Κυβερνητικό focus στις μάχες της καθημερινότητας - Σύσκεψη για τα σχολεία, «μικρές νίκες» στη μάχη με την ακρίβεια

Κυβερνητικό focus στις μάχες της καθημερινότητας - Σύσκεψη για τα σχολεία, «μικρές νίκες» στη μάχη με την ακρίβεια

Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη, προκειμένου να συζητηθούν όλα ανοιχτά θέματα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

ypoyrgiko-mak
Με τους πολίτες ακόμα σε τροχιά επιστροφής από τη σύντομη θερινή ανάπαυλα και ενόψει της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να δώσει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, εστιάζοντας στις μικρές και μεγάλες μάχες της καθημερινότητας. Και μπορεί χθες στο υπουργικό, όταν έκλεισαν οι κάμερες μετά την πρωθυπουργική εισήγηση, να έγιναν αστεία για το...μαύρισμα μελών της κυβέρνησης, το κεντρικό μήνυμα όμως ήταν ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τις μάχες στα θέματα που αφορούν τον πολίτη στην καθημερινότητά του.

Αρχής γενομένης από την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία σε λίγες μέρες από τώρα, σήμερα το πρωί θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη, προκειμένου να συζητηθούν όλα ανοιχτά θέματα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Προ ολίγων ημερών, ανακοινώθηκαν 6.211 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Γενικής Εκπαίδευσης, ενώ συζήτηση θα γίνει και για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων της χώρας, λίγο πριν το πρώτο «κουδούνι».

Συζήτηση έγινε χθες στο υπουργικό και για τα της ακρίβειας, με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο να παρουσιάζει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των τροφίμων που δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης σε βασικές κατηγορίες αγαθών. Επίσης, στο μικροσκόπιο είναι και το «καλάθι του μαθητή» που έκανε. Στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχει αισιοδοξία ότι στις τιμές που θα αποτυπωθούν σε λίγες μέρες πλήρως θα υπάρχει μείωση σε σχέση με πέρυσι. «Πιστεύω, λοιπόν, ότι τόσο ο ανταγωνισμός όσο και οι έλεγχοι της πολιτείας θα λειτουργήσουν και στον τομέα αυτό τα έξοδα των νοικοκυριών δεν θα επιβαρυνθούν δυσανάλογα φέτος. Για να μην παρεξηγηθώ, το έχουμε πει πολλές φορές, κανείς δεν λέει ότι οι τιμές δεν έχουν ανέβει και στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι αντιστεκόμαστε και ότι τα πράγματα σταδιακά θα πηγαίνουν καλύτερα», υπογράμμισε με νόημα ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή του εισήγηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, έκανε την ανακοίνωση για τη μείωση της τιμής διελεύσεων από τα διόδια της Αττικής Οδού από τα 2,8 ευρώ σήμερα στα 2,5 ευρώ στις 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της νέας σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου. Ενώ, επίσης, έβαλε εκ νέου σε πρώτο πλάνο τις κινήσεις ενίσχυσης του εισοδήματος, επί του οποίου θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις το άλλο Σάββατο στη ΔΕΘ. Μένει να φανεί, αν στα στενά δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν, υφίσταται πιθανότητα για κάποια-έστω και στοχευμένη-έκπληξη.

«Μην ασχολείστε με την αντιπολίτευση»

Κλείσιμο
Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, έκανε μια πολιτική παρατήρηση με νόημα, καλώντας τα κυβερνητικά στελέχη να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σίγουρα η αντιπολίτευση μπορεί να μείνει αιχμάλωτη των αδιεξόδων της. Την αφήνουμε στην κρίση της. Αυτό το οποίο θέλω να πω, όμως, είναι ότι όσο εντείνονται τα αδιέξοδα της αντιπολίτευσης τόσο αυξάνονται οι δικές μας ευθύνες.

Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε και το κύρος της πολιτικής και γι’ αυτό ο μόνος δρόμος που ξέρουμε δεν είναι άλλος από την ένταση της δουλειάς μας. Να απαντάμε με χειροπιαστό έργο στα συνθήματα. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος ασχολείται ιδιαίτερα με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση, ασχολείται πάρα πολύ όμως με τα δικά του προβλήματα και πώς μπορούμε να δώσουμε απάντηση σε αυτά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και αυτή η παρατήρηση έχει αξία, υπό το πρίσμα της αδιαφορίας των πολιτών που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις διαχρονικά για τις εσωκομματικές εξελίξεις, εν συγκρίσει με τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας. Εκεί, δηλαδή, όπου κρίνεται μια κυβέρνηση.



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Γαύδο - Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κρήτης


Αφγανιστάν: Γιατί το επιλέγουν Influencers και λάτρεις του extreme τουρισμού - Πώς γίνονται προπαγανδιστικό όπλο στα χέρια των Ταλιμπάν

Απέραντη θάλασσα από νεκρά ψάρια στον Βόλο - Μαζεύτηκαν πάνω από 57 τόνοι, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης