ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης πέταξε το γάντι στον Κασσελάκη, ζήτησε άμεση προσφυγή σε εκλογές για αρχηγό

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης πέταξε το γάντι στον Κασσελάκη, ζήτησε άμεση προσφυγή σε εκλογές για αρχηγό

Πήγαινε σε εκλογές, η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα, είπε στον Κασσελάκη ο βουλευτής Χανίων - Εκλογές ζήτησαν και οι «87» με Γεροβασίλη και Θεοχαρόπουλο - Πληροφορίες ότι θα σηκώσει το γάντι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Συνεδριάζει η ΠΓ

polakis-kasselakis-gerovasili-xr
Άμεση προσφυγή στις κάλπες για εκλογή νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο Παύλος Πολάκης, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής Χανίων είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μία πρόταση μομφής θα τραυμάτιζε το κόμμα, οπότε η εσωκομματική κάλπη είναι μονόδρομος. 

Κατά πληροφορίες στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν κατά τις τοποθετήσεις τους, πριν από τον Παύλο Πολάκη και η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζητώντας από τον Στέφανο Κασσελάκη να κηρύξει ο ίδιος πρόωρη προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες. Στις τοποθετήσεις αυτές συμφώνησε και ο βουλευτής Χανίων. 

Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται στην δική του τοποθέτηση να σηκώσει το γάντι όσον αφορά το θέμα των εκλογών προκειμένου να μην «σέρνεται» επί μακρόν η διαδικασία αμφισβήτησής του.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς φαίνεται να μην είναι θετικός στο ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ενώ όπως έλεγε σε συνομιλητές του, «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη» σημειώνοντας δε πως δεν θα έπρεπε να γίνει προεδρική εκλογή.

Η συνεδρίαση της ΠΓ και εμπλοκή στις αλλαγές Κασσελάκη

Η συνεδρίαση της ΠΓ ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00, ενώ σε αυτήν θα έπεφταν στο τραπέζι οι αλλαγές που πρότεινε σε Καταστατικό και όνομα του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, κάτι που τελικώς δεν αναμένεται να γίνει καθώς προέκυψε εμπλοκή με το πακέτο αλλαγών στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού. Αυτό συνέβη γιατί οι συμμετέχοντες κατάφεραν να φτάσουν μόνο στο 10ο από τα 50 άρθρα του νέου καταστατικού, κάτι που προμηνύει πως πιθανόν να μην συζητηθούν σήμερα.

Η άφιξη του Παύλου Πολάκη στην Κουμουνδούρου
polakis-afixi-2
polakis-afixi-1

Αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στις έντονες συζητήσεις, καθώς η διαδικασία προχωρούσε με την εξέταση κάθε άρθρου ξεχωριστά. Έτσι, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα για το αν οι αλλαγές που προτείνει ο κ. Κασσελάκης θα τεθούν προς συζήτηση και ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη, Πάνος Ρήγας, πρότεινε το θέμα του νέου ονόματος του κόμματος να συζητηθεί στο τέλος της επεξεργασίας των 50 άρθρων. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε από παριστάμενους ως πρόθεση της ηγεσίας να επανεξετάσει το ζήτημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι επιφυλάξεις έχουν εκφράσει ανοιχτά στελέχη της ομάδας των «Κασσελιστών», όπως ο Νίκος Παππάς, νέος Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και ο Βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης.

Φωτογραφίες από τις αφίξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου:

nikos-pappas-1
Ο Νίκος Παππάς
olga-gerovasili-1
Η Όλγα Γεροβασίλη
apostolakis-1
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης
rena-dourou-1
Η Ρένα Δούρου
6301047
Ο Πάνος Ρήγας


Ημέρα αποφάσεων

Μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου για τρίτη ημέρα η Επιτροπή Καταστατικού, μετά την εμπλοκή στα άρθρα, όπως μετέδωσε το protothema.gr, ενώ στις 5 συνεδριάζει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για τον πρώην Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Συγκλόνισε επί δύο ώρες στην κατάθεσή της η Ζιζέλ για τους βιασμούς - «Είμαι ένας σωρός ερειπίων»

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Κατάμεστο το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία προς τιμή του - Η έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου

Τήλος: «Κυρία μου αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς» απάντησε η δήμαρχος Τήλου σε γυναίκα που διαμαρτυρήθηκε για τη διάσωση 106 μεταναστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης