Ο Κασσελάκης ψάχνει σασμό με τον Πολάκη και η Γεροβασίλη νέες κάλπες

Ο Κασσελάκης ψάχνει σασμό με τον Πολάκη και η Γεροβασίλη νέες κάλπες

Προσπάθεια εξευμενισμού του Πολάκη η διαγραφή Λινού από Κασσελάκη - Υπαινιγμοί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Τσίπρα - «Η αγωνία μου είναι μην φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 3%», λέε η Γεροβασίλη

kasselakis23__2_
Σκηνικό μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στις «φατρίες» και ξεκαθαρίσματος των εσωκομματικών λογαριασμών έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς στη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος προχώρησε χθες ο νέος Πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς, κατ’ εντολή του Στέφανου Κασσελάκη, σε μια κίνηση εξευμενισμού του Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου ζήτησε την παραίτηση της κυρίας Λινού για λόγους διαφάνειας κρίνοντας ως ανεπαρκείς τις συμπληρωματικές εξηγήσεις που έδωσε η Βουλευτής, ανεπτυγμένες σε 459 σελίδες για τη δράση της ΜΚΟ στην οποία απασχολείται. Από πλευράς της, η Αθηνά Λινού, απευθυνόμενη προς τον Διευθυντή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μανόλη Καπνισάκη ανέφερε πως «με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής», για να καταλήξει πως «δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

Η αποπομπή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον ανεξάρτητο βουλευτή, Παύλο Πολάκη, ο οποίος δεν έκρυψε την ευαρέσκειά του, πανηγυρίζοντας πως «ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!, (και μαθημα σε αυτους που νομισαν πως βρηκαν την ευκαιρια να ξεμπερδέψουν μαζι μου … εντος και εκτος..)». Ο ίδιος έκανε λόγο ακόμη για «βαθιές αλλαγές» στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τοποθετήθηκε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, λέγοντας ότι «συνεχίζουμε», πυροδοτώντας έτσι φήμες επαναπροσέγγισής του με τον κ. Κασσελάκη, όπως και σενάρια στους κομματικούς διαδρόμους περί ανάδειξής του σε Αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στην αφετηρία ο Φάμελλος

Την ίδια στιγμή, ολική ρήξη φαίνεται να έχει επέλθει ανάμεσα στον σημερινό Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στον Σωκράτη Φάμελλο μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του Προέδρου της ΚΟ, με τον κύριο Φάμελλο να αναφέρει στον ΑΝΤ1 πως «έχω ανοίξει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε, με την απομάκρυνσή του από τη θέση του Προέδρου της ΚΟ, ο κ. Κασσελάκης αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα του κόμματος, ενώ υπογράμμισε ότι για εκείνον η ενότητα και η συλλογικότητα είναι πρωταρχικής σημασίας. Επιπλέον, για την απόφαση του προέδρου να τον αντικαταστήσει, τη χαρακτήρισε «λάθος» και τόνισε ότι η κίνηση αυτή οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι έχει ανοίξει θέμα ηγεσίας, λέγοντας ότι «έχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας», λαμβάνοντας θέση στην αφετηρία μιας ενδεχόμενης κούρσας διαδοχής απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3rosbzxw75d)


Εντυπωσιακό άνοιγμα στον Πολάκη

Από τα Χανιά, πάντως, όπου λαμβάνουν χώρα οι γαμήλιες τελετές εορτασμού για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τοποθετήθηκε απέναντι στον κ. Φάμελλο, λέγοντας ότι ήταν ενήμερος εδώ κι ένα μήνα, για τις προθέσεις του. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έτεινε χείρα φιλίας προς τον Παύλο Πολάκη, ισχυριζόμενος ότι «το ζήτημα της κα Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη». «Θεωρώ ότι η στάση του εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική. Από εκεί και πέρα, θυμήθηκα την στάση του προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο ”ζήτουλα”. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο. Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές που δεν ξέρουν αν το γένος είναι αρσενικό ή θηλυκό, και τους κρατάνε αν και έχουν 158 βουλευτές», συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άφησε μπόλικους υπαινιγμούς κατά του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας με αφορμή την υπόθεση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι «η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ». Επιπλέον, «αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, για να καταλήξει πως «οι απευθείας αναθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί σταθερά ως όχημα για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, αποτελούν κόκκινη γραμμή για εμάς».

Επιστροφή στις κάλπες

Και αν το στρατόπεδο της πλειοψηφίας «απάντησε» χθες στα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τη διαγραφή της κ. Λινού (που καταψήφισε κιόλας την εισήγηση του κ. Κασσελάκη στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ), το αδιέξοδο στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλο και βαθαίνει, ζητώντας, κατά ορισμένα στελέχη, πιο δραστικές λύσεις. Ήδη, η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά δεν απέκλεισε ενδεχόμενο -για πρώτη φορά- νέων εσωκομματικών εκλογών, ένα χρόνο μετά την ανάδειξη του κυρίου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως είπε η κυρία Κεχαγιά, «έχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθεί». Πάντως, ως λυτρωτική κίνηση περιέγραψε για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την προσφυγή εκ νέου σε εσωκομματικές κάλπες η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη. Μιλώντας στο Action24, η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε πως «η εκλογή από τη βάση θα είναι μια λυτρωτική κίνηση για τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνοντας ότι «η αγωνία μου είναι μην φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 3%». «Ανοιχτά και δημοκρατικά θα λυθούν όλα, με αποφάσεις σεβαστές από όλους για να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσει την καθοδική του πορεία», συνέχισε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ «κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι ο ίδιος είναι που προχωρά στην κατασκευή εσωτερικών εχθρών.

Ακόμη, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε πως η αποπομπή του Σωκράτη Φάμελλου έγινε για να επηρεαστούν οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή, λέγοντας για τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως «είναι επαρκές πολιτικό πρόσωπο, είναι συνθετικός, στις ημέρες του παρήχθη κοινοβουλευτικό έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά».

Αδιαμεσολάβητα από… μακριά

Παρά την εκτίμηση της Όλγας Γεροβασίλη ότι τυχόν προσφυγή εκ νέου στη βάση θα δώσει νέα ώθηση στο κόμμα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης δε φαίνεται να επιθυμεί, κόντρα στις διακηρύξεις του, την κάθε τόσο αδιαμεσολάβητη επαφή του με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς απέφυγε να σηκώσει το γάντι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, όταν η «Κίνηση των 87» τον κάλεσε να προβεί σε εσωτερικό δημοψήφισμα για τις σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα που έχει προαναγγείλει, αλλά ούτε και σήκωσε το γάντι κατά του κ. Πολάκη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής αμφισβήτησε ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη, στέλνοντας μήνυμα ρήξης με σημερινό Πρόεδρο του κόμματος.


Ειδήσεις σήμερα:

Κυβερνητικό focus στις μάχες της καθημερινότητας - Σύσκεψη για τα σχολεία, «μικρές νίκες» στη μάχη με την ακρίβεια

Μπροστά σε «βραχυκύκλωμα» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου - Η οικονομική διάσταση και το βέτο της Τουρκίας

Ξεκινάει τριήμερο κακοκαιρίας - Αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης