Κεχαγιά για Πολάκη: Είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός των κομματικών και συλλογικών οργάνων

«Είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες. Εμείς θα κινηθούμε θεσμικά και με βάση το γράμμα του καταστατικού του κόμματος»

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις αναρτήσεις του Σαββατοκύριακου από πλευράς του διαγραφέντα από την ΚΟ βουλευτή, Παύλου Πολάκη απάντησε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός των κομματικών και των συλλογικών οργάνων» απάντησε η κυρία Κεχαγιά, προσθέτοντας πως «είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες. Εμείς θα κινηθούμε θεσμικά και με βάση το γράμμα του καταστατικού του κόμματος».

Ο Κασσελάκης μιλά για την Αριστερά

Κληθείσα να σχολιάσει την αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με ένα «νεφελώδες σχήμα-κουρελού» της Κεντροαριστεράς, η κυρία Κεχαγιά διευκρίνισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αναφέρεται στον όρο «Κεντροαριστερά» ή σε ένα «νεφελώδες Κέντρο», αλλά μιλάει για την Αριστερά, όπως είπε. «Και για αυτό υπάρχουν οι αποφάσεις και οι γραμμές μας, οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες» πρόσθεσε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, φέροντας ως παραδείγματα τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Παλαιστινιακό, αλλά και στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής.

Για την στάση της ηγεσίας απέναντι στο πλήθος φωνών που διαφωνούν ως προς τις πολιτικές επιλογές της (όπως οι Σωκράτης Φάμελλος και Νικόλας Φαραντούρης), η κυρία Κεχαγιά σημείωσε ότι «όλα τα θέματα και όλες οι ενστάσεις θα συζητηθούν στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής» και όλοι όσοι έχουν θεσμικά ή καταστατικά κάποιες ενστάσεις ή αντιρρήσεις, μπορούν στην Κεντρική Επιτροπή να τις καταθέσουν. Πρέπει να δούμε, επίσης, αν υπάρχει άλλο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο ή άλλη πολιτική πρόταση, γιατί δεν έχουμε δει, υπογράμμισε η κυρία Κεχαγιά.

Δεν υπάρχει επικοινωνία Τσίπρα - Κασσελάκη

Κληθείσα να σχολιάσει τις πηγές της αμφισβήτησης κατά του Στέφανου Κασσελάκη, η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υπενθύμισε πως πριν από ενάμιση μήνα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου και επιπροσθέτως αποφάσισε την επανασυνεδρίασή της αυτό το Σαββατοκύριακο, για να περάσουν με ταχύτητα οι καταστατικές αλλαγές στο κόμμα. Στην κατεύθυνση αυτή, «τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα, ούτως ώστε να έχουμε αυτήν την αναταραχή;» διερωτήθηκε με νόημα η κυρία Κεχαγιά, λέγοντας ακόμη πως «αν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος, ένα άλλο σχέδιο, τότε η Κεντρική Επιτροπή επιβεβαιώνει σε απόλυτο βαθμό την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι αλλαγές στο κόμμα».

Επίσης, δεν έχει υπάρχει επικοινωνία Τσίπρα – Κασσελάκη απάντησε σχετικά η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισήμανε ότι η Κουμουνδούρου επικεντρώνει τις δυνάμεις της στην προετοιμασία της ΔΕΘ, όπως «ο Πρόεδρος του κόμματος δεν θα δείξει τη γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής μόνο», όπως είπε, αλλά, «θα υπάρξει μια πλήρης πρόταση για το ιδιωτικό χρέος, τη στέγαση και τη δημόσια υγεία». Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης θα υποβάλει και τις δικές του προτάσεις για τις αλλαγές στο κόμμα, ενώ αύριο συνεδριάζει και η Επιτροπή Καταστατικού, όπως τόνισε η κυρία Κεχαγιά.

Στη Θεσσαλία ο Κασσελάκης

Παράλληλα, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων» στον ποταμό Ξηριά τόνισε με φόντο την σημερινή παρουσία του κ. Κασσελάκη στο Βόλο, ενώ «καταγγέλλουμε την αδράνεια της κυβέρνησης» ένα χρόνο μετά την καταστροφή στη Θεσσαλία, όπως είπε. Σχολιάζοντας την σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή, αυτή «εξαντλείται σε φιέστες», σημείωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι πρώτες φωτογραφίες από το πάρτι του γάμου του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Έρχεται μπόνους δύο μισθών σε 30.000 υπαλλήλους Δημοσίου και ΟΤΑ

Τον μαχαίρωσε στο κεφάλι ενώ διασκέδαζε - Αναστάτωση στη γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr