Αιφνιδιασμοί και εκπλήξεις αναμένονται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση Κασσελάκη, αντίδραση από τους «87» για την τοξικότητα

Στον «ρυθμό του Παύλου Πολάκη» κινείται η Κουμουνδούρου - Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ - 870 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν Κασσελάκη

Να επανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να επιχειρήσει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς η Κουμουνδούρου κινείται στον «ρυθμό του Παύλου Πολάκη» από την περασμένη Πέμπτη και εξής, οπότε και ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής Χανίων αμφισβήτησε ανοιχτά την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίκεντρο των πρωτοβουλιών του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στην κίνηση του άλλοτε ένθερμου υποστηρικτή του, Παύλου Πολάκη να τον αμφισβητήσει ανοιχτά, αναμένεται να αποτελέσει η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία συγκαλείται εκτάκτως. Παρότι η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά προχώρησε χθες στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δεν υπήρξε καμία σχετική μνεία, ενώ λίγες ώρες αργότερα χθες έγινε γνωστό ότι πρόκειται να συνεδριάσει στις 6 σήμερα το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με την Κουμουνδούρου να επιχειρεί έναν πρώτο αιφνιδιασμό.

Αν και στελέχη της μετέδιδαν πως πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με αφορμή και την επανεκκίνηση της λειτουργίας της Βουλής, εντούτοις η εσωκομματική ατμόσφαιρα παραμένει εξαιρετικά ηλεκτρισμένη. Πολύ περισσότερο, όταν στην τελευταία τους συνεδρίαση πριν την ανάπαυλα του καλοκαιριού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βίωσαν λεπτό προς λεπτό τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, με τον οποίο η Κουμουνδούρου φαίνεται πως δεν επιθυμεί να κάψει οριστικά τις υφιστάμενες γέφυρες.

Αντίθετα, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να προσδώσει στην στάση του κυρίου Πολάκη αμιγώς πολιτική διάσταση, με την Εκπρόσωπο Τύπου, Βούλα Κεχαγιά να σχολιάζει σχετικά χθες πως «ο κ. Πολάκης μιλάει πολιτικά και καλούμε όλα τα στελέχη του κόμματος που ενδιαφέρονται για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και το να είναι μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μελλοντικά θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, να μιλούν ανοιχτά και να λένε τις αλήθειες τους».

Κίνηση - έκπληξη

Την ίδια ώρα, είναι εξαιρετικά ισχυρό το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες τόσο με τον Παύλο Πολάκη, όσο και με την Αθηνά Λινού, ενώ πολλά θα κριθούν από την σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, στην οποία ο κ. Κασσελάκης θα παρέμβει εκ του μακρόθεν, δηλαδή είτε διαδικτυακά, είτε με γραπτή του παρέμβαση που θα αναγνωσθεί, προμηνύοντας νέες, εσωκομματικές εξελίξεις.

«Ηθικός αυτουργός» των τρολ

Παράλληλα, ωστόσο, κορυφώθηκαν χθες οι εσωκομματικές αντιδράσεις αναφορικά με τις μαζικές επιθέσεις που δέχτηκε στο διαδίκτυο από ανώνυμους λογαριασμούς τρολ η Βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, αφού ανάμεσα στα υβριστικά σχόλια που δέχτηκε, υπήρχαν και πολλά με δηκτικές αναφορές στον τρόπο ομιλίας της, που είναι, ωστόσο, αποτέλεσμα της βαρηκοΐας της.

Με τον ψηφιακό πόλεμο μεταξύ «Κασσελίστας» και «87» να μαίνεται στα κοινωνικά δίκτυα, σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρατήρησε πως «καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι. Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ», χωρίς, ωστόσο, να κατονομάσει την κυρία Νοτοπούλου.



Από πλευράς τους, στελέχη των «87» επισήμαναν με έμφαση πως «ο Κασσελακης είναι ο ηθικός αυτουργός και ενορχηστρωτής των χυδαίων επιθέσεων από ανώνυμα και επώνυμα τρολ», προσθέτοντας για την ανάρτησή του πως «οι καταδίκες από τον Κασσελακη είναι κροκοδείλια δάκρυα». «⁠Άλλωστε ο ίδιος πριν λίγες μέρες στοχοποίησε προσωπικά τα στελέχη που του ασκούν κριτική με πρωτοφανείς προσβολές δίνοντας στην ουσία το σήμα όσων ακολούθησαν» υπενθύμισαν με νόημα, για να καταλήξουν πως «είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την διαλυτική κρίση που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Απέναντι στους «87», πάντως, οργανώνεται τις τελευταίες ώρες το «Κίνημα Μελών», μια νέα εσωκομματική τάση, η οποία φαίνεται να απηχεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συγκεντρώνοντας υπογραφές στήριξης στην ιστοσελίδα του κόμματος.

https://syriza.gr/maziki-kai-ichiri-paremvasi-tis-vasi-tou-syriza-p-s-stis-exelixeis/ 

Το κείμενο υπογράφεται από 870 στελέχη συνολικά, εκ των οποίων:

· 34 Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

· 15 Συντονιστές/ίστριες και αν. συντονιστές/ίστριες Νομαρχιακών Επιτροπών

· 100 Μέλη συντονιστικών οργάνων και μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών

· 68 Συντονιστές/ίστριες και αν. συντονιστές/ίστριες Οργανώσεων Μελών (ΟΜ)

· 105 Μέλη συντονιστικών οργάνων των Ο.Μ.

· 9 Στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

· 539 Μέλη του κόμματος από όλη την Ελλάδα

Παρόντες και οι Απόδημοι του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ Απόδημου Ελληνισμού και Κύπρου ζητά, σύμφωνα με ανακοίνωση, «η έδρα του Επικρατείας να παραμείνει στους Απόδημους», προκειμένου να «συνεχιστεί η εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Στο πλαίσιο αυτό, «η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου για προσωπικούς λόγους, τον οποίο ευχαριστούμε και τιμούμε για την προσφορά του, και η επιθυμία του να αντικατασταθεί από τον έτερο απόδημο Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή τον Προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος μας, και ιδιαίτερα των αποδήμων, αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης, της επιθυμίας της βάσης μας», όπως επισημαίνουν, καταλήγοντας πως «καλούμε όλες και όλους τις επιλαχούσες και τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας να σεβαστούν τη επιθυμία μας και να παραιτηθούν με τη σειρά τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στη Βραζιλία

Αστάθεια μέχρι και το Σάββατο - Πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr