Σπίρτζης: Θα εντείνω την κριτική στον Κασσελάκη, η επιτροπή δεοντολογίας θα δείξει αν είμαστε ακόμα δημοκρατικό κόμμα

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κασσελάκης αν αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να φύγει χωρίς εκλογές - Βαρύτατες ευθύνες και σε Παππά και Πολάκη

Δριμεία κριτική προς στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε το πρωί της Τρίτης ο Χρήστος Σπίρτζης λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος που θα εξετάσει το ενδεχόμενο διαγραφής του.

Όπως είπε «το καλύτερο που έχει να κάνει αν αγαπάει το κόμμα (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) είναι να φύγει χωρίς εκλογές. Έχει αποτύχει στις ευρωεκλογές, διαιρεί συνέχεια το κόμμα, εκφράζει άλλες θέσεις όπως ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία, το έχετε ακούσει αυτό από το 1974; Έχετε ακούσει το χουντικό τρίπτυχο πατρίς θρησκεία οικογένεια αντί για το τρίπτυχο του Πολυτεχνείου ή της 3ης Σεπτεμβρίου; Δεν είναι καν δημοκρατικό κόμμα αυτό».

«Όταν ο πρέδρος του κόμματος εκλέχθηκε έταξε ότι θα τσακίσει τον Μητσοτάκη, θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που παρακολουθήσαμε στη συνέχεια δεν ήταν μια τέτοια προσπάθεια, ούτε προσπάθαεια συνεργασίας με τα άλλα κόμματα. Ήταν μια τακτική που κατά τη γνώμη μου δεν θυμίζει σε τίποτα τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό εντάχθηκε μετά τις ευρωεκλογές. Όσοι έχουμε μεγαλώσει σε δημοκρατικά κόμματα είχαμε καθήκον να ασκήσουμε κριτική. Δεν μετανιώνω και δεν θα πάρω πίσω την κριτική αλλα θα την εντείνω».



Όπως είπε, επίσης, στο MEGA «δεν είναι μόνος του ο Κασσελάκης αλλά και η ηγετική ομάδα. Έχουν βαρύτατες ευθύνες και ο Παππάς και ο Πολάκης».

Με αφορμή, δε, την αντικατάσταση Φάμελλου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε «αντί να κάνουμε αντιπολίτευση, δημιουργείται εσωστρέφεια συνεχώς για να εξυπηρετηθεί η ΝΔ, ο Μητσοτάκης και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Με αυτή την τακτική προφανώς σιγοντάρει τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας την κριτική του προς τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ακόμα ότι «τη μια είναι στην Αμεριοκή και κάνει ανάρτηση κατά του Αλέξη Τσίπρα και κάνει λόγο για μαύρα χρήματα που είναι προσβολή για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ποιος δεν τον άφησε τον Κασσελάκη; Όσοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριπτική πλειοψηφία τον στήριξαν. Ο Σωκράτης Φάμελλος δεν τον στήριξε στο τελευταίο συνέδριο που έγινε αρένα και όχι συνέδριο θέσεων; Του έκανε την παραμικρή κριτική; Βεβαίως έχει δικαιώμα να κάνει αλλαγές ο πρόεδρος, δεν έχει δικαιώμα να διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς πολιτική βάση, δεν έχει δικαιώμα να εκφράζεται προκλητικά για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει δικαικώμα οι υποστηρικτές του να εκφράζονται ως φράξια έξω από το καταστατικό για να διαγραφεί κάποιος για τις θέσεις του» συνέχισε ο Χρήστος Σπίρτζης τις βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε «από τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας συνέδριο, ο κ. Κασσελάκης όφειλε να έχει πει τις προστάσεις του, δεν έχει πει μια πουθενά, Δεν μπορεί μια Κεντρική Πρόταση που διαμορφώνει γραμμή να μην έχει μια πρόταση από τον πρόεδρο» για να προσθέσει πως «αν περάσει πρόταση όπως ότι το ΝΑΤΟ είναι μια ιερή συμμαχία, τότε θα φύγω γιατί αυτός δεν είναι ο αξιακός μου κώδικας».

Μιλώντας, τέλος, για την Επιτροπή Δεοντολογίας είπε ότι «με τις μεθοδεύσεις που έγιναν, θα αποδείξει αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δημοκραιτκό κόμμα ή αν έχει εργαλοποιηθεί και αυτή από τον Στέφανο Κασσελάκη και έχουμε αλλάξει».

Ειδήσεις σήμερα:

Τσακωθήκαμε αλλά δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε, υποστηρίζουν οι δύο που παραδόθηκαν για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

ΠΑΣΟΚ, το κόμμα - φαινόμενο που άλλαξε την Ελλάδα έγινε 50 χρόνων: H άνοδος, η πτώση και το άδηλο αύριο

Βίντεο: Η στιγμή που φάλαινα 30 τόνων πετάει στον αέρα κολυμβητή στην Αυστραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr