της Σικελίας ενάντια στην Κόζα Νόστρα: Τι έχει αλλάξει πραγματικά στο «τρίγωνο του θανάτου»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης