Μηταράκης: Η Κασιμάτη στήριξε τον θύτη Πολάκη και όχι το θύμα, υπάρχει σχέδιο επιστροφής του στον ΣΥΡΙΖΑ

Τόνισε πως «ήταν προκλητικό ότι η κυρία Κασιμάτη επιτέθηκε στο θύμα και υποστήριξε τον θύτη της απαράδεκτης λεκτικής επίθεσης του κ. Πολάκη, που ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης καταδίκασε και, ουσιαστικά καταδεικνύει ότι υπάρχει ένα σχέδιο τώρα επιστροφής του Πολάκη»

Για την πολιτική επικαιρότητα αλλά και για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησα μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο OPEN το πρωί της Πέμπτης ο κ. Μηταράκης κλήθηκε να σχολιάσει την θέση της κυρίας Νίνας Κασιμάτη αναφορικά με την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «ήταν προκλητικό ότι η κυρία Κασιμάτη επιτέθηκε στο θύμα και υποστήριξε τον θύτη της απαράδεκτης λεκτικής επίθεσης του κ. Πολάκη, που ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης καταδίκασε και, ουσιαστικά καταδεικνύει ότι υπάρχει ένα σχέδιο τώρα επιστροφής του Πολάκη».

Απευθυνόμενος στο μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο που συμμετείχε στο πολικό πάνελ, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι «σας θυμίζω ότι πρόσφατα διεγράφη βουλευτής από τη Νέα Δημοκρατία για τη συμπεριφορά του. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε θέματα συμπεριφορών. Σας θυμίζω ότι όταν εγώ έκανα κάτι το οποίο θεωρήθηκε λάθος, υπέβαλα εγώ την παραίτησή μου».

«Δεν έχω αγωνία για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει όμως μεγάλη σημασία για τη χώρα το ποια είναι η πολιτική κατεύθυνση που θα πάρει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να επιστρέψει στον Πολακισμό. Η συνέντευξη της κυρίας Κασιμάτη δίνει ένα μήνυμα για το τι θα συμβεί στην πολιτική», επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.

Αναφορικά με την επιλογή προσώπων στην ηγεσία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «προφανώς δεν έχουμε καμία παρέμβαση ή επιλογή για το ποια θα πρέπει να είναι η ηγεσία των κομμάτων. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι εξωκοινοβουλευτικοί στην αντιπολίτευση μειώνουν το επίπεδο συζήτησης στο Κοινοβούλιο, γιατί οι συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών, αν δεν είναι βουλευτές οι αρχηγοί των κομμάτων προφανώς δημιουργεί ένα ζήτημα. Αλλά αυτό είναι θέμα επιλογής πλέον των μελών των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι γυναίκες του Αφγανιστάν τραγουδούν στο διαδίκτυο, αψηφώντας τους Ταλιμπάν - «Η φωνή μου δεν απαγορεύεται»

Φωτογραφία σοκ από άγρια επίθεση νεαρών με μαχαιριές σε 54χρονο στο Μαρούσι

Βρέθηκαν 447 ακίνητα του δημοσίου και ετοιμάζονται προς διάθεση για το στεγαστικό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr