Πολάκης: Ή πάμε σε εκλογές με πολιτική συμφωνία ή καταθέτω πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή

Πολάκης: Ή πάμε σε εκλογές με πολιτική συμφωνία ή καταθέτω πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή

Τι είπε ο βουλευτής Χανίων στην κλειστή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

pavlos-polakis-xr_2
«Ή συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να πάμε σε εκλογή από τη βάση του κόμματος, ή υπάρχει και ο άλλος δρόμος που γνωρίζετε, της Κεντρικής Επιτροπής» είπε ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας την πρόταση μομφής, που για να περάσει απαιτούνται 151 ψήφοι στο σύνολο των 300 μελών.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν θα πρέπει ο Στέφανος Κασσελάκης να αφήσει τα πράγματα να οδηγηθούν σε πρόταση μομφής, καθώς - όπως είπε - κάτι τέτοιο θα τραυματίσει το κόμμα. Την θέση αυτή αποδέχθηκε μόνον κατά το ήμισυ ο Στέφανος Κασσελάκης - λέγοντας στην παρέμβασή του, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης - ότι μία πρόταση μομφής θα τραυμάτιζε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αρνήθηκε να προκηρύξει εκλογές από τη βάση, παραπέμποντας όσους τον αμφισβητούν στο συνέδριο των αρχών του Οκτωβρίου, καθώς έχει την αίσθηση ότι ελέγχει μεγάλο τμήμα των συνέδρων. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα - και ενώ η συνεδρίαση της ΠΓ ήταν σε εξέλιξη -  είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε στην προκήρυξη εκλογών για την ηγεσία του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν εκδηλώθηκε η παρέμβαση Τσίπρα ο οποίος είχε ζητήσει να υπάρξει νέα εκλογική διαδικασία, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δημόσια συμφωνήσει λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», ωστόσο στο παρασκήνιο είχε βάλει τα στελέχη που τον στήριζαν να συγκεντρώσουν υπογραφές ώστε να μην υπάρξει νέα εκλογή από τη βάση - και το πέτυχε.

Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έλεγαν μετά από αυτές τις εξελίξεις ότι το ίδιο θα απαντήσει ο κ. Κασσελάκης - δηλαδή θα παραπέμψει στο συνέδριο - ακόμα κι αν περάσει πρόταση μομφής εναντίον του στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο.



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε ποτέ να πάρει καταθέσεις από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Παύλος Γερακάρης: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Τζόναθαν Χάιντ / Ενα συγκλονιστικό βιβλίο: «Τα smartphones βλάπτουν την ψυχική υγεία των παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης