Μέτρα κατά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά ζητά από τη Μέτσολα το ΕΛΚ

Σε επιστολή του κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά με αφορμή όπως λέει «χυδαίων, ρατσιστικών, σεξιστικών και υβριστικών επιθέσεων» από τον ευρωβουλευτή

Να λάβει μέτρα κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, καλεί την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σε επιστολή του το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επικαλούμενο δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έφεραν στο φως σειρά αλλεπάλληλων χυδαίων, ρατσιστικών, σεξιστικών και υβριστικών επιθέσεων που αποδίδονται στον κ. Παππά.

Ολόκληρη η επιστολή

Επιστολή προς την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola

Βρυξέλλες, 3 Σεπτεμβρίου 2024
Αγαπητή κα. Πρόεδρε,

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας εκφράσουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας αναφορικά με την πρόσφατη ανάρμοστη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκου Παππά. Πρόσφατα δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έφεραν στο φως σειρά αλλεπάλληλων χυδαίων, ρατσιστικών, σεξιστικών και υβριστικών επιθέσεων που αποδίδονται στον κ. Παππά.

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί σε ενότητα για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους, είναι ανησυχητικό ότι ένα νεοεκλεγέν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθετεί τέτοια συμπεριφορά. Αυτές οι ενέργειες είναι θεμελιωδώς αντίθετες στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση σε έναν θεσμό που εκπροσωπεί τη Δημοκρατία, καθώς αποτελεί τη φωνή των Ευρωπαίων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ζητούμε να εξετάσετε την υπόθεση αυτή και καλούμε την Ομάδα της Αριστεράς να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά, συμπεριλαμβανομένης της αποπομπής του από την Ομάδα, καθώς η συμπεριφορά αυτή δεν είναι η αρμόζουσα για έναν δημοκρατικά εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η μη ανάληψη δράσης συνιστά συναίνεση σε πρακτικές εχθροπάθειας.

Με εκτίμηση,

Manfred Weber

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr