Στέφανος - Τάιλερ: Ο γάμος στα Χανιά και το τετραήμερο γλέντι

Για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μήνες ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ ετοιμάζονται να πουν το «I do» ο ένας στον άλλον ενώπιον 130 καλεσμένων

Φτάνοντας στην περιοχή του Ασκορδαλού των Χανίων, στις παρυφές των Λευκών Ορέων, δυσκολεύεται μάλλον κανείς να συλλάβει με τον νου του πως μόλις πριν από μια 20ετία το παραδεισένιο, καταπράσινο και αναντίρρητα επιβλητικό φυσικό σκηνικό που αντικρίζει σήμερα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από καμένη γη. Τον Οκτώβριο του 2003 μια καταστροφική πυρκαγιά είχε αφήσει πίσω της κυριολεκτικά καμένη γη, είχε στοιχίσει τις ζωές απειράριθμων ζώων και είχε καταστρέψει χλωρίδα με ηλικία εκατοντάδων ετών.

Ομως εκεί όπου όλοι έβλεπαν το τέλμα, τον ζόφο και τη μάλλον απόλυτη καταστροφή, ο Πέτρος Μαρινάκης, γέννημα θρέμμα της περιοχής, είδε μια ευκαιρία να προσδιορίσει από την αρχή τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Παρότι το όραμά του έμοιαζε φιλόδοξο -σε κάποιους φάνταζε ακόμα και ουτοπικό-, σήμερα ο ίδιος νιώθει παραπάνω από δικαιωμένος για το μοναδικό στην Κρήτη και μάλλον σε ολόκληρη τη χώρα βοτανικό κήπο που αναπτύσσεται εκεί όπου μόλις πριν από μία εικοσαετία υπήρχαν μονάχα αποκαΐδια.
Το προσκλητήριο, όπου αναγράφεται πρώτο το όνομα του Τάιλερ
Στον Βοτανικό Κήπο της Κρήτης και συγκεκριμένα στη βεράντα με την πανοραμική θέα και παρουσία περίπου 130 προσκεκλημένων θα γιορτάσουν τον γάμο τους Τάιλερ και Στέφανος

Ο Μαρινάκης δημιούργησε μια αχανή επίγεια Εδέμ χωρισμένη σε κλιματικές ζώνες, γεμάτη από καρποφόρα δέντρα, ενδημικά βότανα του νησιού, αμπέλια, ακόμα και τροπικά φυτά. Σε αυτόν τον βοτανικό κήπο 18 χιλιόμετρα νότια των Χανίων, όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει την ποικιλομορφία της τοπικής φύσης, να έρθει σε επαφή με ενδημικά ζώα, να κάνει γευσιγνωσία κρητικών βοτάνων, αλλά και birdwatching, αποφάσισαν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ να ζήσουν ως άλλοι Αδάμ και Αδάμ τον εν Ελλάδι γάμο τους το ερχόμενο τετραήμερο.

Μάλιστα σε αντίθεση με τη μυστικοπάθεια που περιβάλλει τον έτερο γάμο της χρονιάς, εκείνον του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τη Μαράια Ριντλσπρίγκερ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να μετατρέψει τη στεροτυπικά επονομαζόμενη ωραιότερη ημέρα της ζωής του σε μια μάλλον φλύαρη σαπουνόπερα, σπαράγματα της οποίας παρακολουθούμε ανά τακτά διαστήματα εδώ και μήνες. Από τον περασμένο δηλαδή Οκτώβριο, όταν ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης παντρεύτηκε τον σύντροφό του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, υποσχέθηκε να γιορτάσει το ευτυχές γεγονός με ένα πάρτυ στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, και έθεσε με αυτό τον τρόπο τον εαυτό του στη διάθεση και την αδιακρισία των πρωινάδικων (σ.σ.: ο όρος δεν αφορά στη ζώνη προβολής των εκπομπών αλλά στη φιλοσοφία και την αισθητική τους).
Στον Βοτανικό Κήπο της Κρήτης και συγκεκριμένα στη βεράντα με την πανοραμική θέα και παρουσία περίπου 130 προσκεκλημένων θα γιορτάσουν τον γάμο τους Τάιλερ και Στέφανος

Χθες, Τετάρτη, ξεκίνησα οι τετραήμεροι εορτασμοί και ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, έφτασαν στο γνωστό κέντρο εστίασης-μπαρ Παλλάς στο παλιό λιμάνι Χανίων, όπου εκεί
παρέθεσαν δείπνο στους καλεσμένους τους στην ταράτσα, τη στιμή που τα μέτρα ασφαλείας, κυρίως για τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας των προσωπικών στιγμών του ζευγαριού Κασσελάκη-Τάιλερ, ήταν δρακόντεια.





Το μενού περιελάμβανε πιάτα μεσογειακής κουζίνας και συγκεκριμένα αρνί, γραβιέρα, βότανα και χειροποίητο ψωμί, σύμφωνα με το cretapost.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Κρητική γαστρονομία, Αμερικανός wedding planner

Στον Βοτανικό Κήπο της Κρήτης -συγκεκριμένα στη βεράντα που κατοπτεύει στρατηγικά την έκταση των περίπου 200 στρεμμάτων και προσφέρει προνομιακή θέα στο αμφιθέατρο αλλά και στη μικρή τεχνητή λίμνη που έχουν κατασκευαστεί- θα κορυφωθούν οι τετραήμεροι εορτασμοί για τους γάμους του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μακμπέθ. Εκεί θα ανταλλάξουν τους όρκους τους ενώπιον Θεού και περίπου 130 προσκεκλημένων. Μολονότι ο αρχικός σχεδιασμός του ζευγαριού προέβλεπε την πρόσκληση 150 αποκλειστικά συγγενών και φίλων, τελικά κρίθηκε σκόπιμο να μειώσουν τον αριθμό τους προκειμένου να νιώσουν την οικειότητα, τη θαλπωρή, το intimacy που λένε και στα Χάμπτονς, που καθένας εύλογα επιθυμεί μια τέτοια σημαδιακή για τη ζωή του ημέρα. Την οργάνωση του ευτυχούς γεγονότος δεν έχουν αναλάβει οι υπεύθυνοι του Βοτανικού Κήπου αλλά εξ Ηνωμένων Πολιτειών ορμώμενος wedding planner, ο οποίος μάλιστα είχε φροντίσει για τη σχετική κράτηση του χώρου για την 30ή Αυγούστου ήδη από τα περασμένα Χριστούγεννα. Ως γνωστόν, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Και μια και φτάσαμε στο επίδικο -και ας μην κρυβόμαστε πιο ενδιαφέρον σημείο- κάθε κοινωνικής συνάθροισης, ήτοι στο φαγητό, στη δεξίωση που θα παρατεθεί αμέσως μετά την τελετή εννοείται πως οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα απαύγασμα κρητικής κουζίνας, η οποία ούτως ή άλλως είναι διάσημη και χιλιοτραγουδισμένη στα πέρατα της Γης. Ο Στέφανος και ο Τάιλερ επέλεξαν -μάλλον και λόγω της μικρής χωρητικότητας του χώρου υποδοχής του Βοτανικού Κήπου- να μην παραθέσουν δείπνο, αλλά να προσφέρουν έναν μπουφέ στον οποίο την πρωτοκαθεδρία θα έχει η εντοπιότητα και η εποχικότητα των προϊόντων, αρετές στις οποίες ούτως ή άλλως επενδύει ο ιδιοκτήτης και επικεφαλής του πράσινου project. Το μενού θα περιλαμβάνει αρνί, τυροκομικά προϊόντα, φυσικά μαραθόπιτες, μέλι, τοπικά κρασιά από τον ανερχόμενο αμπελώνα του νησιού, κοκτέιλ με βάση το κρητικό τζιν, φυσικά ρακή, αλλά και σπιτική λεμονάδα, η οποία στο εν λόγω κτήμα είθισται να προσφέρεται όχι με το συμβατικό αμφιλεγόμενο πλαστικό καλαμάκι αλλά με την πιο βιώσιμη περιβαλλοντικά επιλογή του χοντρού μακαρονιού.

Από ξηράς και διά θαλάσσης

Η βραδιά στον μυστικό κήπο του Στέφανου και του Τάιλερ θα έχει και μουσική υπόκρουση. Υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για διακριτική συνοδεία από βιολιά, όμως ως γνωστόν γάμος στην Κρήτη χωρίς λύρα και λαούτο είναι σαν δεσμός celebrity δίχως Instagram official. Κοινώς δεν νοείται. Ωστόσο, τόσο οι νεόνυμφοι όσο και οι καλεσμένοι θα έχουν ούτως ή άλλως την ευκαιρία να διασκεδάσουν (ακόμα και να παρτάρουν) τόσο στα προεόρτια όσο και στα μεθεόρτια του γάμου - είπαμε, οι εορτασμοί θα είναι τετραήμεροι. Καταπώς φαίνεται θα έχουν επίκεντρο μια πολυτελή βίλα στην περιοχή του Ακρωτηρίου με απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο και μοναδική μάλλον παραφωνία τον ήχο των μαχητικών αεροσκαφών από την κοντινή πολεμική αεροπορική βάση που σχίζουν κάθε τόσο τους ουρανούς.

Πληροφορίες, άλλωστε, θέλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στα γεύματα και τα δείπνα για τους γαμήλιους εορτασμούς του και τις τοπικές αρχές των Χανίων, ήτοι αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πρώτου και του δεύτερου βαθμού, όπως και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή, ανοίγοντας τη βεντάλια των επίσημων προσκεκλημένων. Το γαμπριάτικο γλέντι όμως δεν θα εξαντληθεί μόνο στην ξηρά. Το ζευγάρι φέρεται να έχει ναυλώσει ένα καραβάκι για την εξόρμηση των προσκεκλημένων του σε εμβληματικές παραλίες των Χανίων - πιθανότατα το τουριστικό προσκύνημα να συμπεριλάβει και εκείνη του Σταυρού, όπου γυρίστηκε πάλαι ποτέ η περίφημη σκηνή από την ταινία «Ζορμπάς» με πρωταγωνιστή τον Αντονι Κουίν. Οπα!

Η τελευταία φορά που η χώρα μας έζησε έναν (ακραία) φωτογενή γάμο εν ενεργεία πολιτικού αρχηγού ήταν το μακρινό 1989. Στις 13 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς ο Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύτηκε την τρίτη σύζυγό του, τότε αεροσυνοδό της Ολυμπιακής Αεροπορίας Δήμητρα Λιάνη, στην εκκλησία της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία. Καταλαβαίνει κανείς πως ο πήχης, δηλαδή το ηδονοθηρικό ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Τάιλερ Μακμπέθ είναι εκ προοιμίου τοποθετημένος ψηλά.

Αλλωστε εδώ που τα λέμε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο σύζυγός του δεν χρειάζεται να κάνουν ούτε νεύμα για να γεννήσουν πηχυαίους τίτλους. Ακόμα και μια βόλτα τους με τη Φάρλι έχει αποδειχτεί υπεραρκετή για να γεμίσει ώρες τηλεοπτικού αέρα με αέρα κοπανιστό. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Υπενθυμίζεται πάντως ότι μόλις τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «χτυπήστε εμένα, όχι τον Τάιλερ» σε ένα κρεσέντο copy-paste του αείμνηστου Ανδρέα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σύστησε τον σύντροφο και κατόπιν σύζυγό του στο πανελλήνιο σχεδόν ταυτόχρονα με τον εαυτό του. Στο αυτοβιογραφικό (πες το και αυτοαναφορικό) βίντεο «Με λένε Στέφανο και έχω κάτι να σας πω» ο κατοπινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τον αγαπημένο του, τον οποίο, όπως είπε, γνώρισε στα 31 του χρόνια και έκτοτε πορεύονται μαζί στη ζωή. Μάλιστα, όπως εξιστορούσε τότε, ο Τάιλερ ήταν καλύτερος από τον ίδιο και συνεπώς ένιωθε πως είχε χρέος να κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει στη ζωή του. Οφείλει πάντως κανείς να του αναγνωρίσει πως το όνομα του Τάιλερ προηγείται του δικού του στο απολύτως αφαιρετικό και ομολογουμένως κομψό προσκλητήριο του τετραήμερου γάμου τους.

Αν πάντως η σημειολογία έχει κάτι να πει -μπορεί να μην έχει να πει και τίποτα απολύτως-, στην περιβόητη λίστα γάμου που το ζευγάρι άνοιξε στην πλατφόρμα Honeyfund.com οι όροι έχουν αντιστραφεί. Το όνομα του 36χρονου Στέφανου προηγείται εκείνου του Τάιλερ στο πολυσυζητημένο ηλεκτρονικό προσκλητήριο μέσω του οποίου προτρέπουν φίλους, γνωστούς και αγνώστους να συνεισφέρουν τον οβολό τους ώστε οι νεόνυμφοι να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι του μέλιτος των ονείρων τους. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, θα παρατηρούσε ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Βεβαίως θα μπορούσε να λάβει ως απάντηση από τη λαϊκή μούσα τον διαχρονικό στίχο: «Το προσκλητήριο μου έπεσε απ' τα χέρια. Οχι, δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν».

Από τα βάρη του fitness στα οικογενειακά βάρη

Ο Στέφανος και ο Τάιλερ γνωρίστηκαν, όπως έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να αφηγούνται, το 2020 σε έναν μάλλον φυσικό για εκείνους χώρο. Το γυμναστήριο. Πολιτογραφημένοι αμφότεροι κάτοικοι Γουέστ Βίλατζ της Νέας Υόρκης εκείνη την περίοδο, διασταυρώνονταν συχνά στη διάρκεια των προπονήσεών τους, αλλά και στην καθημερινότητά τους στον δρόμο. Την πρωτοβουλία των κινήσεων ανέλαβε ο Τάιλερ μια μέρα που συνέπεσαν μαζί στην έξοδο του γυμναστηρίου. Ο Στέφανος, αμήχανος αρχικά, αποφάσισε να φορέσει τα ακουστικά του, όμως ο μελλοντικός σύντροφος και πλέον σύζυγός του τον πρόλαβε με μια ανούσια αλλά καίρια για την εξέλιξη της γνωριμίας τους απορία. Τον ρώτησε αν έμενε εκεί κοντά. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, ένα κεφάλαιο της οποίας θα γραφεί τις προσεχείς ημέρες στην πάτρια γη του Κασσελάκη.

Θα υπέθετε κανείς ότι όλα όσα θα συμβούν σε έναν ελληνικό γάμο θα μπορούσαν να φαντάζουν στα μάτια του 32χρονου Αμερικανού σαν σκηνή βγαλμένη από ταινία της Νία Βαρντάλος. Ομως ο γεννημένος και μεγαλωμένος στον αμερικανικό Νότο Τάιλερ δηλώνει μάλλον εξοικειωμένος με έναν πιο εξωστρεφή τρόπο έκφρασης και ζωής. Διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένεια του συζύγου του, όπως και ο Στέφανος με τη δική του -η μητέρα του και ο αδελφός του αναμένεται να ταξιδέψουν στην Κρήτη για τον επικείμενο γάμο-, θέλει να μεγαλώσουν την οικογένειά τους με τον Στέφανο και έχει δηλώσει την ακράδαντη πίστη του πως δύο άνθρωποι μπορούν να μείνουν για πάντα μαζί.

Γι’ αυτό και μάλλον δεν δυσκολεύτηκε στην απόφαση να αφήσει τη ζωή του στις ΗΠΑ για να ακολουθήσει την πολιτική διαδρομή του συντρόφου του στην Ελλάδα, η οποία εσχάτως πέφτει από το ένα αδιέξοδο στο άλλο. Αλλά ό,τι κι αν γίνει στο πολιτικό πεδίο, οι δυο τους θα έχουν πάντα την αγάπη τους, την οποία θα επισφραγίσουν με δεύτερο γάμο μέσα σε μόλις δέκα μήνες, και βέβαια τα παϊδάκια. Ας μην ξεχνάμε πως ο Τάιλερ έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή του ότι, εκτός των άλλων ικανοτήτων και αρετών του, ο Στέφανος είναι μαέστρος στο ψήσιμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr