Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σωτήρης Γκίκας - Ήταν πατέρας του υφυπουργού Ναυτιλίας, Στέφανου Γκίκα

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σωτήρης Γκίκας - Ήταν πατέρας του υφυπουργού Ναυτιλίας, Στέφανου Γκίκα

Το συγκινητικό αντίο του σημερινού βουλευτή Κέρκυρας στον πατέρα του

sotiris-gikas2
Τη θλίψη της για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Σωτήρη Γκίκα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ο Σωτήρης Γκίκας, ο οποίος ήταν Αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πατέρας του σημερινού βουλευτή Κέρκυρας και υφυπουργού Ναυτιλίας, Στέφανου Γκίκα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του ο γιος του «ακόμη και τις τελευταίες 8 εβδομάδες που νοσηλεύθηκε με σοβαρές λοιμώξεις στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έδωσε μια παλικαρίσια μάχη - κόντρα στις προβλέψεις - που εξέπληξε τους θεράποντες ιατρούς».

«Ευχαριστούμε τον Θεό που μας έδωσε την ευκαιρία και το προνόμιο να τον έχουμε δίπλα μας - ακούραστο συμπαραστάτη των προσπαθειών μας - όλα αυτά τα χρόνια! Ήταν πράγματι ενας σπάνιος άνθρωπος! Μετά από 32 δύσκολους μήνες από τότε που έχασε την λατρευτή του σύζυγο και μητέρα μας Ζαΐρα… τώρα ήλθε η ώρα να την συναντήσει στα λιβάδια του Παραδείσου. Σε ευχαριστούμε για όλα Πατέρα» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Γκίκας.

Κλείσιμο

🏴Απεβίωσε ο Στρατηγός Σωτήρης Γκίκας 🏴 Ένας από τους τελευταίους εν ζωή Ήρωες του Εθνικού Στρατού στον Εμφύλιο Πόλεμο,...

Posted by Στέφανος Σωτ. Γκίκας on Thursday, September 5, 2024


Όλη η ανάρτηση του βουλευτή Στέφανου Γκίκα για τον πατέρα του

Απεβίωσε ο Στρατηγός Σωτήρης Γκίκας 🏴
Ένας από τους τελευταίους εν ζωή Ήρωες του Εθνικού Στρατού στον Εμφύλιο Πόλεμο, με 2 Χρυσά Αριστεία Ανδρείας, αρκετούς Πολεμικούς Σταυρούς Γ’ Τάξεως και πολλές Διαμνημονεύσεις και Παράσημα, ο Στρατηγός και μετέπειτα Βουλευτής Σωτήρης Γκίκας, ο αγαπητός μας πατέρας, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, πλήρης ημερών σε ηλικία 99 ετών.
Ακόμη και τις τελευταίες 8 εβδομάδες που νοσηλεύθηκε με σοβαρές λοιμώξεις στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έδωσε μια παλικαρίσια μάχη - κόντρα στις προβλέψεις - που εξέπληξε τους θεράποντες ιατρούς.
Ο Στρατηγός υπηρέτησε 32 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Αξιωματικός του Στρατού και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστρατήγου.
Την ίδια χρονιά με απόφαση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή κατήλθε ως υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα.
Διετέλεσε Βουλευτής Κερκύρας την περίοδο 1981 - 1993.
Διακρίθηκε για το ήθος του, την ακεραιότητά του, το ανθρωποκεντρικό του προφίλ, την πολιτική χωρίς διακρίσεις, αλλά κυρίως για την αγάπη του για την ιδιαίτερή του πατρίδα και τους συμπολίτες του.
Οι πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων του το αναγνώρισαν αυτό, γεγονός που γι’ αυτόν είχε πάντα ιδιαίτερη αξία!
Αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη και ένα πλούσιο ιστορικό αρχείο.
Ήταν πάντα ένας δοτικός άνθρωπος, αφοσιωμένος στην οικογένειά του, προσηνής και ευγενικός και πρόσφερε πολλά στην κοινωνία και στην Πατρίδα.
Τα διδάγματα ζωής που μας άφησε, το ήθος, η αξιοπρέπεια και κυρίως οι Αρχές και οι Αξίες που μας κληροδότησε, θα μας συνοδεύουν για πάντα!
Ευχαριστούμε τον Θεό που μας έδωσε την ευκαιρία και το προνόμιο να τον έχουμε δίπλα μας - ακούραστο συμπαραστάτη των προσπαθειών μας - όλα αυτά τα χρόνια!
Ήταν πράγματι ενας σπάνιος άνθρωπος!
Μετά από 32 δύσκολους μήνες από τότε που έχασε την λατρευτή του σύζυγο και μητέρα μας Ζαΐρα…
τώρα ήλθε η ώρα να την συναντήσει στα λιβάδια του Παραδείσου.
Σε ευχαριστούμε για όλα Πατέρα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την απώλεια του Σωτήρη Γκίκα

Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον πρώην βουλευτή του κόμματος, Αντιστράτηγο ε.α. Σωτήρη Γκίκα.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1925 και σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων. Υπηρέτησε 32 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς. Τιμήθηκε εν πολέμω με 2 χρυσά Αριστεία Ανδρείας και πολλούς πολεμικούς Σταυρούς Γ’ Τάξεως, διαμνημονεύσεις και παράσημα.

Διετέλεσε βουλευτής Κερκύρας την περίοδο 1981-1993. Σε όλη την πορεία του ξεχώρισε για το ήθος, την αξιοπρέπεια, την εργατικότητα και την ακεραιότητά του. Άφησε έντονο αποτύπωμα στη δημόσια ζωή και στην ιδιαίτερη πατρίδα του και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες του.

Στους οικείους του και ιδιαίτερα στον γιο του Στέφανο, σημερινό βουλευτή Κέρκυρας και Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι έχουν λαμβάνειν από το «καλάθι» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Ο οδικός χάρτης των εισοδηματικών ενισχύσεων

Βίντεο: Το ατύχημα που είχε ο Καραλής στο Diamond League της Ζυρίχης - Τον πρόδωσε η βροχή

Πιερρακάκης: Αν οι γονείς δεν πληρώνουν τις ζημιές από τα παιδιά τους στα σχολεία, η οφειλή θα πηγαίνει στην εφορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης