Μητσοτάκης: Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου 2024

Για τον οδικό άξονα Flyover τόνισε ότι ο στόχος είναι να παραδοθεί την Άνοιξη του 2027

Στις 30 Νοεμβρίου του 2024 θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς το Μετρό Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr».

«Μετά από πολλά εγκαίνια, τα οποία δεν ήταν στην πραγματικότητα εγκαίνια, μετά από μουσαμάδες, παρουσιάσεις, αμφισβητήσεις είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί- δεν θα εγκαινιαστεί, θα παραδοθεί- στους πολίτες την 30η Νοεμβρίου του 2024», είπε, καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.

Επίσης, για τον οδικό άξονα Flyover τόνισε ότι ο στόχος είναι να παραδοθεί την Άνοιξη του 2027, πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Δείτε την παρουσίαση της πλατφόρμας erga.gov.gr:

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Καμία κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει περισσότερα έργα για τη Θεσσαλονίκη από ότι αυτή η κυβέρνηση. Και αυτό είναι κάτι το οποίο, πιστεύω, ότι οι πολίτες της θεσσαλονίκης αρχίζουν και το αντιλαμβάνονται», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του.

«Καταλαβαίνω απόλυτα την καχυποψία και τη διστακτικότητα απέναντι σε δεσμεύσεις, τις οποίες οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν ακούσει πολλές φορές, πλην όμως η πραγματικότητα ήταν πάντα διαφορετική. Εδώ νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από τις πρακτικές του παρελθόντος, έχουμε αποδείξει ότι αυτά τα οποία λέμε μπορούμε να τα υλοποιήσουμε εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασαν οι αρμόδιοι υπουργοί για τα έργα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στα θέματα της Υγείας και σημείωσε πως «η Θεσσαλονίκη εντός της επόμενης τετραετίας θα έχει το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο και το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο».

Οι παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης σε όλες τις υγειονομικές μας υποδομές, σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, σε Κέντρα Υγείας, ουδέποτε είχαμε ένα τέτοιο σχέδιο ανάταξης των υποδομών του ΕΣΥ, όπως αυτό το οποίο υλοποιείται από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη σημασία της περιφερειακής σύγκλισης που επιτυγχάνεται μέσω της εθνικής στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη και υπογράμμισε πως με την Ψηφιακή Πλατφόρμα erga.gov.gr, μέσω της οποίας μπορεί να παρακολουθεί οποιοσδήποτε την πορεία των έργων και τη διαβούλευση διασφαλίζονται η λογοδοσία, η προτεραιοποίηση και η αποτελεσματικότητα.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε γύρω στις 10 το πρωί στο ΥΜΑΘ, όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Στη συνέχεια μετέβησαν στην αίθουσα συσκέψεων, όπου τον περίμεναν βουλευτές της ΝΔ από την Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Μαρία Συρεγγέλα.


Μετά τη σύσκεψη στο ΥΜΑΘ, μετέβη στο Μέγαρο μουσικής όπου μίλησε για την εθνική στρατηγική και την περιφερειακή ανάπτυξη, κατά την οποία θα παρουσίασε  την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr, για τη διαφάνεια στην παρακολούθηση της υλοποίησης καίριων έργων. 

Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, η υφυπουργός Βιομηχανίας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και ο υφυπουργός Εσωτερικών για την αυτοδιοίκηση Βασίλης Σπανάκης.

Στη συνέχεια, πλαισιωμένος από αρμόδιους υπουργούς, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα τους, ενόψει της ομιλίας που θα κάνει στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ και τη σύσκεψη:



Ειδήσεις σήμερα:

Ρατσιστική επίθεση σε 23χρονη από το Κονγκό μέσα σε αστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη


Εστιατόριο στην Ιταλία χρέωσε 58 ευρώ σε εορτάζουσα πελάτισσα για να κόψει τούρτα που είχε αγοράσει... αλλού

Αιφνιδιασμοί και εκπλήξεις αναμένονται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση Κασσελάκη, αντίδραση από τους «87» για την τοξικότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr