Σε νέα περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασσελάκης προκαλεί τον Τσίπρα και ο Πολάκης ετοιμάζει πρόταση μομφής

Οι εσωκομματικές διεργασίες κλιμακώνονται, ενώ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 7-8 Σεπτεμβρίου αποκτά υπαρξιακό χαρακτήρα για την αξιωματική αντιπολίτευση

Δραματικές προμηνύονται οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του επόμενου Σαββατοκύριακου, καθώς στα πρόθυρα οριστικής ρήξης φαίνεται να βρίσκονται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον άλλοτε εσωκομματικό σύμμαχό του, Παύλο Πολάκη.

Ο τελευταίος φέρεται «αποφασισμένος να καταθέσει πρόταση μομφής και να δηλώσει υποψηφιότητα» σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα «Documento», ενώ σε μεταμεσονύκτια ανάρτησή του σήμερα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ήρθε ο καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Αναλυτικά, η ανάρτηση Πολάκη:

Άντε καλό ξημέρωμα.

Τώρα που τέλειωσε ……..

Ηρθε ο:

-Καιρος για ριζικές αλλαγες στην ηγεσια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

-Καιρος για σκληρη και αποτελεσματικη αντιπολιτευση

-Καιρος να βαλουμε πλωρη να τους ριξουμε

-Καιρος για προγραμμα και σχεδιο αναταξης της κοινωνικης πλειοψηφίας σε συγκρουση με τη διαπλοκη !

Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο στις σχέσεις μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη, παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έτεινε χείρα φιλίας από τα Χανιά στο διαγραφέντα βουλευτή, οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές. Δεδομένου ότι και ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς επιχείρησε χθες άνοιγμα στον κ. Πολάκη, λέγοντας ότι «είναι ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά», τα περιθώρια ελιγμών στο στρατόπεδο των «Κασσελίστας» στενεύουν απότομα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιλέγει την μετωπική σύγκρουση με τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα.

Κασσελάκης: «Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος» ο Τσίπρας

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη «Real News» της Κυριακής, αναφέρει για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Κασσελάκης ότι «αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”. Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα».

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «αυτό που διαφαίνεται είναι ένα σχέδιο για ένα νεφελώδες κεντροαριστερό σχήμα -“κουρελού”, που φιλοδοξεί να συστεγάσει ηττημένα πολιτικά σχέδια, είτε μιλάμε για το όλον ή ένα τμήμα του ακόμα και σήμερα σημιτικού ΠΑΣΟΚ, είτε για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς», ενώ ο ίδιος δεν αποφεύγει να απαντήσει και στην πιθανότητα κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον του το επόμενο Σαββατοκύριακο. «Αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για μία ακόμα προεδρική εκλογή, μόλις έναν χρόνο μετά την εκλογή μου, μπορούν να θέσουν επίσημα την πρότασή τους στην επερχόμενη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής» διαμήνυσε από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης, χωρίς να ανατινάζει οριστικά τις γέφυρες με την πλευρά Πολάκη.

Αντίθετα, «δεν υπάρχει καμία κίνηση στρατηγικής πίσω από τη διαγραφή της κ. Λινού. Ο Παύλος Πολάκης είναι ένα άλλο, ξεχωριστό θέμα. Δεν διεγράφη γιατί κατήγγειλε την κ. Λινού», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τις εσωκομματικές διεργασίες να κλιμακώνονται τις τελευταίες ώρες, καθώς η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 7-8 Σεπτεμβρίου αποκτά υπαρξιακό χαρακτήρα για την αξιωματική αντιπολίτευση.



Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων το μηχάνημα στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Κερατσίνι: «Πέταξαν ένα τσαντάκι, σταθμεύουμε» - Η στιγμή που αστυνομικοί βρίσκουν την τσάντα με τις χειροβομβίδες

Oasis: Φρενίτιδα για ένα εισιτήριο στις νέες συναυλίες τους - Πόσο κοστίζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr