ΣΥΡΙΖΑ: Οι αιχμές από Λινού και Φάμελλο κατά Κασσελάκη για τις αλλαγές και ο… δικαιωμένος Πολάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αιχμές από Λινού και Φάμελλο κατά Κασσελάκη για τις αλλαγές και ο… δικαιωμένος Πολάκης

Το 24ωρο της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ με εκατέρωθεν δηλώσεις και ανακοινώσεις - Η Λινού αρνείται να παραδώσει την έδρα μετά τη διαγραφή της - Ο Φάμελλος λέει πως δεν είχε ενημερωθεί και «ανοίγει θέμα ηγεσίας» - Το… καλόπιασμα Κασσελάκη στον Πολάκη - Δείτε βίντεο

linou-kasselakis-polakis-arthrou
Με σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του εμφανίστηκαν τόσο η Αθηνά Λινού όσο και ο Σωκράτης Φάμελλος. Την ίδια ώρα, μετά από ένα δύσκολο εσωκομματικό 24ωρο, ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει να κάνει ένα διάλειμμα από την πολιτική επικαιρότητα για τις εκδηλώσεις του γάμου του, οι οποίες έχουν ξεκινήσει στα Χανιά.

Το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό πως η Αθηνά Λινού οδεύει προς διαγραφή καθώς η πλευρά του προέδρου δεν ικανοποιήθηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε η βουλευτής αναφορικά με τα οικονομικά του Ινστιτούτου Prolepsis.

Λίγες ώρες μετά σε συνέντευξή του στο MEGA ο κ. Κασσελάκης έριξε τα βέλη του κατά της κυρίας Λινού αφού όπως είπε δεν απαντούσε στις οχλήσεις του, τα τηλέφωνα και τα μηνύματα, για το ποια θα είναι η απόφασή της αναφορικά με την βουλευτική της έδρα. «Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητησει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στην απόφαση για διαγραφή της κας Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, δημοσιοποιήθηκε και η επιστολή του -νέου- προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά προς το προεδρείο της Βουλής για την διαγραφή της κυρίας Λινού. Η ίδια, αμέσως με δήλωσή της ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα.

Δείτε την επιστολή του Νίκου Παππά στον πρόεδρο της Βουλής

Κλείσιμο
Epistoli_pappa

Η κυρία Λινού ωστόσο δεν έμεινε σιωπηλή αφού αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της διαγραφής της, με διπλή τοποθέτηση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα, αφήνοντας σαφείς αιχμές και για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου» ξεκαθάρισε σε δήλωσή της απαντώντας στις δηλώσεις Κασσελάκη. Η βουλευτής του Βόρειου τομέα της Αθήνας ανέφερε επίσης ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή για το ινστιτούτο Prolepsis και διερωτήθηκε πότε πρόφθασε ο περόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσει τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη όπως επισημαίνει διαχείρισή του. 

Η κα Λινού κατηγόρησε μάλιστα τον Στέφανο Κασσελάκη ότι συμμετέχει στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον της, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής και χαρακτήρισε ηθικά και λογικά μετέωρη την αξίωση Κασσελάκη να παραιτηθεί από βουλευτής.

Αναλυτικά στη δήλωσή της ανέφερε:

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

μου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής. Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

Κουμουδούρου: Η έδρα ανήκει στο κόμμα

Στις δηλώσεις Λινού έσπευσαν να απαντήσουν πηγές της Κουμουδούρου οι οποίες ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.

Συγκεκριμένα ανέφεραν:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελακη προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την ΚΟ για λόγους διαφάνειας.
1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.
2. Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…
3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια».

H ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση - απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη, η Αθηνά Λινού με ανάρτησή της στο Facebook δήλωσε ανακουφισμένη από τις εξελίξεις καθώς όπως ανέφερε πλέον θα ασχοληθεί ξανά με τα θέματα που μας αφορούν όλους όπως η  ψυχική και σωματική υγεία και τα δικαιώματα των ευάλωτων.

Η κα Λινού επανέλαβε τα περί συκοφαντιών Πολάκη και τόνισε με έμφαση ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος Πολάκη/Καπνισάκη/Κασσελάκη, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Τον Μάιο του 2023, πάνω από 25.000 συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους. Ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων που έλαβε οποιοσδήποτε από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτούς τους συμπολίτες μου, καθώς και τις χιλιάδες των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατική αριστερά, διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω το κοινοβουλευτικό μου έργο. Προσωπικά, νιώθω ανακούφιση γιατί μπορώ επιτέλους να ασχοληθώ ξανά με τα θέματα που μας αφορούν όλους: ψυχική και σωματική υγεία για όλους, εργασιακά δικαιώματα και υποστήριξη των πιο ευάλωτων, περιβαλλοντικές πολιτικές και καθολική σίτιση παιδιών σε όλη τη χώρα. Μπορώ επιτέλους να επιστρέψω στο να κάνω ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με κριτική που βασίζεται σε δεδομένα, εμπειρία και ευαισθησία και στις πραγματικές αξίες της αριστεράς.

Η διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη. Παρά το γεγονός ότι παραδόθηκαν στον κ. Κασσελάκη, την Παρασκευή, 460 σελίδες πληροφοριών, επί των οποίων δεν με έχει ενημερώσει για ούτε μία παραμικρή παρατυπία που να επιβεβαιώνει τις συκοφαντίες του κ. Πολάκη, και παρά το γεγονός ότι για τις ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν παράνομες απευθείας αναθέσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπάρχει ήδη σχετική απόφαση της Μείζονος Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίουπου έχει κρίνει αμετάκλητα ότι το σύνολο των διαδικασιών ήταν καθ’ όλα νόμιμο, εκείνος προχώρησε στη διαγραφή μου.

Ο κ. Πολάκης έχει παραδεχθεί και έχει ξεκαθαρίσει ότι η μόνη αιτία των συνεχόμενων συκοφαντικών και εντελώς αναληθών και εμμονικών επιθέσεών του εναντίον μου ήταν να αμυνθεί, να προστατεύσει δηλαδή τον εαυτό του και τη θέση του στο κόμμα. Με λύπη διαπιστώνω την καθοδική πορεία που διάλεξε ο κύριος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δυστυχώς, έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε «πολακικό». Είμαι, όμως, βέβαιη ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος Πολάκη/Καπνισάκη/Κασσελάκη, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει. Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό».

Linou_anart


Φάμελλος: Έχω ανοίξει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα μέτωπα όμως για τον Στέφανο Κασσελάκη δεν έκλεισαν με την κυρία Λινού αφού το απόγευμα ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τον κατηγόρησε πως μικραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι «η εισήγηση του προέδρου δημιούργησε ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ» και αναρωτήθηκε γιατί αυτή η απόφαση ελήφθη τώρα, όταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε «μία πάρα πολύ καλή παρουσία».

Ο ίδιος τόνισε ότι με αυτή την κίνηση ο πρόεδρος αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα του κόμματος, ενώ υπογράμμισε ότι για εκείνον η ενότητα και η συλλογικότητα είναι πρωταρχικής σημασίας.

Αναφορικά με την απόφαση του προέδρου, τη χαρακτήρισε «λάθος» και τόνισε ότι η κίνηση αυτή οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι έχει ανοίξει θέμα ηγεσίας, λέγοντας ότι «έχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rosbzxw75d)

Ο κ. Φάμελλος διευκρίνισε ότι δεν υιοθετεί προσωπικές αντιπαλότητες και δεν θεωρεί τον εαυτό του ούτε σύμμαχο ούτε αντίπαλο του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά επιθυμεί έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι η τρέχουσα στάση οδηγεί σε έναν «μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό».

Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη και την Αθηνά Λινού, ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση μεταξύ της συμπεριφοράς του Πολάκη, που τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και της δραστηριότητας της Λινού. Τέλος, επισήμανε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μία καταστροφική κυβέρνηση και ένα ανύπαρκτο κράτος δικαίου, ενώ τα προβλήματα που ταλανίζουν τα νοικοκυριά παραμένουν άλυτα.

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως στις αιτιάσεις αυτές είχε απαντήσει νωρίτερα ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στο Mega, δηλώνοντας: «Tο ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα αυτό για εμένα είναι είδηση. Πρώτη φορά το άκουσα χθες. Προφανώς δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας που διαφωνεί με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο του κόμματος, αυτό έπρεπε να το γνώριζε. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία όλο αυτό τον καιρό. Έχω κάνει μια νέα εισήγηση για να είναι πιο αποδοτική η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Την συζήτηση με τον κ. Φάμελλο όσον αφορά στην πρόθεσή μου να μεταβεί από τον ρόλο που είχε μέχρι χθες την είχαμε κάνει πριν από ένα μήνα. Άρα δεν ισχύει ότι το έμαθε πρώτη φορά χθες».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3rp4u1u8l2h)

Οι αναφορές Κασσελάκη σε Φάμελλο

Νωρίτερα την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο MEGA, έριξε τα «καρφιά» του στον κ. Φάμελλο λέγοντας πως γνώριζε εδώ και έναν μήνα για την αντικατάστασή του ενώ άφησε αιχμές πως εναντιωνόταν στις αποφάσεις του από την πρώτη στιγμή.

«Tο ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα αυτό για εμένα είναι είδηση. Πρώτη φορά το άκουσα χθες. Προφανώς δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας που διαφωνεί με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο του κόμματος, αυτό έπρεπε να το γνώριζε. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία όλο αυτό τον καιρό. Έχω κάνει μια νέα εισήγηση για να είναι πιο αποδοτική η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Την συζήτηση με τον κ. Φάμελλο όσον αφορά στην πρόθεσή μου να μεταβεί από τον ρόλο που είχε μέχρι χθες την είχαμε κάνει πριν από ένα μήνα. Άρα δεν ισχύει ότι το έμαθε πρώτη φορά χθες», είπε.

Κίνηση καλής θέλησης σε Πολάκη η διαγραφή Λινού

Έχοντας σταθερό μέτωπο με τους 87 - η ισχύς των οποίων αυξήθηκε, όπως έδειξε η οριακή πλειοψηφία για την αναρρίχηση του Νίκου Παππά στην προεδρία της ΚΟ και την αποπομπή του Σωκράτη Φάμελλου - ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε δις να εξευμενίσει τον Παύλο Πολάκη ώστε να αποφύγει μία αναμέτρηση στην Κεντρική Επιτροπή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογή ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στο πλαίσιο αυτό και η διαγραφή της κυρίας Λινού, αλλά και όλα όσα είπε στην συνέντευξή του στο MEGA όπου ξεκάθαρα φάνηκε πως ήθελε να... καλοπιάσει τον Κρητικό βουλευτή.

«Το ζήτημα της κα Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη. Θεωρώ ότι η στάση του εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική. Από εκεί και πέρα, θυμήθηκα την στάση του προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο ”ζήτουλα”. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο. Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές που δεν ξέρουν αν το γένος είναι αρσενικό ή θηλυκό, και τους κρατάνε αν και έχουν 158 βουλευτές», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Πολάκης μετά τη διαγραφή Λινού: Δικαίωση και μάθημα σε όσους νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου

Εν τω μεταξύ με ανάρτηση στα social ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, μετά τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού γράφει πως αισθάνεται δικαιωμένος, χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση «μάθημα» σε «αυτούς που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου». Ωστόσο, στην ανάρτησή του κάνει και πάλι λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν «βαθιές αλλαγές» στον ΣΥΡΙΖΑ , αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Δείτε την ανάρτηση: 

Τι να πω τωρα…. ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!! (και μαθημα σε αυτους που νομισαν πως βρηκαν την ευκαιρια να ξεμπερδέψουν μαζι μου …...

Posted by Παυλος Πολακης on Wednesday, August 28, 2024


Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Τι να πω τωρα….

ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!


(και μαθημα σε αυτους που νομισαν πως βρηκαν την ευκαιρια να ξεμπερδέψουν μαζι μου … εντος και εκτος..)


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ !!


ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ!!


Ειδήσεις σήμερα:

Τηλεπαιχνίδια, ριάλιτι και μυθοπλασία - Τι θα δούμε φέτος στην TV με την αφετηρία της νέας σεζόν

Διεγράφη επισήμως η Λινού από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή Παππά στον Τασούλα

Μπαίνουν στα αεροπλάνα μας πιωμένοι, λέει o CEO της Ryanair - «Δύσκολοι» προορισμοί Ελλάδα και Ίμπιζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης