Βουλή: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η παραίτηση Ηλιόπουλου - Η επιλαχούσα Τσαπανίδου και όσοι ακολουθούν

Βουλή: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η παραίτηση Ηλιόπουλου - Η επιλαχούσα Τσαπανίδου και όσοι ακολουθούν

Εαν η κυρία Τσαπανίδου αποδεχθεί το διορισμό της η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου

olomeleia-boulh
Την προσεχή Τετάρτη 28 Αυγούστου με την επαναλειτουργία των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής θα ανακοινωθεί επισήμως η παραίτηση του κ. Όθωνα Ηλιοπουλου από το βουλευτικό αξίωμα.

Την ίδια ημέρα ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Τασούλας θα επικοινωνήσει με την πρώτη επιλαχούσα του ψηφοδελτίου επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου για να διαπιστώσει εάν αποδέχεται τον διορισμό της στην κενή θέση.

Υπενθυμίζεται πως συνεργάτες του προέδρου της Βουλής διευκρίνιζαν μετά την παραίτηση Ηλιοπουλου πως:

«α. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. Άπαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.

Κλείσιμο
β. Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Τσαπανίδου».

Εαν η κυρία Τσαπανίδου αποδεχθεί το διορισμό της η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Τασούλας θα μεταφέρει την πρόταση διορισμού στον επόμενο της λίστας που είναι ο κ Μιχάλης Καλογήρου ενώ ακολουθούν Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσάκρης, Ζωρτζέτα Λάλη και Στέφανος Κασσελάκης.

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί πιέσεις στους επιλαχόντες προκειμένου να μην αποδεχθούν τον διορισμό τους ώστε η έδρα να παει στον κ Κασσελακη. Μέχρι στιγμής μόνο η κυρία Λαλη έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει την έδρα εάν καταλήξει στα χέρια της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης