Ντόμινο από το όριο των 3 θητειών στον ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει τους «Κασσελίστας», παρασύρει τους «87»

Ποιοι βουλευτές θα αναγκαστούν να «μεταναστεύσουν» σε άλλη εκλογική περιφέρεια αν ισχύσει η νέα αλλαγή που εισηγήθηκε χθες ο Κασσελάκης

Περισσότερες από τις προφανείς αλλαγές και ανακατατάξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προκαλούν οι καταστατικές αλλαγές που εισηγήθηκε χθες ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος.

Και αν τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην εισήγηση του κ. Κασσελάκη να θέσει προς διαβούλευση την ονομασία «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» αντί του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εντούτοις πολλές και ενδιαφέρουσες εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών, στην περίπτωση που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνει πράξη την αλλαγή που πρότεινε για εφαρμογή ορίου τριών θητειών στους βουλευτές του κόμματός του.

Στην περίπτωση, μάλιστα, που αυτή η ρύθμιση ενεργοποιηθεί, δίνεται η δυνατότητα σε βουλευτές που έχουν συμπληρώσει ήδη τρεις κοινοβουλευτικές θητείες να «μεταναστεύσουν» σε άλλη εκλογική περιφέρεια, απελευθερώνοντας τη θέση που κατείχαν τα προηγούμενα χρόνια και να διεκδικήσουν την εκλογή τους σε κάποιον άλλο νομό. Άλλωστε, η μετακίνηση σε ασφαλείς εκλογικές περιφέρειες, σε εκείνες δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκτιμάται ότι θα εκλέξει βουλευτή ακόμη και σε μονοψήφιο ποσοστό, φαίνεται να ενισχύει τις δυνάμεις του «προεδρικού» μπλοκ, καθώς θα δώσει εισιτήριο για την επόμενη Βουλή σε στελέχη που στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη. Και αυτό γιατί από τους ακραιφνείς «Κασσελίστας», τρεις κοινοβουλευτικές θητείες έχουν ήδη συμπληρώσει οι:

· Νίκος Παππάς

· Θεοδώρα Τζάκρη

· Νίνα Κασιμάτη και

· Παύλος Πολάκης.

Σε μια τέτοια προοπτική, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς θα πρέπει να εγκαταλείψει τον Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου διαθέτει ισχυρά κομματικά ερείσματα λόγω εντοπιότητας, ενώ μάλλον ευνοημένη θα βγει από μια τέτοια ρύθμιση η Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς η έδρα της Πέλλας υπήρξε η τελευταία που κερδήθηκε οριακά στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου του 2023. Μακριά από το ορμητήριό της στη Β’ Πειραιά θα πρέπει να βρεθεί η Νίνα Κασιμάτη, αν επιδιώξει να επανεκλεγεί στη Βουλή, όπως και από τα Χανιά ο Παύλος Πολάκης, ιδίως όταν για την ίδια έδρα «ακούγεται» και ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη, Βασίλης Κασσελάκης.

Την ίδια ώρα, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας εξαιρείται από όποια πρόβλεψη ως προς την επιλογή έδρας ως πρώην Πρωθυπουργός, αυτό δε σημαίνει όμως ότι το όριο των τριών θητειών δεν ακουμπά στελέχη που έχουν αναφορά σε εκείνον. Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη για τις τρεις θητείες περιλαμβάνει την Αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία θα κληθεί να εγκαταλείψει τον νομό Άρτας, ενώ απέναντι στην ίδια κατάσταση θα βρεθεί και ο πρώην Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος εκλέγεται αδιάλειπτα στη Β΄ Θεσσαλονίκης από τον Ιανουάριο του 2015.

Επιπλέον, να αφήσει την Πρέβεζα θα κληθεί και ο βουλευτής, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος είναι ένας από τους μακροβιότερους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός.

Βασιλειάδης: «Είμαστε ομάδα ποδοσφαίρου;»

Κληθείς να σχολιάσει το όριο των τριών θητειών, ο πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε στα Παραπολιτικά Fm πως είναι «αστειότητα οι τρεις θητείες και μετά να αλλάζει περιφέρεια ο υποψήφιος», για να συνεχίσει λέγοντας πως «είμαστε ομάδα ποδοσφαίρου; Κάνουμε μεταγραφές; Αυτός που τα έχει εισηγηθεί δεν έχει καμία σχέση με το σπορ (σ.σ. της πολιτικής)».

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr