Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, αλλά δεν καταρρέει

Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, αλλά δεν καταρρέει

Ο υπουργός Υγείας σχολίασε το θέμα των χρόνων αναμονής στα επείγοντα και έκανε τη σύγκριση με όσα ισχύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

georgiadis
Ρεπορτάζ που παρουσίασε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων το Mega για τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Βασικό θέμα στο ρεπορτάζ ήταν ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα, με μια γυναίκα να αναφέρει πως περίμενε για να εξεταστεί στη σειρά της δύο ώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας παρουσίασε τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας στη Βρετανία, σύμφωνα με τα οποία ο χρόνος μέσης αναμονής στα επείγοντα των αγγλικών νοσοκομείων ξεπερνά τις πέντε ώρες.

«Μπορεί να θέλουν κάποιοι να ρίξουν την Κυβέρνηση, Δημοκρατία έχουμε, αλλά την Υγεία και τα πραγματικά της προβλήματα πρέπει να τα αφήσουμε από έξω διότι εδώ κρίνονται ζωές» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Οπως αναφέρει, στο βίντεο που προβλήθηκε παρουσιάστηκε ως «αποδεικτικό» η δήλωση μίας κυρίας ότι πήγε πριν από δύο εβδομάδες στα επείγοντα και την εξέτασαν μετά από 2 ώρες. Ο υπουργός στην ανάρτησή του παρουσιάζει μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο για τις αναμονές στα βρετανικά νοσοκομεία και σχολιάζει: «Το 2000 η Κυβέρνηση των Εργατικών είχε θέσει ως στόχο να επιτύχουν την μέση αναμονή στα επείγοντα των 4 ωρών…τώρα δυστυχώς έχουν αποτύχει και η μέση αναμονή είναι άνω των 5 ωρών…ένα απλό παράδειγμα λαϊκισμού. Μπορεί να θέλουν κάποιοι να ρίξουν την Κυβέρνηση, Δημοκρατία έχουμε, αλλά την Υγεία και τα πραγματικά της προβλήματα πρέπει να τα αφήσουμε από έξω διότι εδώ κρίνονται ζωές».

Η ανάρτηση

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος του 44χρονου στον Κολωνό έστειλε ερωτικό μήνυμα από το κινητό της 16χρονης για να καλύψει τον πατέρα του

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης με το μισό υπουργικό ενόψει ΔΕΘ

Airbnb που δεν «άνοιξαν βιβλία» και αδήλωτες εισπράξεις μέσω Booking στο στόχαστρο της εφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης