Σπίρτζης: Ειρωνείες για την αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη - «Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής συνυπέγραψε την καταγγελία εναντίον μου»

«Έχουμε μια ηγετική ομάδα που το μόνο που τη νοιάζει είναί η καρέκλα, η σφραγίδα, το κτήριο, η χρηματοδότηση αλλά οχι το κόμμα» - Δείτε βίντεο

Με ειρωνικό ύφος σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό να λέει το πρωί της Τετάρτης «αυτό το κόμμα δεν θυμίζει σε τίποτα τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. Αν δεν υπάρχει η αριστερά στο όνομα ακόμα καλύτερα γιατί θα αντικατοπτρίζει πώς έχει εξελιχθεί το κόμμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη ειδικά με τις προστάσει και τις πρακτικές, είναι ένα κόμμα που αφήνει τις αξίες της προοδευτικής παράταξης» συνέχισε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο ΟΡΕΝ είπε πως «πρέπει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τεθεί θέμα ηγεσίας».

Με αφορμή, δε, τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σχολίασε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε μια ΝΔ που καταρρύεει και μια αντιπολίτευση που έχει και άλλο πιο κάτω».



Αφού, στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «υπάρχει ειλημμένη απόφαση από τον Κασσελάκη, όποιος διαφωνεί να διαγράφεται» είπε ότι «εδώ έχουμε μια τακτική πλήρωσης άλλων σχεδίων, υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που στηρίζουν τον Μητσοτάκη και θέλουν μια αντιπολίτευση που δεν θα ασκεί τον θεσμικό της ρόλο. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό συγκεκριμένων συμφερόντων που στηρίζουν Μητσοτάκη». «Άρα ο Κασσελάκης στηρίζει Μητσοτάκη;» ρωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης και απάντησε «προφανώς».

Όσον αφορά την επιστροφή Πολάκη, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «το πολιτικό έλλειμμα του κ. Κασσελάκη φαίνεται από μια σειρά πολιτικών χειρισμών. Έχουμε μια ηγετική ομάδα που το μόνο που τη νοιάζει είναί η καρέκλα, η σφραγίδα, το κτήριο, η χρηματοδότηση αλλά οχι το κόμμα».

«Εμείς δώσουμε τη μάχη και αν αλλάξουν οι αρχές και οι αξίες του κόμματος θα δούμε» συμπλήρωσε ενώ στην ερώτηση «μπορεί στην ΚΕ να φύγετε;» απάντησε «θα έχετε υπομονή» υποστηρίζοντας οτι «υπάρχει ομάδα, ο προοδευτικός κόσμος έχει πληθώρα άξιων στελεχών» στη θέση Κασσελάκη.

«Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής συνυπέγραψε την καταγγελία εναντίον μου»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι μεταξύ των ανθρώπων που υπέβαλαν την καταγγελία εναντίον του στην Επιτροπή Δεοντολογίας υπάρχει και πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής. «Αυτοί που έκαναν την καταγγελία δεν έχουν ελεγχθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο ένας προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή, οι άλλοι δύο δεν είναι καν μέλη. Ηταν ο ένας μέλος της Χρυσής Αυγής. Για αυτό πολλοί από μας, όχι μόνο οι “87”, είναι αποφασισμένοι να μη συμβάλουν στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε ο πρώην υπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr