Χαλκιδική - Θεοδωρικάκος: Ο μόνος αρμόδιος να δίνει άδειες στα λούνα παρκ είναι οι δήμοι

Η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης για το νομοθετικό πλαίσιο για τα λούνα παρκ, μετά το δυστύχημα

Με αφορμή το τραγικό συμβάν στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική με θύμα τον 19χρονο, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως ο μόνος αρμόδιος για άδειες και ελέγχους είναι ο δήμος.

«Θέλω να σας πω ξεκάθαρα, για άλλη μία φορά, ως γονέας, ως πολίτης και ως πολιτικός, ο μόνος αρμόδιος να δίνει άδειες στα λούνα παρκ είναι οι Δήμοι και είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους, συνεπώς θα πρέπει να απευθυνθείτε εκεί».

Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τα λούνα παρκ, μετά το δυστύχημα.

Λειτουργούσε συστηματικά παράνομα το λούνα παρκ στην Χαλκιδική - Είχε ληγμένες άδειες 

Την ώρα που η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται σε σχέση με τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα παρκ, αλλά και για το τι συμβαίνει με την άδεια λειτουργίας και τις πιστοποιήσεις ασφάλειας της επιχείρησης, νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι και την περυσινή σεζόν το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε επί μήνες χωρίς άδεια.

Ο Δήμος Κασσάνδρας, σύμφωνα με την Καθημερινή, είχε εκδώσει άδεια για τη συγκεκριμένη επιχείρηση μόλις στις 22 Αυγούστου του 2023, δηλαδή στην εκπνοή του περσινού καλοκαιριού. Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε καταθέσει αίτηση για προσωρινή άδεια λειτουργίας από την 1η Ιουνίου 2023

Το ίδιο ισχυρίζεται η πλευρά του ιδιοκτήτη και για φέτος, ότι είχε καταθέσει από νωρίς αίτηση στον δήμο για άδεια, χωρίς όμως αυτή ποτέ να εκδόθηκε. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω δραστηριότητα, λόγω επικινδυνότητας, εμπίπτει στο καθεστώς της έγκρισης και όχι στο καθεστώς γνωστοποίησης. Δηλαδή δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει πριν ελεγχθούν τα πιστοποιητικά ασφαλείας και όλες οι βεβαιώσεις από τις αρμόδιες αρχές. Φαίνεται όμως ότι αυτό συνέβαινε συστηματικά στη Χαλκιδική.

Στον φάκελο της επιχείρησης το 2023 υπήρχε πραγματογνωμοσύνη μηχανολόγου που βεβαίωνε ότι τα παιχνίδια –ανάμεσα στα οποία και το μοιραίο Crazy Dance– ήταν ασφαλή.

Η έκθεση ελέγχου, που είχε ημερομηνία 4 Αυγούστου 2023, φέρεται να είχε την υπογραφή της Target Hellas. 


Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών»

Ξάνθη: Ήταν πάρα πολύ έμπειρος στις πτήσεις, λέει η σύζυγος του 33χρονου που έχασε τη ζωή του κάνοντας παρά πέντε

Μπεν Άφλεκ: Λίγες ώρες πριν η Λόπεζ καταθέσει αίτηση διαζυγίου, ο ηθοποιός βρισκόταν με την Γκάρνερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr