ΣΥΡΙΖΑ: Στην... παράταση η διαγραφή Σπίρτζη - Του ζητήθηκε ν' απολογηθεί την Πέμπτη

ΣΥΡΙΖΑ: Στην... παράταση η διαγραφή Σπίρτζη - Του ζητήθηκε ν' απολογηθεί την Πέμπτη

Η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος καλεί εκ νέου τον πρώην υπουργό να δώσει εξηγήσεις αυτοπροσώπως - Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Κεντρική Επιτροπή

spirtzis-0
Σε νέα απολογία καλείται ο Χρήστος Σπίρτζης, με αποτέλεσμα να δίνεται... παράταση με αυτή την απόφαση στο τι μέλλει γενέσθαι και αν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ή αν θα υπάρξει κάποιου άλλου είδους ποινή -αναστολή της κομματικής του ιδιότητας ή απλή επίπληξη.

Πιο συγκεκριμένα, του ζητήθηκε με επιστολή να παραστεί και να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, μέχρι την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Η τελική απόφαση για την τύχη του κ. Σπίρτζη θα ληφθεί στην Κεντρική Επιτροπή, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η επιστολή που έστειλε η Επιτροπή Δεοντολογίας στον Χρήστο Σπίρτζη:

Σύντροφε Χ. Σπίρτζη,

Στις 11 Ιουλίου 2024 , η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σου απέστειλε καταγγελία σε βάρος σου από 70 μέλη και στελέχη του κόμματος, η οποία περιλάμβανε δεκατέσσερις μαγνητοσκοπημένες παρεμβάσεις σου σε διάστημα 17 ημερών σε διάφορα ΜΜΕ και σου ζήτησε σε εύλογη προθεσμία τις εξηγήσεις σου, προφορικές ή γραπτές. Πάγιος και αποκλειστικός στόχος της ΕΔ είναι η διερεύνηση της τήρησης του καταστατικού και η διαφύλαξη του κύρους του κόμματος από συμπεριφορές και πρακτικές όσων έχουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΔ χειρίστηκε την υπόθεση με απόλυτο σεβασμό προς στέλεχος του κόμματος μέλος της Κ.Ε. Αντιθέτως , αντί εσυ να ανταποκριθείς σεβόμενος το θεσμό και τη διαδικασία, επέδειξες ανάρμοστη για στέλεχος συμπεριφορά, στο πλαίσιο της οποίας προέβης σε νέες δημόσιες τοποθετήσεις βάλλοντας εναντίον του κόμματος και του θεσμού γεγονός που υποχρέωσε την ΕΔ να σου επιβάλει την ποινή της επίπληξης στις 6/8/2024.


Παράλληλα σου έδωσε νέα προθεσμία ,την οποία παράτεινε μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου, συνολικά 54 ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας.


Ωστόσο αντί για τις αναμενόμενες εξηγήσεις, επέλεξες και πάλι, με επιστολή που απέστειλες στην ΕΔ , να προβείς σε επιθέσεις και αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της.


Η επιστολή αυτή ταυτόχρονα δόθηκε στα ΜΜΕ, καταπατώντας κάθε έννοια εχεμύθειας, όπως ορίζεται από το καταστατικό και τον κανονισμό δεοντολογίας και προκαλώντας το γνωστό θόρυβο και σχολιασμούς, στα οποία έσπευσες να πρωταγωνιστήσεις ο ίδιος ,σε βάρος του κόμματος ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕ.


Κατόπιν των ανωτέρω η ΕΔ στη συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου 2024 αποφάσισε τα εξής:

1. Η όλη συμπεριφορά και πρακτική σου , σε αντίθεση με το σεβασμό και τη θεσμική πρακτική της ΕΔ, συνιστά εργαλειοποίηση της διαδικασίας για να εμφανίζεσαι στα ΜΜΕ και να συνεχίζεις τις επιθέσεις εναντίον του κόμματος.

Η επιστολή σου επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Και βέβαια απορρίπτονται τόσο οι αβάσιμες, αστήρικτες και προσβλητικές για το ίδιο το όργανο και για τα μέλη που το απαρτίζουν, κατηγορίες και αιτιάσεις σου για δήθεν πιέσεις και προειλημμένες αποφάσεις, όσο και οι υποδείξεις σου προς τη λειτουργία της ΕΔ και το χειρισμό των υποθέσεων αρμοδιότητας της.


2. Στο πλαίσιο της ενότητας ,και της συντροφικότητας, εξαντλώντας κάθε περιθώριο σε καλεί για τρίτη και τελευταία φορά να σεβαστείς τον θεσμό της Ε.Δ και να προσέλθεις σε συνάντηση με την τριμελή επιτροπή , την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:00 στα γραφεία της Επιτροπής Δεοντολογίας προκειμένου να δώσεις τις εξηγήσεις σου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα ανταποκριθείς στην πρόσκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Η ευθύνη σου ανήκει στο ακέραιο. Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή Δεοντολογίας θα λάβει την τελική της απόφαση αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Ποια είναι η Ιταλίδα influencer που φέρεται να προσελήφθη ως σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού

Κρήτη: Αναστάτωση σε παραλία - Αιγύπτιος πήρε αγκαλιά μέσα στη θάλασσα 12χρονο κοριτσάκι

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Υπερπολυτελές σκάφος που ανήκε στον Ρώσο μεγιστάνα αγκυροβόλησε στις Σπέτσες - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης