Λινού: Όταν ανακοινώθηκε η διαγραφή Πολάκη είπα ότι ο Παύλος είναι φίλος μου - Γιατί υπερασπίστηκα τη γυναίκα στη Βουλή

Λινού: Όταν ανακοινώθηκε η διαγραφή Πολάκη είπα ότι ο Παύλος είναι φίλος μου - Γιατί υπερασπίστηκα τη γυναίκα στη Βουλή

Δεν ξέρω για ποιους λόγους ξεκίνησε τις επιθέσεις σε βάρος μου - Αυτός είναι από την Κρήτη αλλά εγώ είμαι από την Καρδίτσα - Επικοινώνησε μαζί μου ο Τσίπρας

linou-01
Για το επεισόδιο στην Επιτροπή της Βουλής που οδήγησε τον Παύλο Πολάκη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσα ακολούθησαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη δικής της διαγραφή, μίλησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 η βουλευτής του βόρειου τομέα Αθηνά Λινού.

Η κα Λινού αναφερόμενη στην επίθεση Πολάκη στη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη και τη δική της φορτισμένη συναισθηματικά αντίδραση, είπε ότι η ίδια δεν περίμενε ποτέ να ακουστούν αυτά τα λόγια για κανέναν άνθρωπο και ότι... ντράπηκε για το επίπεδο της Βουλής.

«Όταν ο κ. Βαρτζόπουλος παρακαλεί τον Πολάκη να σταματήσει και συνεχίζει την επίθεση σε μία γυναίκα, τι θα κάνατε;» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι η ίδια δεν κατηγόρησε τον Πολάκη και ότι το μόνο που σκέφτηκε ήταν να υπερασπιστεί αυτή τη γυναίκα.

«Ξέρετε ότι είμαι από την Καρδίτσα και μεγάλωσα στις λαϊκές τάξεις σε μια αριστερή οικογένεια. Δεν σκέφτηκα ούτε ποιον κατηγορούσα, που δεν νομίζω ότι κατηγόρησα τον κ. Πολάκη. Το μόνο που σκέφτηκα είναι να υπερασπιστώ αυτή τη γυναίκα που δεν είχε δικαίωμα λόγου, βάσει των κανονισμών της Βουλής. Δεν σκέφτηκα με ποιον τα “χαλάω”» ανέφερε επίσης η κυρία Λινού, τονίζοντας ότι δεν θα άλλαζε τη συμπεριφορά της.

Κλείσιμο





Σε άλλο σημείο των δηλώσεων της πρόσθεσε μάλιστα ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. που ακολούθησε και ανακοινώθηκε η διαγραφή του Πολάκη πήρε τον λόγο και δήλωσε: «ο Παύλος είναι φίλος μου και παραμένει φίλος μου». 

Τέλος, σε ότι αφορά τις επιθέσεις που ξεκίνησε ο Παύλος Πολάκης εναντίον της, αμέσως μετά τη διαγραφή του, η κα Λινού δήλωσε άγνοια για τους λόγους της επίθεσης και επεσήμανε πως κάποιοι θεωρούν ότι της επιτέθηκε για να αμυνθεί...




Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος την αμφισβήτησε για τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου «Prolepsis», σχολίασε:

«Με τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη ακόμη και την ημέρα της διαγραφής δεν συζήτησα κάτι τέτοιο. Σε κάποια φάση μου είπε ότι χρειάζεται μια γνωμοδότηση ότι μπορούσα να είμαι στο ινστιτούτο και ταυτόχρονα βουλευτής. Πήρε τη γνωμοδότηση και επεσήμανε ότι εγώ είχα παραιτηθεί μέσα στο σωστό όριο που έπρεπε να παραιτηθώ, ακόμη και αν συμμετείχα σε κερδοσκοπική εταιρεία. Το Prolepsis είναι ΑΜΚΕ».

«Με ένα SMS, o Καπνισάκης μού ζήτησε περαιτέρω λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων ονόματα. Μου ζητούσε για μερικούς από αυτούς παρότι είχε τα αρχικά, είχε τα τρία στοιχεία του ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Μου ζήτησε ονόματα. Αυτό έγινε το βράδυ της Δευτέρας. Την Τρίτη ήμασταν όλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Καπνισάκη, στην ΚΟ που ζητήθηκε η διαγραφή του κ. Φάμελλου. Τέθηκε το θέμα στην ψηφοφορία. Ο κ. Καπνισάκης έμπαινε-έβγαινε στην αίθουσα, συναντηθήκαμε 2-3 φορές, δεν μου είπε τίποτα. Ψήφισα αντίθετα με την πρόταση του προέδρου. Την άλλη μέρα παίρνω SMS από τον κ. Καπνισάκη, πουθενά δεν εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, που μου ζητά την παραίτησή μου και την επιστροφή της έδρας μου», περιέγραψε.

Λινού: Οι Αριστεροί θα αποφασίσουν τον ρόλο του Τσίπρα

Για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα, η Αθηνά Λινού ανέφερε: «Αυτό θα το αποφασίσουν οι Αριστεροί. Σημασία έχει αυτοί που θα παίξουν τον κύριο ρόλο να είναι έτοιμοι να παραιτηθούν αν χρειαστεί, όπως έκανε και ο Αλέξης, ανεξάρτητα αν ήταν σωστό ή λάθος και θα είναι περισσότερο έτοιμοι. (…) Μου τηλεφώνησε πριν από τη διαγραφή μου».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3w1q5dzt509)

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3w14bkhxvht)



Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία - Politico: Πέντε συμπεράσματα για τις εκλογές και τη μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς του AfD

Θεσσαλονίκη: Εργολάβος ο 61χρονος που βρέθηκε σε φρεάτιο ανελκυστήρα - Κάλεσε ο ίδιος στην Άμεση Δράση

Χαμάς: Έδειξε απόσπασμα βίντεο με τους 6 νεκρούς ομήρους και απειλεί να δημοσιεύσει το τελευταίο τους μήνυμα






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης