Στη συνοδεία του δεξαμενοπλοίου Sounion αναμένεται να μετάσχει η φρεγάτα Ψαρά

Το δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε από τους Χούθι ρυμουλκείται προς ασφαλές λιμάνι- Ομπρέλα προστασίας αναμένεται να δημιουργήσουν τρία πολεμικά σκάφη της ευρωπαϊκής επιχείρησης Aspides, ανάμεσά τους και η φρεγάτα

Ενεργό ρόλο στην επιχείρηση ρυμούλκησης του δεξαμενοπλοίου Sounion σε ασφαλές λιμάνι αναμένεται να έχει η φρεγάτα ΨΑΡΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική φρεγάτα, μαζί με μία γαλλική και ένα ιταλικό αντιτορπιλικό καταπλέουν στην περιοχή που βρίσκεται το φλεγόμενο δεκαμενόπλοιο, το οποίο χτυπήθηκε από τους Χούθι στις 21 Αυγούστου, στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Το δεξαμενόπλοιο είναι έμφορτο με 150.000 τόνους αργού πετρελαίου και τα τρία πολεμικά σκάφη που μετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Aspides -ανάμεσά τους η ελληνική φρεγάτα- αναμένεται να προσεγγίσουν τις επόμενες ώρες. θα παράσχουν προστασία τόσο στο δεξαμενόπλοιο όσο και στα δύο ρυμουλκά σκάφη που έχουν σπεύσει προς συνδρομή για να φτάσει σε ασφαλές λιμάνι και να αποφευχθεί οικολογική καταστροφή από τη διαρροή του φορτίου του.
Οι Χούθι είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα εμπόδιζαν τη ρυμούλκηση του Sounion, ωστόσο νωρίτερα σήμερα προχώρησαν σε δύο ακόμη επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα. 


Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αλλο η τεχνολογία κι άλλο τα κινητά στα σχολεία

Το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε τη λήξη της γενικής απεργίας - Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές

Τρίκαλα: Στέγνωσαν οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr