Γεωργιάδης: Μετά τα οικονομικά κίνητρα για τις άγονες περιοχές θα λάβουμε και θεσμικά μέτρα

Γεωργιάδης: Μετά τα οικονομικά κίνητρα για τις άγονες περιοχές θα λάβουμε και θεσμικά μέτρα

Το ΕΣΥ δεν καταρρέει - Στην Ελλάδα η αναμονή στις εφημερίες είναι 8 ώρες και στη γαλλία 22 ώρες - Είναι προσωπικό μου στοίχημα να μοιώσω τις αναμονές

georgiadis
Την πρόθεση του να συναντηθεί με όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του ιατρικού κόσμου (ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) και να συζητήσει μαζί τους και τα θεσμικά κίντρα που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η απουσία γιατρών από τα κέντρα υγείας στις άγονες και παραμεθόριες περιοχές της χώρας, γνωστοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega σημείωσε μεταξύ άλλων ότι με τα οικονομικά κίνητρα που περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που συνυπέγραψε με τον Κωστή Χατζηδάκη - παρά τα σφιχτά δημοσιονομικά πλαίσια - εξαπλασιάζεται το επίδομα που έπαιρναν οι γιατροί για τις άγονες περιοχές της χώρας και πρόσθεσε ότι η λήψη των θεσμικών κινήτρων θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου.

«Αμέσως μετά τη λήψη και των θεσμικών κινήτρων θα κάνουμε μαζικές προσκλήσεις - προκηρύξεις για τις κενές θέσεις και εκεί θα διαπιστώσουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λάβαμε» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την προπαγάνδα που όπως είπε εκπορεύεται από συνδικαλιστικούς φορείς και κόμματα ότι "το ΕΣΥ καταρρέει" λέγοντας μάλιστα ότι στη Γαλλία οι αναμονές στις εφημερίες φτάνουν τις 22 ώρες ενώ στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι στις οκτώ ώρες.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3ygp5z3mbu9)

«Το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας μου είναι η μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες των νοσοκομείων. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό σχέδιο για τη μείωση του χρόνου αναμονής» ανέφερε επίσης ο υπουργός Υγείας και τόνισε με έμφαση ότι το ΕΣΥ όχι μόνο δεν καταρρέει αλλά είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με μερικά χρόνια πριν.

Ανέφερε το παράδειγμα του ΠΓΝ Ιωαννίνων που όπως είπε ο προϋπολογισμός του τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά 50% και το προσωπικό του κατά 17%.

Τέλος, υπενθύμισε πως όταν θέσπισε τα απογευματινά χειρουργία όλοι τον κατηγορούσαν ότι το ΕΣΥ δεν μπορεί να κάνει απογευματινά χειρουργεία. Από τις 107.000 χειρουργεία που ήταν σε αναμονή τον Μάρτιο πλέον μέσα σε ένα διάστημα έξι μηνών έχουμε πέσει στις 84.000 ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Μισέλ Μπαρνιέ - Για κλεμμένες εκλογές μιλά ο Μελανσόν

Η influencer δισέγγονη του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ξυπνάει τα πάθη στο Διαδίκτυο


Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει κάλπες, ούτε πρόταση μομφής ο Κασσελάκης, παρέπεμψε Πολάκη και «87» στο συνέδριο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης