ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παράταση από το Πειθαρχικό για τον Χρήστο Σπίρτζη - Την διαγραφή του ζητούν οι εισηγητές

Αποφάσισαν να καθυστερήσουν την απόφαση για να μην δυναμιτίσουν το κλίμα στην ΚΕ του Σαββατοκύριακου

Παράταση πήρε και πάλι η υπόθεση του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ολοκληρώθηκε χωρίς λήψη σχετικής απόφασης το Πειθαρχικό του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι 3 εισηγητές ζητούν είτε την διαγραφή του, είτε την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας. 

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, το θέμα θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος την επόμενη Τρίτη, προκειμένου να μην ανέβουν περισσότερο οι τόνοι ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής, όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επιπλέον, δεν αναμένεται να υπάρξει σχετική εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή.

H εισήγηση του τριμελούς συμβουλίου 

Το τριμελές Συμβούλιο της Έπιτροπης Δεοντολογίας που έχει οριστεί για να εξετάσει την καταγγελία που αφορά τον σ. Χρήστο Σπιρτζη συνεδρίασε σήμερα 5/09/2024 και εισηγείται προς την Ολομέλεια τα εξής:
Ο σ.Σπιρτζης για μία ακόμη φορά αγνόησε την πρόσκληση της ΕΔ να συναντηθεί με το Συμβούλιο μας σήμερα και να παράσχει τις εξηγήσεις του.Αντ αυτου επέλεξε και πάλι την αποστολή νέας επιστολής με περιεχόμενο παρόμοιο με την προηγούμενη, η οποία του επεστράφη απο την ΕΔ ως απαράδεκτη, και ταυτόχρονα εμφανίστηκε κατά την παγιωμένη τακτική του σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές συνεχίζοντας τις γνωστές επιθέσεις του.
Κατόπιν των ανωτέρω το Συμβούλιο εκτιμά ότι η συμπεριφορά του σ.Σπίρτζη συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν μπορεί να λάβει απόφαση για τις πειθαρχικές ποινές της αναστολής της ιδιότητας μέλους και της διαγραφής προτού προηγηθεί γνώμη της ΚΕ, εισηγούμαστε την παραπομπή της υπόθεσης στην ΚΕ, για τη διατύπωση της γνώμης της.Η εν λόγω παραπομπή θα γίνει ύστερα από απόφαση της ολομέλειας της ΕΔ.


Ειδήσεις σήμερα:

Δήμαρχος Τήλου: «Τι να κάνουμε, να πετάξουμε στη θάλασσα τα παιδιά;» λέει η Μαρία Καμμά για τη διάσωση 106 μεταναστών στο νησί

Πούτιν: Τι είναι ο ψυχολογικός πόλεμος που κάνει στην Ευρώπη - Οι αποκαλύψεις από τους φακέλους του FBI

Άδωνις Γεωργιάδης: Ανακοίνωσε τα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί σε προβληματικές και άγονες περιοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr